ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

Ο ΟΦΗ νίκησε τον Πανιώνιο και στη Νέα Σμύρνη και πήρε την πρόκριση για τους "4". Μαγική εικόνα το τελικό 1-2 με τους "κυανέρυθρους" να είναι καλύτεροι και να μην παίρνουν και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καμπάνταη.

Ο ΟΦΗ θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του κυπέλλου, αφού οι Κρητικοί με δύο νίκες και συνολικό σκορ 4-1 πέρασαν στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι πολύ συγκροτημένη και δυσκολοκατάβλητη, άντεξε στην πίεση του Πανιωνίου και κατάφερε να φύγει με νίκη από τη Νέα Σμύρνη χωρίς να είναι καλύτερη.

Από την άλλη, οι παίκτες του Πανιωνίου προσπάθησαν πολύ για να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, ήταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ανώτεροι, αλλά τελικά δεν απέφυγαν ούτε τον αποκλεισμό ούτε την ήττα.

Το γκολ του Μακρή ήταν μαχαιριά, αφού μόνο με θαύμα θα μπορούσαν στη συνέχεια να πετύχουν τέσσερα γκολ. Ο ΟΦΗ ήταν κυνικός, εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφησαν οι γηπεδούχοι, ενώ ακόμα κι όταν έγινε το 1-1 το αντιμετώπισε με ψυχραιμία και κατάφερε να πανηγυρίσει μία σημαντική πρόκριση.

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Καμπαξής (Εύβοιας)

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Καμπούρης (Εύβοιας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης (64' Αραβίδης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός (69' Μπούζας), Σταυροθανασόπουλος (61' Γιάννου), Ντούνης, Καμπάνταης

ΟΦΗ (ΣΑ ΠΙΝΤΟ): Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (57' Ντουντού), Σίσιτς (46' Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69' Στάθης), Παπάζογλου

Γκολ: 66' Κολοβός / 64' Μακρής, 80' Ντουντού

Κίτρινες κάρτες: 81' Καμπάνταης / 71' Παπάζογλου, 92' Στάθης

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε το live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση

Ένας μονόλογος του Πανιωνίου ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι "κυανέρυθροι" μπήκαν από το πρώτο λεπτό δυναμικά καθώς ήξεραν πως έπρεπε να βρουν ένα γρήγορο γκολ για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μόλις στο 5' ο Ντούνης έκανε την πρώτη τελική στο παιχνίδι με τον Φερνάντες να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε αυτό τον ρυθμό και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 15' με το γυριστό του Κολοβού να περνάει ελάχιστα έξω. Μέχρι το 30' ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι, όμως, κάπου εκεί ο ΟΦΗ άρχισε να ανεβαίνει και έφτασε και μία ανάσα από το γκολ. Στο 36' ο Μητρόπουλος απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, ενώ δύο λεπτά μετά ο ο Μακρής πήρε την κεφαλιά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και από κοντά ο Περογαμβράκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι τα ηνία του αγώνα και έψαξαν το γκολ έχοντας μία καλή στιγμή στο 44', η οποία εν τέλει δε μέτρησε αφού ο επόπτης σήκωσε τη σημαία. Από πολύ ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ ο Σταυροθανασόπουλος βρέθηκε με την μπάλα στα όρια της περιοχής, δοκίμασε το πόδι του και δε βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά.

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 59' ο Καμπάντας απείλησε με κεφαλιά από κοντά, στο επόμενο λεπτό ο Μιλιάζες μπήκε στην πορεία της μπάλας στο σουτ του Κολοβού, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 61' και ανάγκασε τον Φερνάντες να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική επέμβαση.

Όλα έδειχναν πως το γκολ θα έρθει για τους "κυανέρυθρους", όμως, από μία στημένη φάση ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που με κεφαλιά του Μακρή άνοιξε το σκορ και επί της ουσίας έδωσε τέλος στην υπόθεση της πρόκρισης. Η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση με τον Κολοβό δύο λεπτά μετά να πετυχαίνει φανταστικό γκολ με σουτ εκτός περιοχής και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αφήνοντας έτσι πολλούς χώρους. Στο 74' ο Κουτσιανικούλης το εκμεταλλεύτηκε, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Παπαδόπουλος. Δύο λεπτά μετά ο Μπούρμπος γκρέμισε τον Καμπάνταη και κακώς δε δόθηκε πέναλτι, ενώ στο 77' ο Αραβίδης αστόχησε από καλή θέση. Εκείνος που έβαλε τους τίτλους τέλους ήταν ο Ντουντού στο 80'. Ο Κουτσιανικούλης έδωσε την πάσα στον Βραζιλιάνο κι εκείνος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Παπαδόπουλου. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πανιώνιος προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε.

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

MVP της αναμέτρησης

Ο Ντάνιελ Φερνάντες λόγω της εξαιρετικής επέμβασης που έκανε στο 61' κρατώντας το 0-0. Αν είχε πάρει κεφάλι στο σκορ ο Πανιώνιος τα πάντα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, ήταν και συνολικά πολύ καλός.

Η απογοήτευση

Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Χρήστος Μπούρμπος με τον Πανιώνιο να δημιουργεί πολλά ρήγματα από εκείνη την πλευρά. Ο 30χρονος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Δημήτρη Κολοβού, ενώ έχασε και τον Χρήστο Αραβίδη σε κάποιες φάσεις, όταν ο τελευταίος πέρασε ως αλλαγή.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ