ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανιώνιος - ΑΕΛ 2-0: Με το "δεξί" στο Κύπελλο οι "κυανέρυθροι"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 χάρη στα γκολ των Σπιριντόνοβιτς (17') και Μασούρα (89') την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και ξεκίνησε με το "δεξί" τις υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδας. Αποβλήθηκε με άδικη δεύτερη κίτρινη για τους "βυσσινί" στο 50' ο Μόρσι.

Ο Πανιώνιος υποδέχθηκε στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΛ για εξ' αναβολής ματς στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του ογδόου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας (ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη (27/9, 19:00) και μετατέθηκε όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΠΟ).

Οι "κυανέρυθροι" πήραν τη νίκη (2-0) και ξεκίνησαν με το "δεξί" τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική, εάν συνυπολογιστεί και η εκτός έδρας του πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ στο 17ο λεπτό κι αφού η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση, ο Γιώργος Μασούρας "κλείδωσε" τη νίκη στο 89ο. Μεσολάβησε η αποβολή του Μπασίμ Μόρσι, ο οποίος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά (η δεύτερη κίτρινη που οδήγησε στην αποβολή κρίνεται ως υπερβολική). Διαβάστε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

Ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς μπορεί να μη σκόραρε στην πρώτη νίκη του Πανιωνίου στη Super League - στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (είχε ασίστ) - αλλά άφησε σαφέστατα δείγματα γραφής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο 24χρονος Αυστριακός κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή των "κυανέρυθρων".

Είναι αυτός που δημιουργεί, δίνει ασίστ, αλλά και σκοράρει. Ήταν αυτός άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την επικράτηση επί της ΑΕΛ. Ο Σπιριντόνοβιτς πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή κι αριστερά, συνέκλινε με ωραία κίνηση, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, το σουτ με το δεξί ήταν πολύ καλό και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίζεται ο Κρίστινσον.

2. ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΜΟΡΣΙ

Ο Μπασίμ Μόρσι, αλήθεια είναι ότι, δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Γι' αυτό κι ο Ιταλός τεχνικός των "βυσσινί", Τζανλούκα Φέστα, του απευθύνθηκε αρκετές φορές με παρατηρήσεις. Τα νεύρα του Αιγύπτιου ήταν εμφανή από το πρώτο 45λεπτο, καθώς δεν του έβγαιναν οι φάσεις, ενώ κι ο Μπανανά τον "απενεργοποίησε" πλήρως.

Στο δεύτερο ημίχρονο... άντεξε μόλις πέντε λεπτά. Αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 47ο λεπτό και τη δεύτερη στο... 50ό. Μπορεί ο Μόρσι να μην απέδωσε τ' αναμενόμενα, αλλά η δεύτερη κάρτα ήταν υπερβολική, έως άδικη.

Ο Μόρσι ναι μεν προσπάθησε να διώξει την μπάλα, χτυπώντας στο κεφάλι τον Σαραμαντά, αλλά ο μπακ του Πανιωνίου είχε σκύψει πολύ χαμηλά για ν' απομακρύνει. Δεν ήταν ότι ο Αιγύπτιος σήκωσε ψηλά το πόδι του.

3. Η ΑΕΛ ΤΩΝ 10 "ΑΓΓΙΞΕ" ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ

Μπορεί ν' ακούγεται παράδοξο, αλλά έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα η ΑΕΛ στάθηκε καλά στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα της Λάρισας απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο κι έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Τουλάχιστον την "άγγιξε" σε δύο περιπτώσεις στο τελευταίο τέταρτο του ματς.

Στο 79ο λεπτό, ο Χούμπτσεβ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπαργκάν έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΛ, αλλά αυτή δεν ήταν καλή. Στο 84ο ήταν το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον. Ο Γκόλιας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν στάθηκε τυχερός.

Κι αφού οι Θεσσαλοί πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να ισοφαρίσουν... ήλθε η τιμωρία. Ο Μασούρας "τέλειωσε" το ματς στο 89' και "κλείδωσε" τη νίκη για τους "κυανέρυθρους". Πρόλαβε στην αντεπίθεση την έξοδο του Ισλανδού γκολκίπερ της ΑΕΛ, τον "κρέμασε" και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Πανιώνιος 3 (2-0)

2. Απόλλων Πόντου 3 (1-0)

3. Ηρόδοτος 0 (0-1)

4. ΑΕΛ 0 (0-2)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

31/10

Απόλλων Πόντου - Πανιώνιος

ΑΕΛ - Ηρόδοτος

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης (ΕΠΣ Χανίων), Αντώνιος Δίπλαρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό):
Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κεϊτά, Πίρις, Μανθάτης, Οικονομίδης (80' Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς (61' Τσιλούλης), Ντουρμισάι (46' Μασούρας).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρας (40' λ. τρ. Γκόλιας), Τριποτσέρης, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Ακόστα (57' Μπαργκάν), Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (46' Ντέλετιτς), Μόρσι.

Γκολ: 17' Σπιριντόνοβιτς, 89' Μασούρας

Κίτρινες κάρτες: 45' Ντουρμισάι, 72' Κεϊτά, 74' Κότνικ / 29' Φατιόν, 47' Μόρσι, 68' Τριποτσέρης, 77' Μιλοσάβλιεβιτς, 87' Γκόλιας

Κόκκινη κάρτα: 50' (δεύτερη κίτρινη) Μόρσι

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ