ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0: Του έβαλε δύσκολα ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στα Ιωάννινα και έβαλε δύσκολα στους "πράσινους" ενόψει της ρεβάνς. Δεν βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο το τριφύλλι, ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος. (VIDEOS)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου επικρατώντας με 1-0 των "πράσινων" και πλέον το τριφύλλι θα έχει δύσκολο έργο για να πάρει την πρόκριση. Σε έναν θεσμό που στον Παναθηναϊκό έχουν θέσει ως προτεραιότητα αλλά μόνο αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο των "Ζωσιμάδων".

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ανώτεροι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και για τις δύο ομάδες και μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ και να πάρουν το προβάδισμα που το διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του αλλά ο ΠΑΣ στηριζόμενος στην καλή αμυντική του λειτουργία κράτησε μέχρι τέλος το 1-0 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το ματς στα "Γιάννινα":

1. ΣΚΟΡΑΡΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο ΠΑΜΛΙΔΗΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος από τον Παναθηναϊκό που ουσιαστικά δεν βλεπόταν καθώς δεν μπορούσε να απειλήσει, να φτιάξει φάσεις, και να πιέσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Αντίθετα η ομάδα του Γιαννίκη φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ξέρει πως να εκμεταλλευτεί τον κακό αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι μάλιστα βρήκαν το γκολ που τους δίνει το προβάδισμα με τον Παμλίδη στο 28' όταν εκμεταλλεύτηκε ένα τσαφ του Πούγγουρα, βγήκε πρώτος στη μπάλα και σκόραρε.

Μάλιστα αυτό ήταν ο τέταρτο φετινό τέρμα σε τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου για τον Παμλίδη που πραγματοποιεί μια τρομερή σεζόν φέτος.

2. ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο δεύτερο 45λεπτο όταν προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα αριστερά και σε σχέση με το πρώτο μέρος έκανε τελικές προσπάθειες προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάζοντας τον Γιαννίκογλου να προβεί και σε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις.

Με τον Καμπετσή να ανεβάζει την απόδοση του και τον Ζαχίντ να απειλεί το τριφύλλι έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 1-1.

Οι πράσινοι ζήτησαν και πέναλτι στο 60 σε ένα καθαρό χέρι του Παντελάκη μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ του Καμπετσή στην ίδια φάση προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του Δώνη.

3. ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΓΚΟΛ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ως όπλο του την καλή αμυντική του λειτουργία. Η ομάδα των Ιωαννίνων έχει να δεχτεί γκολ από τις 4 Νοεμβρίου και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έκλεισε ουσιαστικά δύο μήνες χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Η ομάδα των Ιωαννίνων μάλιστα σε 15 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Για αυτό άλλωστε και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2.

4. ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσα χρόνια και αν περάσουν φαίνεται πως ο ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των Ιωαννίνων είναι ακατάλληλος για να φιλοξενεί παιχνίδια Ιανουάριο μήνα. Παρά το γεγονός πως από την Τρίτη οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές η μια πλευρά του γηπέδου των "Ζωσιμάδων" ήταν σε τραγική κατάσταση.

Είχε πάγο με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να μην μπορούν να αναπτυχθούν καθόλου απ' εκείνη την πλευρά και να κάνουν τις προσπάθειες τους από την άλλη. Φυσικά ο αγωνιστικός χώρος εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων και τις προσπάθειες τους αφού και οι δύο αγωνίστηκαν στο ίδιο γήπεδο απλά είναι λογικό οι γηπεδούχοι να είναι περισσότερο εξοικειωμένοι έχοντας αγωνιστεί και άλλες φορές στο συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: 28' Παμλίδης

Κίτρινες: 43' Κριζμάν, 72' Κάστρο, 82' Σκόνδρας, 90' Αποστολόπουλος, 90' Ζαχίντ

Κόκκινες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης):Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας (85' Λιάσος), Καρτάλης (74' Νάουμετς), Παμλίδης, Κριζμάν (68' Λεό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης (29' Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Μπεκ (46' Περέα), Καμπετσής.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ