ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Λειτούργησε κανονικά το VAR στην Τούμπα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δυο φορές ζήτησε να μάθει αν λειτούργησε κανονικά το VAR στην Τούμπα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα reports μετά το ματς δεν ανέφεραν ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Τι ισχύει με το πέναλτι που καταλογίστηκε.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ελβετού, Σάντρο Σέρερ. Οι πράσινοι φωνάζουν για το πέναλτι που καταλογίστηκε στον Ινσούα πάνω στον Πέλκα, ενώ ζήτησαν απευθείας κόκκινη στον διεθνή εξτρέμ στο τρίτο λεπτό για επικίνδυνο μαρκάρισμα, όπου δεν δόθηκε καν κάρτα. Στον αντίποδα, ο Δικέφαλος φωνάζει για μια δεύτερη κίτρινη που δεν δόθηκε στον Πούγγουρα στο 42ο λεπτό για φράγμα.

Στον Παναθηναϊκό στέκονται πολύ στο αν και κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε το VAR και αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα και δεν λειτούργησε. Εις διπλούν στο τριφύλλι τοποθετήθηκαν για το θέμα και αναρωτιούνται αν υπήρχε Video Assistant Referee και αν όντως λειτούργησε κανονικά, διότι στις φάσεις για τις οποίες φωνάζει ο Παναθηναϊκός, δεν φάνηκε να υπήρχε ενδοσυνεννόηση με τον Ελβετό διαιτητή VAR, Φεντάι Σαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο θέμα με το VAR, ότι αυτό λειτούργησε κανονικά και τα reports μετά το παιχνίδι δεν εντόπισαν να δημιουργήθηκε πρόβλημα με το σύστημα. Εν ολίγοις, ότι ακόμα και στο κομμάτι της ενδοσυνεννόησης των δυο Ελβετών, ότι έγινε πολύ γρήγορα, γι' αυτό ίσως δεν έγινε αντιληπτό από τους περισσότερους. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να εξετάζονται ορισμένες φάσεις 2-3 λεπτά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Αναφορικά με την φάση του πέναλτι του Ινσούα πάνω στον Πέλκα, που φαίνεται ο Αργεντινός να βρίσκει μπάλα και όχι πόδι (μετά υπάρχει επαφή στο γόνατο, κάτι που επικαλέστηκε και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ), ο διαιτητής VAR δεν κάλεσε τον Σέρερ διότι δεν ερμηνεύτηκε ως ξεκάθαρο και προφανές λάθος η απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Σε αυτή την περίπτωση, ο Σαν εμπιστεύτηκε την απόφαση του διαιτητή αγώνα, γι' αυτό και δεν τον φώναξε να το δει στο μόνιτορ.

Να τονιστεί πως ο Παναθηναϊκός ζήτησε διαιτητές της κατηγορίας Elite ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, διότι θεωρεί πως ο Ελβετός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ως εκ τούτου ότι οι αποφάσεις έπαιξαν ρόλο για την τελική έκβαση του αγώνα της Τούμπας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ