ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - Ολυμπιακός 3-3: "Κόκκινο" προβάδισμα με υπογραφή Σολδάνο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με πρωταγωνιστές τους Τσούκαλο (2 γκολ) και Σολδάνο (ένα γκολ, δύο ασίστ), Λαμία και Ολυμπιακός έφτασαν στο χορταστικό 3-3 υπό καταρρακτώδη βροχή, σε ένα πολύ βαρύ τερέν. Σκόραραν και Ντίας, Χασάν, αυτογκόλ ο Μπουχαλάκης.

Όσα γκολ δεν είχαν δεχθεί φέτος σε κανένα άλλο παιχνίδι εντός των συνόρων οι " ερυθρόλευκοι" τα δέχθηκαν στη Λαμία.

Απέναντι στην ομάδα του Μάκη Χάβου που άφησε εκτός στην προηγούμενη φάση του θεσμού τον Παναθηναϊκό και σε μια αναμέτρηση υπό καταρρακτώδη βροχή, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς απέκτησαν το προβάδισμα που τους δίνει το χορταστικό 3-3, αλλά έδωσαν δικαιώματα με την εμφάνισή τους. Δύο φορές έμειναν πίσω στο σκορ, από γκολ-δώρα στους γηπεδούχους, δύο φορές ισοφάρισαν (τη δεύτερη με έντονες διαμαρτυρίες ότι προηγήθηκε άουτ), αλλά κι όταν προηγήθηκαν (2-3) επέτρεψαν στη Λαμία να ισοφαρίσει ξανά. Με πρωταγωνιστή τον Σολδάνο (ένα γκολ, δύο ασίστ) από τη μία πλευρά και του Τσούκαλο (2 γκολ) από την άλλη, οι δύο ομάδες θα λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους στο τερέν του "Γ. Καραϊσκάκης" (26/2).

1. ΜΕ ΔΕΚΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΑ

Μόλις έναν ποδοσφαιριστή που είχε αγωνιστεί βασικός στην προηγούμενη αναμέτρηση (με τον Πανιώνιο στο "Καραϊσκάκης") διατήρησε στην αρχική ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Έχει αλλάξει και ολόκληρη ενδεκάδα και σε πολύ πιο σοβαρό παιχνίδι (στο εκτός έδρας με τη Μίλαν για το Europa League), αλλά πρώτη φορά παρέταξε ένα σύνολο τόσο ασύνδετο, νωχελικό, χωρίς ένταση και ρυθμό.

Λογικό ήταν σε έναν βαθμό, η ομάδα να μην έχει χημεία από τη στιγμή που μπήκαν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και τρία νέα πρόσωπα (Ντίας, Σολδάνο, Μασούρας) κι έναν που βγήκε από το... ψυγείο (Ανδρούτσος), αλλά γενικά η αντιμετώπιση του αγώνα έμοιαζε με αγγαρεία και όχι με προημιτελικό Κυπέλλου. Η τετράδα της άμυνας, με τον Ανδρούτσο κατ' ανάγκη δεξιό μπακ, είχε τρία πρόσωπα που έχουν ξαναπαίξει μαζί, τους Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκα. Επίσης, οι Μπουχαλάκης, Καμαρά στον άξονα έχουν παίξει μαζί από το ξεκίνημα της σεζόν ουκ ολίγες φορές.

2. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ Ο ΧΑΒΟΣ

Αλλαγές έκανε και ο Μάκης Χάβος, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους Μπερτόλιο, Μπαράλες, Επστάιν, Βασιλαντωνόπουλο, Καραμάνο, ωστόσο, διατήρησε έναν βασικό κορμό, κυρίως στις θέσεις της άμυνας. Ο κόουτς της Λαμίας, βέβαια, είχε κάνει αρκετές αλλαγές και στον αγώνα της προηγούμενης φάσης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά η ομάδα του ανταποκρίθηκε και τότε με επιτυχία. Οι γηπεδούχοι ακολούθησαν πολύ καλύτερα το πλάνο. Με συντονισμένη πίεση στα 2/3 του γηπέδου, προσπάθησαν να οδηγήσουν σε λάθη τον Ολυμπιακό και από την πίεση που άσκησαν, σχετικά πιο ψηλά σε σχέση με το πως παίζουν συνήθως, έφτασαν στην επίτευξη δύο γκολ, έστω κι αν ήταν ευγενική χορηγία των "ερυθρολεύκων".

3. ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ

Πέρα από τη συνολικά κακή ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, έγιναν και χοντρά προσωπικά λάθη. Στο 9' που σκοράρει ο Τσούκαλος, ο Τσιμίκας κάνει λάθος πάσα προς τα πίσω στα πόδια του παίκτη τη Λαμίας, ο οποίος ξεφορτώνεται τον Μεριά και σουτάρει. Σε ένα σουτ προπόνησης, όμως, η αντίδραση του Χουτεσιώτη ήταν ανεπίτρεπτη, με αποτέλεσμα να μην υπολογίσει σωστά την πορεία της μπάλας και να γίνει το 1-0.

Με την κατοχή να φτάνει στο πρώτο μέρος στα επίπεδα του 72%, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση από τη συνεργασία Σολδάνο, Ζιλ Ντίας και το ωραίο τελείωμα του Πορτογάλου, έστω κι αν η μπάλα βρήκε λίγο πάνω στον Βάντερσον. Μεγάλα λάθη έχουν γίνει και στη φάση του 2-1, με τον Πίτι (στο 31') ανενόχλητο να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, με τον Μπουχαλάκη να βάζει το αριστερό πόδι λανθασμένα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

4. ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ

Μετά τα γκάζια από τον Πέδρο Μαρτίνς στην ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο 2ο μέρος και ισοφάρισαν πολύ γρήγορα, με δύο νέους να συνεργάζονται όπως έγινε και στο 1-1. Αυτή τη φορά ήταν ο Μασούρας που γύρισε τη μπάλα από την πλάγια γραμμή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα είχε βγει ολόκληρη άουτ (σ.σ. και μάλλον έχουν δίκιο, αν και δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρο ούτε από τα ριπλέι) και τον Σολδάνο να κάνει σεφτέ στο σκοράρισμα από κοντά με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία (51'). Στο πρώτο μέρος, πάντως, ο Ολυμπιακός είχε χάσει άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Ζιλ Ντίας και τον Μασούρα.

5. Ο ΣΟΛΔΑΝΟ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ...

Δέκα λεπτά έπειτα από το 2-2, ο Ολυμπιακός και σε 3ο γκολ με τον Σολδάνο να δίνει νέα ασίστ, αυτή τη φορά στον Χασάν που σκόραρε έξυπνα με κοντινό πλασέ στη δεξιά γωνία, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, με νέα πλαγιοκόπηση, από τα δεξιά, ο δραστήριος Ασούμπρε πάτησε για τον Βασιλαντωνόπουλο, η μπάλα έφτασε τελικά στον Τσούκαλο, ο οποίος για δεύτερη φορά "εξέθεσε" Μεριά και Χουτεσιώτη για το 3-3. Εν ολίγοις στο β' μέρος και σε διάστημα λίγων λεπτών ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε.

6. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στη στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης θα διαπιστώσει ότι οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός με κατοχή μπάλας άνω του 70% στο πρώτο μέρος και 10 τελικές, έναντι τριών της Λαμίας, δέχθηκε δύο γκολ κι έβαλε ένα. Στο β' μέρος, μπήκαν άλλα δύο γκολ από τους "ερυθρόλευκους" κι ένα από τη Λαμία, με τη συνολική απεικόνιση να αναφέρει 9 τελικές για τους γηπεδούχους, 14 για τους φιλοξενούμενους και την κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 33-67%.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Δαμνιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (46' Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης, Βάντερσον, Ασούμπρε, Σκόνδρας, Πίτι, Τσούκαλος (72' Καραμάνος), Τόμας (67' Μπερτόλιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ντίας (73' Κούτρης), Μασούρας, Χασάν (66' Γκερέρο), Σολδάνο (89' Βοΐλης).

Γκολ: 9', 62' Τσούκαλος, 32' Μπουχαλάκης (αυτ.) - 12' Ντίας, 51' Σολδάνο, 61' Χασάν.

Κάρτες: 68' Σκόνδρας - 30' Μιράντα, 54' Ντίας.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ