ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: "Χτύπησε" στο τέλος ο Μακέντα, με το δεξί και στο Κύπελλο το τριφύλλι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με μια πειραματική ενδεκάδα, έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, πέτυχε γκολ στα τελευταία λεπτά με τον Μακέντα και συνέχισε με το απόλυτο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. (VIDEO)

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το απόλυτο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο καθώς επικράτησε και στο Αγρίνιο με 1-0 του Παναιτωλικού και έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες.

Οι πράσινοι που έπαιξαν με πειραματική ενδεκάδα και με παίκτες που δεν είχαν έως τώρα καθόλου χρόνο συμμετοχής ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος, απείλησαν και έφτιαξαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Χρειάστηκε όμως να περάσει ως αλλαγή στο ματς ο Μακέντα και να σκοράρει 16 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Τραϊνός Δέλλας στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν έκανε αρκετές αλλαγές στην ομάδα του χρησιμοποιώντας αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε μερικούς παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ έως τώρα όπως οι Γιανακόπουλος, Μαλής και Ρότσα.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: "Χτύπησε" στο τέλος ο Μακέντα, με το δεξί και στο Κύπελλο το τριφύλλι

Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε μια άκρως πειραματική ενδεκάδα, αποτελούμενη, μόνο από Έλληνες και με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν κάνει έως τώρα το ντεμπούτο τους όπως οι Θεοχάρης, Αποστολάκης και Παντελάκης αλλά και παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά έως τώρα όπως οι Βέργος, Οικονόμου και Πούγγουρας.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: "Χτύπησε" στο τέλος ο Μακέντα, με το δεξί και στο Κύπελλο το τριφύλλι

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΠΑΟ

Όπως ήταν λογικό οι αλλαγές και οι δυο διαφορετικές ενδεκάδες οδήγησαν τις δυο ομάδες να μην έχουν συνοχή στο παιχνίδι τους και τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με σουτ των Πάουλο και Λουσέρο με το δεύτερο να το αποκρούει ο Κότσαρης.

Ο Παναθηναϊκός που δεν είχε απειλήσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κέρδισε πέναλτι όταν πίεσε την άμυνα του Παναιτωλικού με τον Βέργο να κλέβει τη μπάλα και τον Μάρκος Πάουλο στην προσπάθεια του να απομακρύνει να χτυπάει το πόδι του Βέργου. Ο Δώνης έδωσε εντολή στον Στάικο να εκτελέσει το πέναλτι αλλά ο αρχηγός των πράσινων στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 24' με τον Ρότσα αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Κότσαρης δεν είχε πρόβλημα. Ενώ και το αδύναμο σουτ του Χατζηθεοδωρίδη δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Γιαννακόπουλος στο 26'.

Ο Παναιτωλικός απείλησε και πάλι στο 30' χάνοντας διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Καμαρά με τον Κότσαρη να διώχνει σωτήρια με το πόδι ενώ ενώ συνεχεία ο Ντίαζ πλάσαρε με τον Οικονόμου να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η απάντηση του Παναθηναϊκού στο καλό διάστημα του Παναιτωλικού ήρθε με ένα σουτ στο 42΄από τον Βέργο σε μια επίθεση με καλές προϋποθέσεις για το τριφύλλι αφού ο Καμπετσής έκλεψε τη μπάλα και οι δυο επιθετικοί του τριφυλλιού έφευγαν στην αντεπίθεση.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με την απόδοση του Παναθηναϊκού να ανεβαίνει στο δεύτερο μέρος και τους παίκτες του Δώνη να είναι καλύτεροι, να απειλούν και να μην δίνουν τόσους χώρους στους παίκτες του Παναιτωλικού.

Η πρώτη καλή στιγμή και στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε από τους γηπεδούχους όταν μετά από φάουλ του Ρότσα ο Κότσαρης απομάκρυνε με τη μπάλα να φτάνει στον Πάουλο ο οποίος σούταρε και ο Οικονόμου απομάκρυνε.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε θέση για γκολ στο 52' όταν ο Καμπετσής πέρασε από δεξιά τον αντίπαλο του αλλά το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε. Ο νεαρός επιθετικός στο 61' βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ όταν έκανε την κάθετη κίνηση δέχθηκε την πάσα του Στάικου αλλά το σουτ με το δεξί έφυγε έξω.

Οι αλλαγές του Δώνη με τους Χρήστο Δώνη και Φεντερίκο Μακέντα στο 64' και το 68' αντίστοιχα έκαναν πιο επιθετικό το τριφύλλι. Με την είσοδο του στο ματς ο Δώνης απείλησε δυο φορές με σουτ στο 64' και στο 69΄τα οποία έφυγαν έξω ενώ η παρουσία του Ιταλού φορ έδωσε περισσότερη κίνηση στον Παναθηναϊκό.

Ο Μακέντα μάλιστα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 84' μετά από πανέμορφη πάσα του Αποστολάκη από τα δεξιά και πανέμορφο πλασέ του Ιταλού φορ.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Εμμανουηλίδης με επιμονή έκλεψε τη μπάλα, μοίρασε στον Τζανδάρη που έκανε το σουτ με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 84' Μακέντα

Κίτρινες: 77' Ρότσα/21' Παντελάκης, 31' Αποστολάκης, 60' Χατζηθεοδωρίδης, 63' Τζανδάρης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΤΡΑΪΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ): Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Παουλο Μάρκος, Λουσέρο, Ρότσα (80' Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65' Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72' Μοράρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ): Κότσαρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Στάικος, Τζανδάρης, Θεόχαρης, Χατζηθεοδωρίδης (65' Δώνης), Αποστολάκης, Καμπετσής (68' Μακέντα), Βέργος (74' Εμμανουηλίδης).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Κισσαμικός 3 (2-0)
2. Παναθηναϊκός 3 (1-0)
3. Παναιτωλικός 0 (0-1)
4. Ιεράπετρα 0 (0-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ