ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Λαμία 2-0: Με Πόνσε οδηγό για τον τέταρτο σερί τελικό

ΑΕΚ - Λαμία 2-0: Με Πόνσε οδηγό για τον τέταρτο σερί τελικό

Η ΑΕΚ νίκησε τη Λαμία με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και έβαλε τις βάσεις για να προκριθεί τέταρτη συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Το πρώτο γκολ σκόραρε ο Πόνσε και το δεύτερο ο Κρστίτσιτς.

Η ΑΕΚ τα βρήκε... μπαστούνια στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην άμυνα της Λαμίας, αλλά στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ανασυντάχθηκε, βρήκε περισσότερες πάσες μπροστά από την αντίπαλη εστία και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές με τους Πόνσε - Κρστίτσιτς, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που την βάζει με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

THE PONCE JOB

Έτσι όπως πήγαινε το ματς, με την Λαμία κλεισμένη στα καρέ της, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στην κόντρα την ΑΕΚ, μόνο ο κορυφαίος σκόρερ της Ένωσης φαινόταν ότι θα ξελασπώσει την ομάδα του. Πράγματι, το έργο ήταν κομμένο και ραμμένο για τον Έσε Πόνσε. Ο Αργεντινός στο 63' εκμεταλλεύτηκε φοβερή μπαλιά του Πέτρου Μάνταλου, πάτησε γερά, πήδηξε στον αέρα και με εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τον Μελίσσα για το 1-0. Με αυτό το τέρμα ο Αργεντινός έφτασε τα 18 στη σεζόν, μία ημέρα μάλιστα που στην Ιταλία το κορυφαίο Μέσο της χώρας, η "Gazzetta dello Sport" έκανε θέμα τα επιτεύγματά του και τις ομάδες που τον τσεκάρουν.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Μπορεί τα γκολ της νίκης να ήρθαν από τους Πόνσε - Κρστίτσιτς, καθοριστικός παράγοντάς όμως για να πάει η ΑΕΚ να παίξει με ηρεμία τον επαναληπτικό του ημιτελικού στη Λαμία, είχε ο Βασίλης Μπάρκας. Ο πορτιέρε των "κιτρινόμαυρων" στις καθυστερήσεις του ματς, κατάφερε με εντυπωσιακή επέμβαση να αποκρούσει το πλασέ του Αντέτζο, κρατώντας το "καθαρό" 2-0 για την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Και Μπάρκας, μάλιστα, συνδέεται με την Ρόμα του Πόνσε, αφού δημοσιεύματα ήθελαν άνθρωπο των Ρωμαίων να παρακολουθεί τον κίπερ το βράδυ της Τετάρτης στο παιχνίδι με τους Λαμιώτες.

Η υπέροχη απόκρουση στις καθυστερήσεις

"ΧΑΛΑΣΕ" Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, από νωρίς κιόλας, η Λαμία απώλεσε το πιο δυνατό της "όπλο" εφέτος, την άμυνα! Η ομάδα του Μάκη Χάβου, κυρίως οι ποδοσφαιριστές στα μετόπισθεν σαν να έχασαν τη... χημεία τους. Κακές τοποθετήσεις, λάθος διάβασμα στις φάσεις. Σε συνδυασμό όλων αυτών ήρθε και η αφύπνιση της ΑΕΚ στο κομμάτι της δημιουργίας, πράγμα που συντέλεσε στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Σημαντικός παράγοντας για να καταφέρει η ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη ήταν ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της Ένωσης, ο πιο κινητικός παίκτης του Χιμένεθ στο γήπεδο, βοήθησε την ομάδα του να ξεμπλοκάρει το μεγάλο της ζήτημα στις κάθετες, γενικά δηλαδή στη... φαντασία που (δεν) έβγαινε μπροστά από τα καρέ του Μελίσσα κατά κύριο λόγο στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΣΕ

ΤΟ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΣΤΙΤΣΙΤΣ

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νικολαΐδης, Γκάγκας

4ος: Ζαχαριάδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (73' Μπογέ), Πόνσε

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69' Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (76' Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν)

Γκολ: 63' Πόνσε, 90+1' Κρστίτσιτς

Κίτρινες: 27' Κρστίτσιτς, 40' Οικονόμου, 45' Πόνσε / 21' Μπαράλες, 67' Μπεχαράνο, 78' Καρυπίδης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ