ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα δεδομένα για τη χρήση του VAR στους "8" του Κυπέλλου

Τα δεδομένα για τη χρήση του VAR στους "8" του Κυπέλλου

Με τα όσα συνέβησαν στα ματς των “16” του Κυπέλλου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για χρήση του VAR στη συνέχεια της διοργάνωσης. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Τα πολλά και σοβαρά διαιτητικά λάθη στους αγώνες της φάσης των “16” του Κυπέλλου, ματς στα οποία δεν υπήρχε VAR καθώς δεν ήταν όλα τα γήπεδα πιστοποιημένα (συγκεκριμένα αυτά των ομάδων μικρότερων κατηγοριών), καθιστούν επιτακτική ανάγκη για τη χρήση της υπηρεσίας στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ειδικά δε από τη στιγμή που όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν (εκκρεμεί η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι ΑΕΚ - Αστέρας) θα είναι από τη Super League 1 και στα γήπεδά τους μπορεί να υποστηριχθεί η νέα τεχνολογία, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο πρωτάθλημα.

Από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία που έχει αναλάβει να “τρέξει” την υπηρεσία στην Ελλάδα, προβλέπεται η χρήση του VAR μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, καθώς δεν μπορεί να γίνει εξ’ αρχής πρόβλεψη ώστε να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, από τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ομάδα από μικρότερη κατηγορία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Πλέον, με δεδομένο ότι και οι 8 ομάδες των προημιτελικών έχουν πιστοποιημένα γήπεδα, είναι απόλυτα εφικτή η χρήση του VAR. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει οι ομάδες να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ (αλλά και την ΚΕΔ να προβλεφθούν στους ορισμούς και VARίστες διαιτητές), ενώ θα πρέπει η γηπεδούχος ομάδα κάθε αναμέτρησης να αναλάβει το κόστος, το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Προφανώς και δεν πρόκειται για απαγορευτικό ποσό και η λογική λέει πως από τη στιγμή που οι ομάδες δεδομένα επιθυμούν να αυτοπροστατευθούν (ειδικά στο κύπελλο που από ένα λάθος γκολ μπορεί να κριθεί μια πρόκριση), τότε θα προχωρήσουν στο σχετικό αίτημα δίχως δεύτερη σκέψη.

Για την ώρα πάντως έχει γίνει συζήτηση (και αυτή σε πρώιμο στάδιο) μόνο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα:Με αποδοκιμασίες αποχώρησαν οι διαιτητές από το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ: Ακυρώθηκε "καθαρό" γκολ του Ινσούα

Από οφσάιντ ξεκίνησε το 2-1 του Άρη επί της Ξάνθης

Ατρόμητος - Βόλος: Το πέναλτι που έγινε γκολ με δυο σουτ και κακώς μέτρησε

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ