ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 1-2: Νίκησε, αλλά ήταν... οφσάιντ ο δικέφαλος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη, όμως με κορυφαίο τον Μπίσεσβαρ (γκολ και ασίστ) και "χρυσό" σκόρερ από θέση οφσάιντ τον Βέρνμπλουμ πήρε τη νίκη με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στο Κύπελλο, όμως ο Ραζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στο ματς με τον Εργοτέλη. Ο δικέφαλος του Βορρά ναι μεν επιβλήθηκε με 2-1 επί της κρητικής ομάδας, όμως το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα αδικεί τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι σε ένα μέτριο γενικότερα πρώτο μέρος ευτύχισαν να προηγηθούν χάρη στην ποιότητα του Μπίσεσβαρ. Ο μέσος του ΠΑΟΚ με ωραία ενέργεια και σου έξω από τη μεγάλη περιοχή κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 11'.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλές στιγμές. Μοναδικές εξαιρέσεις οι φάσεις του 32' και του 35'. Στην πρώτη οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνεργάστηκαν εξαιρετικά από τα δεξιά, ο Ζαμπά τροφοδότησε τον Άκπομ εκείνος με σέντρα βρήκε τον Μπίσεσβαρ, όμως ο Καλογεράκη κατάφερε να διώξει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Εργοτέλη για την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς. Ο Γιακούμπου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο αμαρκάριστος Ροβίθης πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να βρει στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα που κυριάρχησε ήταν ο Εργοτέλης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 63' όταν ο Μπουρσέλης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ρέι. Στο 68' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τον Εργοτέλη. Η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμήθηκε με τον Τσέλιο να σκάβει ωραία μέσα στην περιοχή στον Έφορντ εκείνος σωστά γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και ο επερχόμενος Ιατρούδης έκανε το 1-1.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και τελικά εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο ΠΑΟΚ. Στο 76' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Καλογεράκης έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα χτύπησε πάνω στο στήθος του Μάτος παίρνοντας πορεία προς την κενή εστία. Ο Μπάτζιος πρόλαβε και την απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή και στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ελ Καντουρί και πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έφτασαν στη νίκη στο 79'. Έπειτα από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Βέρνμπλουμ πήρε την κεφαλιά ο Καλογεράκης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του για να γίνει το 2-1. Όπως όμως φάνηκε στο ριπλέι ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στη συνέχεια του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη παρά την κακή του εμφάνιση. Από την άλλη ο Εργοτέλης αξίζει σίγουρα το χειροκρότημα όλων αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός.

Γκολ: 68' Ιατρούδης / 11' Μπίσεσβαρ, 79' Βέρνμπλουμ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (46' Μπρους), Μπουρσέλης (79' Καπνίδης), Τσέλιος, Κοζορώνης, Έφορντ, Ιατρούδης, Ροβίθης (52' Μπουτσάκης).

ΠΑΟΚ (Ραζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μαουρίσιο (64' Σάκχοφ), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (64' Κάνιας), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87' Κρέσπο), Άκπομ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

1η αγωνιστική

Αήττητος Σπατών - Εργοτέλης 1-1

ΠΑΟΚ - Άρης 1-1

2η αγωνιστική

Άρης - Αήττητος Σπάτων 2-1

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 1-2

3η αγωνιστική

Εργοτέλης - Άρης (5/12)

Αήττητος Σπάτων (5/12)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρης 4

2. ΠΑΟΚ 4

3. Εργοτέλης 1

4. Αήττητος Σπάτων 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ