ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξάνθη - ΟΦΗ 0-0: Τους... πήρε ο αέρας

ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
Αραβίδης, Ξάνθη, ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ξάνθη και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στα Πηγάδια, στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Πολύ δυνατός αέρας στην πόλη της Θράκης, λίγες αλλά καλές φάσεις στην αναμέτρηση.

Η πρεμιέρα Ξάνθης και ΟΦΗ στο Κύπελλο Ελλάδας δεν ανέδειξε νικητή (0-0). Λίγες μέρες μετά τη "μονομαχία" των δύο ομάδων στην 4η αγωνιστική της Super League, τα... είπαν ξανά στην 1η αγωνιστική των ομίλων, εκ νέου στα Πηγάδια. Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από πολύ δυνατό αέρα, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών.

Πάμε να δούμε τι μάθαμε από τον αγώνα στην πόλη της Θράκης.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ξάνθη - ΟΦΗ 0-0: Τους... πήρε ο αέρας
Ξάνθη - ΟΦΗ 0-0: Τους... πήρε ο αέρας

1. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΑΕΡΑ Ο ΟΦΗ

Στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα που είχε τον αέρα υπέρ της ήταν ο ΟΦΗ. Παρότι την πρώτη τελική κατέγραψε η Ξάνθη με την κεφαλιά του Κάστρο, σε όλο το υπόλοιπο 45λεπτο οι Κρητικοί είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας που αντιμετώπιζαν οι γηπεδούχοι να διώξουν τη μπάλα, ήταν η φάση του 37'. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς επιχείρησε να κάνει βολέ, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ (!) υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου απειλούσαν κυρίως από αριστερά, όπου ο πιτσιρικάς δεξιός μπακ της Ξάνθης, Κώστας Θυμιάνης, που έκανε ντεμπούτο, είχε μπόλικη δουλειά. Μάλιστα μετά από 15 λεπτά ο Μίλαν Ράσταβατς τον έκανε αλλαγή και τον πέρασε αριστερά, όπου είχε καλύτερη απόδοση. Όλες οι προσπάθειες των "μελανόλευκων" για γκολ στο πρώτο μέρος, έπεσαν στο... κενό.

ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

2. ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ

Στο δεύτερο μισό η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της και ήταν καλύτερη από τους Κρητικούς. Με τη δύναμη του αέρα οι Θρακιώτες απείλησαν την εστία του Σωτηρίου, ο οποίος όταν χρειάστηκε, ήταν σοβαρός, σταθερός και κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Ράσταβατς περνούσε στον αγώνα βασικούς ποδοσφαιριστές, δηλαδή τους Σαρπόνγκ, Κοβάτσεβιτς και Γέντρισεκ, αλλά τελικά γκολ δεν έβαλαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν νικήσει 3-0 στο πρωτάθλημα πριν από μερικές μέρες.

3. ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η Ξάνθη ολοκλήρωσε το ματς με οκτώ τελικές, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στις πέντε. Οι Ηρακλειώτες, αντίθετα, είχαν κατοχή μπάλας 53%, ενώ οι ακρίτες 47%. Από τέσσερις αποκρούσεις είχαν οι δύο γκολκίπερ, Ζίβκοβιτς και Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ, που σίγουρα έδειξε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρωτάθλημα, πήρε θετικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια, έστω σε αγώνα Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά τις 21/2/2009, όταν για το πρωτάθλημα της Super League είχε αποσπάσει και τότε 0-0.

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)


ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Θιμιάνης, Κίκε (65' Σαρπόνγκ), Φλίσκας, Σουλεϊμάν (75' Γέντρισεκ), Μελιόπουλος (59' Κοβάτσεβιτς).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (84' Πλατέλλας), Αραβίδης (70' Βουό), Μιχόγεβιτς, Σασί, Μεγιάδο (62' Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μπολάκης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

Γκολ: -

Κάρτες:29' Κάστρο, 81' Μπαξεβανίδης - 54' Μιχόγεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(7ος όμιλος)

1. ΟΦΗ 1

2. Ξάνθη 1

3. Νίκη Βόλου 0

4. Κέρκυρα 0

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ