ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Πρόστιμο 60.000 ευρώ για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός καλείται να πληρώσει πρόστιμο 60.000 ευρώ για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό, ενώ ουσιαστικά απαλλάχθηκε από τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.

Με πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στις κερκίδες του Παμπελοποννησιακού, στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι ερυθρόλευκοι στην ακροαματική διαδικασία της απολογίας τους είχαν πατήσει στο άρθρο 3 του ΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι αν υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών, αυτή πρέπει να ισχύσει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

Τελικά το δικαστήριο δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού στο υπόμνημα 50 σελίδων που κατέθεσαν και πείστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης βαθμών. Η απόφαση πάρθηκε παμψηφεί.

Ο Ολυμπιακός είχε κληθεί σε απολογία, με βάση τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4β, που κάνει λόγο για βιαιοπραγία κατά προσώπων, αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε με τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4α.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

"ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ