FOOTBALL LEAGUE

Football League: Ο Ηρακλής νίκησε τον πρωτοπόρο Βόλο και μπήκε στην πεντάδα

FOOTBALL LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής νίκησε (0-2) χάρη στα γκολ των Ναμπουγιού και Περόνε τον πρωτοπόρο της Football League, Βόλο, πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ανέβηκε στην πέμπτη θέση και δείχνει έτοιμος να παλέψει τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση.

Άλλος άνεμος πνέει στον Ηρακλή από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Μανουέλ Ρόκα. Ο Γηραιός όχι μόνο παίζει ποδόσφαιρο, αλλά παίρνει και νίκες. Πανηγύρισε στη Νεάπολη κόντρα στο Βόλο - ομάδα που παραμένει στην πρώτη θέση της Football League - τη νίκη με 2-0.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στα τελευταία πέντε ματς με τον Ισπανό στον πάγκο, ενώ έσπασε το αήττητο που κρατούσε η ομάδα της Θεσσαλίας εδώ και δύο χρόνια στην έδρα της. Οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκι Ναμπουγιού - φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Κουτρουμάνου και τρομερή διαγώνια πάσα του Ντούνη - με εξαιρετικό τελείωμα του Γάλλου, για το πρώτο του γκολ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Εμανουέλ Περόνε στο 69ο λεπτό έκλεψε την μπάλα από τον Γκαλίτσιο και με τρομερή λόμπα νίκησε τον Καραγκιολίδη για το τελικό 2-0. Ο Ηρακλής ανέβηκε στην πέμπτη θέση τη βαθμολογία και δείχνει ικανός να παλέψει τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση (είναι στο -6 με ματς περισσότερο από τη δεύτερη Κέρκυρα).

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης (74' Κορέλας), Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία, Λούκας, Πέντα (60' Πίσπας), Κότο (12' Φράγκος), Μάντζης.

ΗΡΑΚΛΗΣ(Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Βιτλής, Μουνιόθ, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Κωστούλας, Καζναφέρης, Ντούνης (46' Ορφανίδης), Νιαμπουγιού (55' Κλέιτον), Περόνε (79' Στάμου)

Πλατανιάς και Απόλλων Λάρισας έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν/περάσουν (αντίστοιχα) την Κέρκυρα και να μειώσουν τη διαφορά από το Βόλο. Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ούτε ο Τσακμάκης, ούτε ο Μπιανκόνι κατάφεραν να νικήσουν τον Μαντζάρη. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους Θεσσαλούς, αλλά ο Πολέτο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκοτ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Τσαμούρης, Κόρτσταμ, Ρουσσάκης, Στ. Ποζατζίδης, Ουές, Τσακμάκης, Καραγκούνης, Μάικιτς, Νίλι, Μπιανκόνι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Χατζής, Λίταινας, Λούκας Ράμος, Τασιούλης, Πολέτο, Λουκάο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Βόλος - Ηρακλής 0-2 (45' Ναμπουγιού, 69' Περόνε)

Πλατανιάς - Απόλλων Λάρισας 0-0

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Απόλλων Πόντου - Σπάρτη

Κέρκυρα - Αιγινιακός

Δόξα Δράμας - ΑΟΧ Κισσαμικός

Ηρόδοτος - Παναχαϊκή

Καραϊσκάκης Άρτας - Εργοτέλης

Αήττητος Σπάτων - Τρίκαλα (15:00 ΕΡΤ3)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόλος 32

2. Κέρκυρα 26

3. Απόλλων Λάρισας 25

4. Πλατανιάς 23

5. Ηρακλής 20

6. Εργοτέλης 20

7. Παναχαϊκή 18

8. Απόλλων Πόντου 18

9. Δόξα Δράμας 16

10. ΑΟΧ Κισσαμικός 15

11. Ηρόδοτος 15

12. Καραϊσκάκης 14

13. Σπάρτη 11

14. Τρίκαλα 11

15. Αήττητος Σπάτων 9

16. Αιγινιακός 9

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (15Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

Ηρακλής - Πλατανιάς (15:00 ΕΡΤ3)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

Σπάρτη - Αιγνιακός

ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου

Παναχαϊκή - Κέρκυρα (15:00 ΕΡΤ3)

Εργοτέλης - Δόξα Δράμας

Απόλλων Λάρισας - Ηρόδοτος

Τρίκαλα - Καραϊσκάκης Άρτας

Βόλος - Αήττητος Σπάτων

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ