ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Καλαμάτα 4-1: Τεσσάρα στην επιστροφή Φορτούνη

Ολυμπιακός - Καλαμάτα 4-1: Τεσσάρα στην επιστροφή Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 την Καλαμάτα στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πέρασε στους "8" του Κυπέλλου. Ο Φορτούνης επέστρεψε μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, γύρισε κι ο Γκιλιέρμε. Δύο γκολ ο Λοβέρα και άλλα δύο ο Γκερέρο.

Μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 την Καλαμάτα στο Φάληρο και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάξι Λοβέρα και άλλα δύο ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν η επιστροφή στη δράση του Κώστα Φορτούνη, αλλά και αυτή του Γκιλιέρμε.

Η ομάδα της Μεσσηνίας μείωσε προσωρινά σε 3-1 με γκολ του Ελ Ιντρίσι. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα στο Φάληρο.

1. ΑΕΡΑ ΜΕ ΛΟΒΕΡΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ξενιτίδης και Μεριά οι αμυντικοί μέσοι, πρώτη φορά βασικός ο Μάρκοβιτς στη δεύτερη συμμετοχή του, με παρτενέρ τον Παπέ Σισέ. Ήταν αναμενόμενο ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι το αφεντικό του ματς παρά την πειραματική ενδεκάδα. Με Λοβέρα δεκάρι, πίσω από Γκερέρο, να κλέβει τη μπάλα από τον Νασέρ στο 3ο λεπτό, να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει και να ανοίγει το σκορ.

Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Αργεντινού με τα "ερυθρόλευκα" και το πρώτο ύστερα από τις 24 Αυγούστου 2019.

2. Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΡΕΡΟ

Με την τρομερή φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Ελ Αραμπί, ο Γκερέρο μένει στον πάγκο. Ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στο πρώτο ματς με την Καλαμάτα, το ίδιο έκανε και στο δεύτερο. Το έψαξε πολύ το γκολ ο Ισπανός στη Μεσσηνία, έκανε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν το βρήκε. Στο Καραϊσκάκης όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Στο 17' από κάθετη πάσα του Λάζαρου, ο Κούτρης έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Γκερέρο με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Αυτό ήταν το πέμπτο φετινό γκολ του Γκερέρο με τον Ολυμπιακό. Τελευταίο του ήταν πριν από 115 μέρες, στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η Καλαμάτα γνωρίζοντας πως είχε αποκλειστεί, δεν έχανε την ευκαιρία να βγει μπροστά όταν της δινόταν η ευκαιρία. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο έκανε τελικές, αλλά ο Μπομπί Αλέν, στην πρώτη του συμμετοχή στο Φάληρο, απέκρουσε και κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρη υπεροχή και πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0.

3. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΤΟΥΝΗ - ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έφτασε σε τρίτο γκολ. Στο 51' ο Λάζαρος από αριστερά έσπασε στον Γκερέρο και εκείνος με με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Εξαιρετικό τελείωμα του Ισπανού για το 3-0 και δύο λεπτά μετά ήρθε η στιγμή που περίμενε και ο Φορτούνης και οι οπαδοί. Ο 27χρονος μπήκε αντί του Ραντζέλοβιτς στο 53' και αποθεώθηκε. Η πρώτη συμμετοχή μετά από έξι μήνες και πέντε μέρες, έπειτα από εκείνο το φιλικό της 10ης Ιουλίου με το Αμβούργο.

Σημαντική στιγμή και στο 58'. Ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του με τον Αστέρα, ο Γκιλιέρμε γύρισε κι αυτός. Ο Βραζιλιάνος μπήκε αντί του Μάρκοβιτς και ο Μεριά γύρισε στο κέντρο της άμυνας.

4. ΜΕΙΩΣΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΑΞΙ

Η Καλαμάτα που δεν πήγε στο Γ. Καραϊσκάκης για να κλειστεί πίσω, κατόρθωσε να βρει γκολ στο 66'. Ο Ελ Ιντρίσι, νέο μεταγραφικό απόκτημα, έκανε φοβερή ενέργεια και αφού απέφυγε τον Σισέ, σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά.

Βέβαια, η Μαύρη Θύελλα δεν πρόλαβε να το χαρεί αρκετά, αφού δύο λεπτά μετά ο ορεξάτος Μάξι Λοβέρα σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Και μάλιστα εξαιρετικό γκολ, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μαρτίνς είχε περάσει στο ματς τον Λιάτσο αντί του Χριστοδουλόπουλου. Μπήκε ένας 17χρονος, που έκανε ντεμπούτο, και βγήκε ένας 34χρονος. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, ο Γκερέρο κυνήγησε το χατ τρικ δίχως να το βρει, ενώ ο Λοβέρα συνέχισε να αποτελεί... μηχανάκι στη μεσοεπιθετική γραμμή. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει 4-1 και να εξασφαλίζει πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: 3', 68' Λοβέρα, 17', 51' Γκερέρο - 66' Ιντρίσι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ομάρ, Μάρκοβιτς (58' Γκιλιέρμε), Σισέ, Κούτρης, Μεριά, Ξενιτίδης, Ραντζέλοβιτς (53' Φορτούνης), Λοβέρα, Λάζαρος (68' Λιάτσος), Γκερέρο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας): Κασωτάκης, Πανάγου, Νασέρ, Καντούτσης, Γαλούπης, Τριανταφυλλάκης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (65' Οσμανάγκιτς), Πετσίτης (55' Ηλιόπουλος), Ιντρίσι, Μπουσμπίμπα (63' Αλεξόπουλος).

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ