ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα για Αστέρα, τεσσάρα πρόκρισης για Παναιτωλικό

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Παναιτωλικός και Αστέρας έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησαν 4-0 και 1-0 των Ιαλυσού και Πλατανιά αντίστοιχα. Γκολάρα ο Τασουλής για τους Αρκάδες, εξαιρετικός ο Ντάλσιο για τον Παναιτωλικό.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν οι Αστέρας και Παναιτωλικός. Οι Αρκάδες, παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0 στα Περιβόλια επί του αξιόμαχου Πλατανιά χάρη σε ένα εκπληκτικό τέρμα του Χρίστου Τασουλή. Στο έτερο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (31/10), ο Παναιτωλικός πέρασε σαν σίφουνας από τη Ρόδο, διασύροντας με 4-0 τον Ιαλυσό.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ

Ο Πλατανιάς κοίταξε στα μάτια τον Αστέρα, παρουσιάζοντας μία εξαιρετική εικόνα στα Περιβόλια. Οι παίκτες του Γιάννη Τάτση μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 12ο λεπτό, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε σε κόρνερ την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Νιαυραδάκη. Οι Αρκάδες "απάντησαν" άμεσα και συγκεκριμένα στο 13', αλλά ο Μαντζάρης απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Χαουρέγκι. Στο 16ο λεπτό, ο Ματίας Ιγκλέσιας έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Χρίστο Τασουλή να περνάει στη θέση του.

Οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, με τον Νίλι να κάνει μία υπέροχη ατομική προσπάθεια στο 23' και τον Μιχαήλ να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ. Οι Χανιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και είχαν 2-3 καλές στιγμές ακόμη, αλλά δίχως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Μιχαήλ, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσω στημένων φάσεων, αλλά δίχως ευτυχή κατάληξη.

Οι Αρκάδες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεσαν για ένα γκολ και τελικά το βρήκαν στο 51ο λεπτό με τον Χρίστο Τασουλή. Ο 28χρονος αριστερός μπακ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αιφνιδιάζοντας τον Μαντζάρη και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Οι Χανιώτες προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, έψαξαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μιχαήλ, ενώ στο 75΄ο Νίλι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Λουκίνας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-1.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Μαντζάρης, Ραχμάν, Νιαυραδάκης (65' Καραγκούνης), Τσαμούρης, Σάαντο, Μποτσέτι, Παπουτσογιαννόπουλος (65' Ματέους), Λεωνιδόπουλος, Νίλι, Παπαδόπουλος (77' Λουκίνας).

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Μιχαήλ, Κώτσιρας (76' Ριέρα), Παναγιώτου, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας (16' Τασουλής), Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι (65' Δουβίκας), Χαουρέγκι

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ "ΞΕΣΠΑΣΕ" ΣΤΟΝ ΙΑΛΥΣΟ

Στη Ρόδο, οι δύο ομάδες παρουσίασαν αρκετή νευρικότητα. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι "κοκορομαχίες" μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Ιαλυσός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μαρτσάκη στο 10ο λεπτό, αλλά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε σουτ Σιέστεντ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άγγελου Χειμωνέττου.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου διατήρησε τα ηνία του αγώνα και έψαξε και δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν μία ολιγωρία στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να χάσουν καλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα. Τελικά, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53ο ο Ντάλσιο από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι παίκτες του Χάβου έκλεισαν τους χώρους, ενώ πέτυχαν και το... κερασάκι στην τούρτα με τον νεοεισελθόντα Ρομάν, ο οποίος σκόραρε στο 85ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ταχάρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 0-4.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Χειμωνέττος Α., Τριποτσέρης (57' Σερτζίνιο), Τερζίου, Χατζηδίμπας, Χειμωνέττος Κ., Γιώργου, Ρεκλείτης (46' Τζελάι), Νατσιόπουλος, Μαρτσάκης (68' Μαραγκουδάκης), Κουγιός, Πεταυράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνέτ, Ντάλσιο (72' Φυτόπουλος), Παρράς, Μιμίτο (81' Ρομάν), Λιάβας, Αριγίμπι, Σανιά, Σιέστεντ, Μαρσιάλ (62' Ταχάρ), Τσιγγάρρας, Μπαΐροβιτς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ