ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 1-0: Ο Μάνος έδωσε τη νίκη στην επανεμφάνιση του Τουρέ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με έξι παίκτες να κάνουν ντεμπούτο, αρχηγό τον Τουρέ και σκόρερ τον Μάνο (68'), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 1-0 του Λεβαδειακού στο Φάληρο, στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση του Τουρέ με τα ερυθρόλευκα ενδεχομένως να συνιστούσε και μεγαλύτερο γεγονός από αυτό καθεαυτό το ματς στο Φάληρο, καθώς τόσο ο Μαρτίνς, όσο και ο Μάντζιος προχώρησαν σε πολλές αλλαγές έχοντας κατά νου τα ματς με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο αντίστοιχα την Κυριακή, για τη Super League.

Ο Ιβοριανός αγωνίστηκε για 58 λεπτά στο παιχνίδι, κάνοντας το πρώτο βήμα για την σταδιακή επανένταξη του σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και ο Μάνος ήταν αυτός που "ξέβγαλε την μπουγάδα" για τους Πειραιώτες στο ματς.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

1. ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Μια ντουζίνα παίκτες άφησε εκτός αποστολής ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς το ματς προσφερόταν όχι μόνο για δοκιμές αλλά και για ξεκούραση των παικτών που έχουν "τραβήξει κουπί" στο ξεκίνημα της σεζόν, με φόντο μάλιστα και το ντέρμπι της Κυριακής (30/9) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σα, Μασούρας, Γκιλιέρμε, Ναουέλ και Μάνος έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση, ενώ ο Κούτρης μπήκε ξανά στην ενδεκάδα επίσημου αγώνα μετά από 5 μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του στον ώμο, σε εκείνο το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Φυσικά η παρουσία που ξεχώριζε ήταν αυτή του Γιαγιά Τουρέ. Ο Ιβοριανός μέσος αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος (και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού), στην παρθενική του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα από τη στιγμή που επέστρεψε στο Λιμάνι. Στην ενδεκάδα βρέθηκε και ο Ανδρούτσος, βγαίνοντας από την καραντίνα, με τον Νικολάου επίσης στην 18άδα.

Ροτέισον και από τον Άκη Μάντζιο για τον Λεβαδειακό. Εκτός αποστολής έμειναν παίκτες όπως οι Μαρκόβσκι, Τσαμπούρης και Σουμπίνιο, στον πάγκο οι Επασί, Φαβάρο, Όμο και Νανζί. Και για τους Βοιωτούς ακολουθεί ένα δύσκολο ματς πρωταθλήματος την Κυριακή (18:15), αυτό με τον Ατρόμητο εντός έδρας.

2. ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ, ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ -ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ- Ο ΡΥΘΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 74%, έφτανε σχετικά εύκολα στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής, αλλά εκεί του έλειπαν οι συνεργασίες για να πατήσει στο "κουτί" με αξιώσεις. Προφανώς η έλλειψη ρυθμού όλων (πλην Μιράντα) των παικτών της ενδεκάδας, όπως και η απουσία χημείας φρέναραν τους γηπεδούχους στο επιθετικό κομμάτι.

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν πολύ με τη μπάλα στα πόδια, λίγο χωρίς αυτή και δεν έβρισκαν πλάτος στην ανάπτυξη. Μοιραία δεν είχαν δημιουργική συνέπεια και πολύ περισσότερο την ευκαιρία να απειλήσουν ευθέως την εστία του Μπάγιτς.

Στο 21' το σουτ του Ανδρούτσου από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στην κόντρα του Κρνέτα, με το πλασέ του Τουρέ στην επαναφορά να περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι της εστίας.

Καλή στιγμή για τους Πειραιώτες και αυτή στο 38', όταν από γύρισμα του Μασούρα, ο Μάνος στην κίνηση δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως θα ήθελε, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει την αριστερή του γωνία.

Ο Λεβαδειακός ήταν καλά οργανωμένος πίσω από τη μπάλα, έκλεινε τους χώρους στον άξονα και βολευόταν από το αργό τέμπο της αναμέτρησης. Οι Βοιωτοί βρήκαν δύο φορές την δυνατότητα να απειλήσουν. Πρώτα στο 32', όταν από προσπάθεια του Σαβατογκό και κόντρες στην περιοχή, ο Μανγκά πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα.

Στο 43' ο Πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε "όχι" στο σουτ του Ιωαννίδη από το όριο της περιοχής και νίκησε και τον Γιακουμάκη στην επαναφορά. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Φάληρο, με 6(3) τελικές για τον Ολυμπιακό και 4(3) για τον Λεβαδειακό.

3. ΜΑΝ(ΟΣ) OF THE MATCH

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, έγινε πιο επιθετικός και ανέβασε την πίεση του στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 48' ο βοηθός Κολοσιώνης βιάστηκε να σηκώσει τη σημαία του για offside του Μάνου (καλυπτόταν) και στο 51' ο 25χρονος φορ συνεργάστηκε ωραία με τον Μασούρα, αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία το σουτ του τελευταίου.

Ο Μάντζιος έριξε στο ματς τον Νίκα αντί του Μανγκά από το 46', αλλά και τον Όμο στη θέση του Ιωαννίδη στο 56'. Ο Μαρτίνς απάντησε με διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Νάτχο και Χάσαν, αντί των Τουρέ και Ανδρούτσου πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πήγε σε διάταξη 4-4-2, με τον Λεβαδειακό να οργανώνεται πίσω από τη μπάλα σε διπλή ζώνη άμυνας. Στο 68' ο Μασούρας από δεξιά σήκωσε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μάνος με εντυπωσιακό άλμα και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μπάγιτς για το 1-0 στο Φάληρο!

Στο 77' από κάθετη πάσα του Γκιλιέρμε και κόψιμο του Κούτρη, ο Κρνέτα έβαλε σωτήρια κόντρα στον Χάσαν και ένα μονοκόμματο σουτ του Γκιλιέρε στο 89' έφυγε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Μάνου και τον Λεβαδειακό να κρατά μια ακόμη καλή του παρουσία στο "Γ. Καραϊσκάκης" (είχε ηττηθεί ξανά με το ίδιο σκορ στο πρωτάθλημα).

Στην επόμενη αγωνιστική για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, η Παναχαϊκή φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και ο Άρης Αβάτου τον Λεβαδειακό.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών), Αθανάσιος Κολοσιώνης (ΕΠΣ Αιτ/νιας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Ανδρούτσος (59' Χάσαν), Τουρέ (58' Νάτχο), Ναουέλ (83' Πάρντο), Βρουσάι, Μάνος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (69' Νανζί), Καραχάλιος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Μανγκά (46' Νίκας), Ιωαννίδης (56' λ.τ. Όμο).

Γκολ: 68' Μάνος / -

Κάρτες: / 62' Χατζηλάμπρος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ:

1. Ολυμπιακός 3 (1-0)

2. Παναχαϊκή 3 (1-0)

3. Άρης Αβάτου 0 (0-1)

4. Λεβαδειακός 0 (0-1)

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ