STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΑΕΛ 0-1: "Κλείδωσαν" την παραμονή οι βυσσινί

ΑΕΚ - ΑΕΛ 0-1: "Κλείδωσαν" την παραμονή οι βυσσινί

Η ΑΕΛ νίκησε εκτός έδρας (0-1) την ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Σλάβκο Μπράλιτς και "κλείδωσαν" με εντυπωσιακό τρόπο την παραμονή τους στη Super League. Σε κακή ημέρα η Ένωση, πρώτη ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τον Νοέμβριο.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την προτελευταία (29η) αγωνιστική της Super League και γνώρισε την ήττα (0-1), δεύτερη εντός έδρας μετά από εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου κόντρα στον Ατρόμητο, από τον οποίον κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση εάν δεν νικήσει στη Λιβαδειά την τελευταία (30η) αγωνιστική.

Η ομάδα της Λάρισας πανηγύρισε την νίκη χάρη στο γκολ του Σλάβκο Μπράλιτς στο 28ο λεπτό και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ μάλιστα στην 30ή εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να πάρει το διπλό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ "ΠΕΙΡΑΜΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ

Για την ΑΕΚ το διακύβευμα της αναμέτρησης με την ΑΕΛ δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Για τον τεχνικό της, Μανόλο Χιμένεθ, ήταν. Όχι για το μέλλον του, αλλά για την ξεκούραση κάποιων παικτών. Γι' αυτό κι άφησε στον πάγκο τον Νίκλας Χουλτ και τον Μιχάλη Μπακάκη.

Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός είχε στο μυαλό του τη ρεβάνς με τη Λαμία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας τη Μεγάλη Πέμπτη. Το σχέδιο δεν του βγήκε. Αναγκάστηκε λόγω της εξέλιξης του ματς και τους δύο!

Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου πέρασε ο Σουηδός, λίγο αργότερα κι ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ.

2. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η ΑΕΛ κατέβηκε στην Αθήνα με σκοπό να φύγει από αυτήν το βράδυ της Κυριακής με το βαθμό ή τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Πήρε το μάξιμουμ. Η ομάδα της Λάρισας ήταν αυτή που είχε το ένστικτο της επιβίωσης.

Άνοιξε το σκορ, ουσιαστικά στην πρώτη της στημένη φάση. Ο Γιακιμόβσκι εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπράλιτς με προβολή νίκησε τον Τσιντώτα, ο οποίος δεν κατάφερε ν' αντιδράσει.

3. Ο ΦΕΣΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Η ΑΕΛ θα είναι και την επόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα της Λάρισας πάλεψε, είχε τα πάνω της και τα κάτω της στη διάρκεια της σεζόν. Σε άλλα διαστήματα έμοιαζε ότι θα σωθεί εύκολα, σε άλλα το καράβι έμπαζε νερά.

Αυτό (το καράβι) κρατήθηκε όρθιο χάρη στον "καπετάνιο". Τζανλούκα Φέστα. Ο Ιταλός τεχνικός διαχειρίστηκε ένα ρόστερ που δεν ήταν δικό του, το οποίο σίγουρα δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ομάδων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Δεν παρέκκλινε από το σχέδιό του, αποκλείστηκε στα σημεία από τον Αστέρα στην Τρίπολη, σε γενικές γραμμές έχτισε μια ομάδα που ακόμη κι αν τη νικούσες, σου έβγαινε η ψυχή να το κάνεις. Ειδικά στην έδρα της η ΑΕΛ πήρε τρίποντα κι όχι απλούς βαθμούς. Αυτά τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά στο συνολικό άθροισμα.

Όσο για το διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παρακαταθήκη για τη νέα σεζόν με μεγαλύτερες προσδοκίες...

4. "ΤΣΑΛΑΚΩΣΕ" ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Η ΑΕΚ κλείνει τη σεζόν στη Λειβαδιά με αντίπαλο την τοπική ομάδα, η οποία έχει υποβιβαστεί ήδη στη Super League 2 (όπως θα ονομάζεται η δεύτερη κατηγορία από την επόμενη σεζόν). Δεν έχασε κάποιον στόχο από αυτό το ματς.

"Τσαλάκωσε" την τελευταία της εικόνα, ειδικά από τη στιγμή που αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο να βρεις και κίνητρο όταν έχεις μείνει στο πρωτάθλημα εκτός στόχων.

Πρακτικά, απειλείται πλέον η τρίτη θέση από τον Ατρόμητο. Δεν είναι και το πλέον πιθανό σενάριο, βέβαια. Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό, ενώ ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΟΦΗ. Οι κιτρινόμαυροι έχουν 54 βαθμούς, οι Περιστεριώτες 52.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Παντελής Σπυρόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46' Χουλτ), Κλωναρίδης (71' Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Αλέφ (71' Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς (75' Γκόλιας), Σετσέροβιτς, Μπάλλας (72' Ακόστα ), Σικάβκα (90+5' Γρομητσάρης), Γιακιμόβσκι, Νούνιτς .

Γκολ: 28' Μπράλιτς

Κάρτες: 44' Πόνσε, 93' Ζίβκβοβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ