ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Κατέβασε ρολά ο Νεόφυτος στο Περιστέρι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίο τον γκολκίπερ Νεόφυτο, που έκανε ντεμπούτο στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαίο "διπλό" επί του Ατρομήτου, κερδίζοντας με 2-1 στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου. Με αριθμητικό μειονέκτημα από το 50' οι φιλοξενούμενοι.

Στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, σε ένα εξαιρετικό ματς με αγωνία ως το φινάλε, τρία γκολ, δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι, μια αποβολή και τον γκολκίπερ Νεόφυτο να οδηγεί τους φιλοξενούμενους στη νίκη.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο Περιστέρι:

1. ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΓΙΑ ΔΥΟ, ΠΙΟ Ο ΑΝΕΤΟΣ Ο ΠΑΣ

Τόσο ο Κάναντι, όσο και ο Πετράκης προχώρησαν σε ροτέισον, δοκιμάζοντας πρόσωπα και τακτικές στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με μια μάλλον ανεξήγητη πίεση, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγαλύτερη άνεση στο παιχνίδι τους.

Ο Κάναντι ζητούσε από τους Μούγιακιτς και Μπρούνο να πατάνε συχνότερα στην περιοχή και να μην αρκούνται σε κινήσεις μακριά από αυτή, αλλά την ίδια στιγμή έβλεπε την αμυντική δυσλειτουργία της ομάδας του να δίνει δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Οι χαφ δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις εμπνεύσεις του Κούζικ και οι στόπερ αυτές του Κρίζμαν, με τον Αυστριακό τεχνικό να επιστρατεύει ακόμη και τον Γαρουφαλιά για τον περιορισμό του Κροάτη.

Ο Πετράκης ήθελε την μπάλα να περνάει συνέχεια από τα πόδια του Κούζικ. Και όταν αυτός ανέβαινε στην περιοχή, Ξύδας και Κρίζμαν να έρχονται σε κίνηση για να δημιουργούν χώρους προς εκμετάλλευση. Ο τεχνικός του ΠΑΣ είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα (58% κατοχή στο 45') και να φτιάχνει φάσεις στην αντίπαλη περιοχή με συνέπεια.

2. ΔΟΚΑΡΙΑ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο από φάσεις, αγωνία και συγκινήσεις στο Περιστέρι. Ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, απείλησε από νωρίς και βρήκε σκορ με τον Κρίζμαν στο 18', με τον Κροάτη να εκτελεί τον Θεοδωράκη μετά από κάθετη πάσα του Γιάκου.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κρίζμαν αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, παράβαση που υποδείχθηκε για χέρι του Καρασαλίδη στην περιοχή. Ο Θεοδωράκης έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και έσωσε την εστία του στο χτύπημα του Κροάτη.

Στο 22' ο Γιαννούλης εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα, είδε όμως τη μπάλα να σταματά ψηλά στο αριστερό δοκάρι του Νεόφυτου!

Στο 34' ο Μούγιακιτς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Νεοφύτου και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο δοκάρι του Ατρομήτου στο ματς, σε μια τρομερή φάση. Ο Μπρούνο γύρισε από δεξιά στον Μούγιακιτς, αυτός από τα πέντε μέτρα δεν βρήκε τελική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Κωτσόπουλο που σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής στο αριστερό δοκάρι. Η μπάλα στην επαναφορά ήρθε στον Μούγιακιτς, που πλάσαρε εν κινήσει για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νεόφυτος!

Ο Ατρόμητος τα έχανε και ο ΠΑΣ βρήκε το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι, όταν ο Αποστολόπουλος από δεξιά σήκωσε τη μπάλα στην περιοχή για τον Ξύδα, αυτός έκανε άψογο κοντρόλ και με το δεξί πλάσαρε εύστοχα τον Θεοδωράκη, για το 0-2 στο Περιστέρι στο 40'.

3. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΣ Ο ΝΕΟΦΥΤΟΣ

Ο Κάναντι έριξε στο ματς τον Κουλούρη από το 46' και είδε την ομάδα του να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα από το 50', όταν ο Σιόντης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον διεθνή φορ.

Ο Πετράκης γύρισε το σύστημα σε 4-4-1, βάζοντας τον Σκόνδρα αντί του Ξύδα στο ματς, με τον τελευταίο πριν την αλλαγή του να υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ βγαίνοντας μόνος απέναντι στον Θεοδωράκη.

Ο Ατρόμητος ανέβασε την πίεση του και σταδιακά το ματς εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου γύρω και μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Ο Κάναντι άλλαξε πλευρές στους μπακ σε ένα επιθετικό τρικ, ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι στο 70' (σε ανατροπή που υποδείχθηκε μάλλον λανθασμένα, από τον Νεόφυτο στον Μούγιακιτς, που ήταν εντός περιοχής) και βρήκε τη μείωση του σκορ στο 76'.

Σε εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη, ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να καταλήξει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, για το 1-2.

Στο 79' υπήρξε κράτημα του Μιχαήλ στον Κουλούρη εντός περιοχής χωρίς να υποδειχθεί παράβαση και ο Νεόφυτος συνέχισε το ρεσιτάλ εντυπωσιακών επεμβάσεων, με τελευταία αυτή στην κεφαλιά του Χατζηισαΐα στο 89'.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα του, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε ένα σπουδαίο "διπλό" στο Περιστέρι και έβαλε με το "καλημέρα" τις βάσεις για την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί: Χρήστος Τζιότζιος (ΕΠΣ Θράκης), Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Θεοδωράκης, Νάτσος, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γαρουφαλιάς (65' Μάντσον), Ούμπιδες, Μούγιακιτς, Ουγκράι (85' Χατζηισαΐας), Μπρούνο, Κωτσόπουλος (46' Κουλούρης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Νεόφυτος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος (62' λ.τ. Μπουκουβάλας), Κρίζμαν, Ευαγγέλου, Γιάκος (75' Αθανασιάδης), Σιόντης, Κακούμπα, Κούζικ, Ξυδάς (55' Σκόνδρας), Κάστρο.

Γκολ: 76' Κουλούρης / 18' Κρίζμαν, 40' Ξύδας

Κάρτες: / 25' Μιχαήλ, 35' & 50' (2η κίτρινη - κόκκινη) Σιόντης, 70' Νεόφυτος, 71' Ευαγγέλου, 90+4' Κούζικ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ