STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-0: Ένας Πόνσε ήταν αρκετός

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ δεν έκανε σούπερ εμφάνιση με τον Λεβαδειακό, έβγαλε κούραση, αλλά ένα γκολ του Πόνσε ήταν αρκετό για να της δώσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη Super League. (VIDEOS)

Συνήθως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ένας Πόνσε όμως, μπορεί να δώσει νίκη στην ΑΕΚ, ακόμα και σ’ ένα μέτριο απόγευμα. Ένα γκολ του Αργεντινού, το δωδέκατο στο πρωτάθλημα, ήταν αρκετό για να κερδίσει η Ένωση τον Λεβαδειακό με 1-0. Και να φτάσει στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Και έβγαλε και πολλή κούραση. Όμως η δουλειά έγινε, καθώς ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ενέργειας και το κακό δεύτερο ημίχρονο της Ένωσης.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. Η «ΣΥΝΤΑΓΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ

Παρά τις όποιες σκέψεις έκανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες, αυτό που τελικά επικράτησε, όπως ήδη είχατε διαβάσει νωρίτερα στο ρεπορτάζ του Sport24, ήταν η επιλογή της καθιερωμένης πλέον και πετυχημένης αγωνιστικής συνταγής. Με το 3-5-2 και με μόλις δυο αλλαγές, που ήταν υποχρεωτικές. Αυτές των τιμωρημένων Οικονόμου και Μάνταλου. Ούτε καν τον Λιβάγια δεν προφύλαξε ο Ουζουνίδης και τον έβαλε στο πλευρό του Πόνσε. Και η αλήθεια είναι πως αυτή η αγωνιστική συνταγή, ακόμα και χωρίς τον Μάνταλο στα χαφ, λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Κυρίως ως προς την καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Λεβαδειακό. Η τριάδα με Άλεφ, Κρίστιτσιτς και Μπακασέτα στη μεσαία γραμμή, ανέβαζε την ομάδα ψηλά και έφερνε την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Και επιχειρούσε και από τον άξονα αλλά κυρίως από δεξιά, να «τρυπήσει» την άμυνα. Με την ΑΕΚ να βρίσκει γκολ, αλλά να βρίσκει και ευκαιρίες. Όπως το τετ α τετ που έχασε στο 36’ ο Μπακασέτας, μετά από σέντρα του Λιβάγια. Αντίθετα ο Λεβαδειακός σπανίως περνούσε την μεσαία γραμμή στο πρώτο μέρος. Πολλώ δε μάλλον να απειλήσει.

2. ΓΚΑΛΟ «ΣΕΡΒΙΡΕ», ΠΟΝΣΕ «ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ»

Ο Πόνσε και ο Γκάλο είναι δεδομένα οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες της ΑΕΚ, από την αρχή του 2019. Και ήταν οι δυο τους αυτοί που έβγαλαν τις περισσότερες συνεργασίες που έφεραν… απειλή στο πρώτο ημίχρονο. Στο 5 λεπτό ο Γκάλο έκανε την σέντρα, ο Πόνσε έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όμως στο 24’ η κατάληξη της συνεργασίας του Βραζιλιάνου με τον Πόνσε, ήταν γκολ. Ο Γκάλο έβγαλε σέντρα και ο Πόνσε με καρφωτή κεφαλιά έβαλε το 12 γκολ στο πρωτάθλημα και σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο ματς. Ενώ ο Αργεντινός φορ, δυο λεπτά μετά, έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και πάλι. Όμως ο Μπάγιτς «νίκησε» τον Πόνσε σε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Κρίστιτσιτς.

3. ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ… ΒΕΝΖΙΝΗ

Φαινόμενο ανάλογο μ’ αυτό της Νέας Σμύρνης, παρουσίασε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Κυρίως διότι οι περισσότεροι από τους «κιτρινόμαυρους», έδειξαν να βγάζουν κούραση και να τους λείπει η φρεσκάδα. Ο Κρίστιτσιτς και ο Μπακασέτας δεν είχαν ανάσες και όσο περνούσε η ώρα αυτό φαινόταν όλο και περισσότερο. Ο Λιβάγια επίσης δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση και η ΑΕΚ αδυνατούσε ακόμα και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς και τον Κλωναρίδη, σχετικά νωρίς αλλά και τον Μπογέ, σχετικά αργά. Χωρίς πάντως αυτά να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ, που έδειχνε να μένει από…βενζίνη. Και με εξαίρεση ένα σουτ του Μπακασέτα στο 72’, που πέρασε άουτ, ένα του Γκάλο στο 80’ και ένα του Λιβάγια στο 90’ που απέκρουσε ο Μπάγιτς, δεν υπήρχε από την ΑΕΚ άλλη φάση σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

4. Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ήταν ξεκάθαρο πως όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο, τόσο η ΑΕΚ έδειχνε να ξεμένει από ενέργεια και από δυνάμεις. Και με το ματς στην κόψη του ξυραφιού, δηλαδή μόλις στο 1-0, ο Λεβαδειακός είχε την ευκαιρία να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από το ματς. Ωστόσο δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει. Οι φιλοξενούμενοι, ακόμα και όταν κέρδιζαν εύκολα την μπάλα από τους παίκτες της ΑΕΚ, δεν έδειχναν να έχουν την δυνατότητα να απειλήσουν ουσιαστικά για να φτάσουν στην ισοφάριση. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πως η πιο καλή ευκαιρία του Λεβαδειακού, ήρθε στο 81’, όταν ο Μπάρκας προσπαθώντας να διώξει, έστειλε την μπάλα πάνω στον Στανόγεβιτς, που όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση κάποια κερδισμένα κόρνερ, δεν μπόρεσαν να πιέσουν περισσότερο για την ισοφάριση.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο (89’ Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Μπακάκης, Άλεφ, Κρίστιτσιτς(72’ Κλωναρίδης), Λιβάγια , Πόνσε(82’ Μπογέ) , Μπακασέτας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70’ Μαρκόφσκι), Μέλεγκ (67’ Νάγκις), Στανόγιεβιτς (90’ Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης .

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Επόπτες: Ιορδάνης (Αθηνών), Πάτρας (Μακεδονίας)

Γκολ: 24’ Πόνσε,

Κάρτες: 45’ Άλεφ, 58’ Τσαμπούρης, 60’ Ζησόπουλος, 77’ Κλωναρίδης, 84’ Τσόσιτς, 85’ Ρεκβιασβίλι

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ