ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο τελικός που δεν τελείωσε ποτέ και είχε μόνο χαμένους

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο τελικός που δεν τελείωσε ποτέ και είχε μόνο χαμένους

Σαν σήμερα (27/6) το 1962, διεξήχθη ο τελικός Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω σκότους, αλλά υπό τον φόβο επεισοδίων δεν έγινε ποτέ ο επαναληπτικός. Το Sport24.gr θυμίζει.

Πριν ακριβώς 58 χρόνια, συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 1962, οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην ουδέτερη Νέα Φιλαδέλφεια με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Ποιος θα περίμενε ότι εκείνη η κούπα δεν θα κατέληγε πουθενά...

Ο περίφημος αγώνας έμεινε στην ιστορία ως "ο τελικός της νύκτας" και μπήκε παύλα ως προς τον τελικό νικητή. Βλέπετε, κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί, αυτό που εντέλει συνέβη στο ματς.

Το ματς ήταν σκληρό, είχε τρεις αποβολές και χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο μέρος δόθηκαν περίπου 20 (!) λεπτά καθυστερήσεις. Το 90λεπτο έληξε χωρίς σκορ και ο τελικός οδηγήθηκε σε παράταση. Τότε βέβαια οι προβολείς στα γήπεδα ήταν κάτι... ουτοπικό.

Έπειτα από ένα δεκάλεπτο στην παράταση, ο Ελβετός διαιτητής, Μελέ, αποφάσισε να διακόψει το ματς λόγω του ότι οι παίκτες καλά καλά δεν έβλεπαν τη μπάλα. Σε κανέναν δεν άρεσε η απόφαση, ενώ ήδη υπήρχε ένταση από πριν, όταν έπεσαν στην διάρκεια του αγώνα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο κόσμος δεν το πήρε καθόλου καλά και θεωρούσε πως επίτηδες αποφασίστηκε να σταματήσει ο τελικός και να τελεστεί ξανά, ώστε να υποχρεωθεί να πληρώσει ξανά εισιτήριο. Τότε, δεν υπήρχε ούτε η διαδικασία των πέναλτι και αν μετά την παράταση δεν προέκυπτε νικητής, γινόταν επαναληπτικός.

Μπήκε κόσμος στον αγωνιστικό χώρο και η ΕΠΟ πήρε τότε την απόφαση να μην γίνει ξανά ο τελικός υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, διότι οι περισσότεροι ήταν... μπαρούτι με ό,τι έγινε. Κυπελλούχος δεν υπήρξε εκείνη την χρονιά στον "τελικό της νύκτας".

Ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής έπαιξε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και ο Ολυμπιακός δηλώθηκε στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ