ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας-Απόλλων Σμύρνης 2-1: Με το δεξί στο Κύπελλο οι Αρκάδες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε τρεις μέρες ο Αστέρας επικράτησε για δεύτερη φορά του Απόλλωνα Σμύρνης, αυτή τη φορά για το Κύπελλο, και πήρε το πρώτο του τρίποντο στο θεσμό. Κακό το πρώτο ημίχρονο, ωραία μπάλα στο δεύτερο 45λεπτο.

Σε ένα παιχνίδι με δυο διαφορετικά πρόσωπα καθώς το πρώτο 45λεπτο ήταν ανούσιο και το δεύτερο μέρος ήταν γεμάτο φάσεις, γκολ και ένα χαμένο πέναλτι ο Αστέρας επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο Ελλάδος.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες που έπαιξαν με αρκετά νέα πρόσωπα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες παρά την πίεση και τα έντεκα συνολικά κόρνερ, 7 για τον Αστέρα και 4 για τον Απόλλωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν διαφορετική με τις δυο ομάδες να ανεβάζουν την απόδοση τους και να ψάχνουν το γκολ.

Ο Αστέρας ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 68' με σουτ του Μαρτίνεθ μέσα από την περιοχή και ενώ η μπάλα κάπου κόντραρε και άλλαξε λίγο πορεία. Ο Απόλλων όμως που έδειξε καλύτερο πρόσωπο απ' ότι τρεις μέρες νωρίτερα έφερε το ματς στα ίσια στο 74'. Ο Σικαμπάλα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Τζανετόπουλος έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Στο 77' ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι με τον Μανιά να αναλαμβάνει την εκτέλεση του αλλά ο Βάσιτς έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα η οποία εν συνεχεία βρήκε και το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά και σε δεύτερο γκολ στο 86' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Βαλιέντε πήρε τη γυριστή κεφαλιά και νίκησε τον Βάσιτς γράφοντας το 2-1.

Γκολ: 68' Μαρτίνεθ, 86' Βαλιέντε/74' Τζανετόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ (84' Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Χιμένες, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (60' Φερνάντες), Καλτσάς, Ρόλε (60' Μανιάς), Δουβίκας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχβέλα, Λούκις, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Γκίνο, Ελ Χέλβε (61' Γκαρός), Αλμέιδα Πέντρο (46' Γκονσάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας (70' Ακόστα).

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Αστέρας 3 (2-1)
2. Τρίκαλα 1 (1-1)
3. Απόλλων Παραλιμνίου 1 (1-1)
4. Απόλλων Σμύρνης 0 (1-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ