ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Λαμία 2-0: "Καθάρισε" εύκολα, με σούπερ Πόνσε

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με καλή μπάλα, δυο γκολ και δυο δοκάρια και σούπερ Πόνσε, η ΑΕΚ κέρδισε και την Λαμία στο ΟΑΚΑ με 2-0.

Η ΑΕΚ δείχνει να ξαναβρίσκει και τον αγωνιστικό ρυθμό της και την επιθετική της αποτελεσματικότητα και να βγαίνει από την αγωνιστική κρίση του Νοεμβρίου. Με χορταστική εμφάνιση, δυο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, η Ένωση κέρδισε με 2-0 την Λαμία. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Έκι Πόνσε.

Ο Αργεντινός πέτυχε το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα, είχε ένα δοκάρι και πολλές χαμένες φάσεις για να σκοράρει περισσότερες φορές. Γενικώς η ΑΕΚ είχε κέφια, είχε ρυθμό και είχε και διάθεση για πρέσινγκ. Και σ’ αυτά τα στοιχεία, η Λαμία δεν είχε απάντηση σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού και ουσιαστικά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην Ένωση.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Δυο φορές δημοσίως, τόσο μετά το ματς με την Ξάνθη, όσο και στη συνέντευξη στην κάμερα τηςNovaπροπαραμονή του παιχνιδιού με την Λαμία, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε επισημάνει πως περιμένει από τους παίκτες του να βάλουμε πολύ περισσότερο πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Το είδε για λίγο στο ματς με την Ξάνθη. Το είδε πολύ περισσότερο στο παιχνίδι απέναντι στην Λαμία. Άλλωστε είχε σημασία και το γεγονός πως είχε παραμείνει ίδια η τετράδα της επίθεσης και ως εκ τούτου είχε καλύτερη συνοχή και αλληλοκάλυψη. Η ΑΕΚ από την αρχή του παιχνιδιού με την Λαμία, έβαλε πολύ πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Αυτό λίγο έλλειψε να την βάλει σε μπελάδες στο 3λεπτό, καθώς έμεινε εκτεθειμένη στην άμυνα σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μπαράλες δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιντώτα. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά, το πρέσινγκ ήταν αυτό που έδωσε στην ΑΕΚ και το γκολ στο 13’, καθώς η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μάνταλου, αλλά δεύτερες και τρίτες επιθέσεις αλλά και πολλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο. Το πρέσινγκ της ΑΕΚ, δυσκόλευε τους φιλοξενούμενους σ’ όλα τα επίπεδα.

2. ΠΟΝΣΕ… ΠΑΝΤΟΥ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Πόνσε ήταν η αιχμή του δόρατος για την ΑΕΚ. Στο 13λεπτό βρήκε δίχτυα με μονοκόμματο αριστερό βολέ, μετά από σέντρα του Μάνταλου. Ενώ ήταν πρώτος στο πρέσινγκ, αλλά μέσα σ’ όλες τις φάσεις που έκανε η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο. Και δεν ήταν και λίγες. Στο 21’ ο Πόνσε πήρε κάθετη πάσα από τον Μάνταλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά του σουτ που έκανε από πλάγια θέση, το μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Ακόμα πιο δύσκολη απόκρουση έβγαλε ο τερματοφύλακας της Λαμίας στο 37’, όταν ο Πόνσε πήρε πάσα από τον Μπογέ και έκανε εξ επαφής δυνατό πλασέ. «Απάντηση» είχε ο Σαράνοφ και ένα λεπτό μετά, σε σουτ που έκανε ο Μπογέ στα όρια της περιοχής, μετά από κλέψιμο που έκανε ο Αργεντινός.

3. Η «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 13ΔΟΚΑΡΙΑ

Αν πάντως το ματς με την Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν αυτό που ο Λιβάγια ξαναβρήκε τον καλό αγωνιστικό του εαυτό, το ματς με την Λαμία είναι το αντίστοιχο για τον Μάνταλο. Μετά από πολύ καιρό ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν τόσο ενεργός στο παιχνίδι της ομάδας. Από την συμμετοχή στο πρέσινγκ, μέχρι στα γκολ της Ένωσης. Έδωσε την ασίστ στον Πόνσε στο πρώτο γκολ, ενώ στο 47’ έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος του Σαράνοφ, μπήκε στην περιοχή και στην προσπάθεια του Αναστασιάδη να κόψει την παράλληλη σέντρα του, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Και αυτή την «επιστροφή» του Μάνταλου στις καλές εμφανίσεις, την αντάμειψε και ο κόσμος της ΑΕΚ, με ζεστό χειροκρότημα την ώρα της αλλαγής.

Πάντως τον τίτλο του κορυφαίου του ματς, δεν ήταν δυνατόν να τον πάρει ο Μάνταλος από τον Πόνσε. Ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός και στο δεύτερο ημίχρονο. Και έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα. Στο 58’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Κλωναρίδη, εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το 12δοκάρι της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Και στο 82’, μετά από σέντρα του Οικονόμου και πάλι εξ επαφής ο Πόνσε έπιασε σουτ, αλλά ήταν ο Σαράνοφ που δεν του επέτρεψε να σκοράρει. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας ούτε στο 88’ με κεφαλιά. Και ο Αλμπάνης στο 90’, με δυνατό σουτ, «έγραψε» το 13δοκάρι στο πρωτάθλημα.

4. ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΑΛΕΦ

Μετά από ένα ματς που η ΑΕΚ το κέρδισε εύκολα, με πολλές ευκαιρίες και χωρίς να δεχθεί ούτε μια φάση από την Λαμία (με εξαίρεση την ευκαιρία του Μπαράλες στο 3’), ο Ουζουνίδης θα έπρεπε κανονικά να φεύγει από το γήπεδο απολύτως ευχαριστημένος. Όμως ήρθε η απώλεια του Άλεφ, να σκιάσει όσα καλά έγιναν στο παιχνίδι για την Ένωση. Ο Βραζιλιάνος σ’ ένα άπλωμα του ποδιού, αισθάνθηκε ενόχληση και ζήτησε αμέσως αλλαγή. Κάτι που προφανώς προκαλεί ανησυχία για μυϊκό τραυματισμό του Άλεφ, σε μια στιγμή που δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί και άλλος χαφ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ο Ουζουνίδης έβαλε ως Τρίτη αλλαγή τον Τσόσιτς σε ρόλο χαφ, προκειμένου να αρχίζει να τον… «ζεσταίνει», σε περίπτωση που χρειαστεί να τον επιστρατεύσει στα επόμενα ματς, για να αντικαταστήσει τον Άλεφ.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Τσόσιτς), Άλεφ (56’ Μοράν), Μάνταλος (71’ Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε, Κλωναρίδης.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέχο, Πλιάτσικας (18’ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα (73’ Παπαργυρίου), Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54’ Ρόμανιτς).

Γκολ: 13’ Πόνσε, 47’ αυτογκόλ Αναστασιάδης

Κάρτες: 67’ Σκόνδρας, 72’ Μπαράλες, 85’ Τσόσιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ