Μετά την πρόκριση των Παναθηναϊκού, Λαμίας και Βόλου έγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες στην έκτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, τη Λαμία και το Βόλο να είναι οι τρεις ομάδες που ήρθαν να προστεθούν σε όσες είχαν ήδη προκριθεί τις προηγούμενες μέρες και πλέον έγιναν γνωστές και οι 16 ομάδες της έκτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

ADVERTISING

Αυτές είναι οι πέντε που ήδη βρίσκονταν εκεί ως πρώτες από την περσινή Super League και συγκεκριμένα οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης και οι έντεκα που προκρίθηκαν από την πέμπτη φάση και είναι οι Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Τρίκαλα.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του Βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της SL. Σύνολο ομάδων 16. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας.

Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις πέντε (5) ομάδες της SL που μπαίνουν στην παρούσα φάση και από τις τρεις (3) επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της SL περιόδου 2018-2019, από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί κατά σειρά ή της δεύτερης κατηγορίας, αν δεν επαρκούν της SL με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2018-2019) και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες.

ADVERTISING

Σχηματίζονται 8 ζευγάρια μετά από κλήρωση και προκύπτουν 8 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί.

ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ

Οπότε τα δύο γκρουπ που θα διαμορφωθούν με βάση τις ομάδες που έχουν περάσει και με βάση την περσινή βαθμολογική κατάταξη της Super League είναι τα εξής:

ΠΡΩΤΟ: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΟ: Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Τρίκαλα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ζευγάρι Πρώτος αγώνας Δεύτερος αγώνας
Απόλλων Λάρισας - Ξάνθη 2-1 3-0
Πανσερραϊκός - Βόλος 1-1 4-2 πεν. (1-1 κ.δ.)
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 1-0 1-2
Καλαμάτα - Λάρισα 3-0 1-0
Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος 0-3 6-0
Καβάλα - ΟΦΗ 2-0 4-0
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-3 2-0
Ιάλυσος - Παναιτωλικός 0-4 5-1
Πλατανιάς - Αστέρας 0-1 3-2 παρ. (0-1 κ.δ.)
Αιολικός - Λαμία 0-3 3-0
Τρίκαλα - Εργοτέλης 3-2 0-1