STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-0: Κέρδισε βαθμούς και Αλμπάνη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δυσκολία και μέτρια απόδοση, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά το μεγάλο κέρδος ήταν η εμφάνιση του Χρήστου Αλμπάνη. Φωνάζουν δικαίως οι φιλοξενούμενοι για πέναλτι που δεν δόθηκε.

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να έλεγε μόλις το Σάββατο (9/2) πως ακόμα η φετινή ΑΕΚ απέχει πολύ από την περυσινή. Όμως την συνταγή έχει αρχίσει να την εφαρμόζει. Πρώτα και πάνω απ’ όλα τα αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ μετά το 1-0 μέσα στο Περιστέρι, νίκησε με 1-0 και τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Και αν υπήρχε κάτι που κέρδισε, εκτός από τους βαθμούς, ήταν την παρουσία του Αλμπάνη, που για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν καθοριστικός για το αποτέλεσμα. Αυτή την φορά, έδωσε την ασίστ για το γκολ του Αλμπάνη. Όσο για τον ΟΦΗ, έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά, ενώ δικαιούται να φωνάζει και για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΑΠΟ ΤΗ (ΝΕΑ) ΑΤΥΧΙΑ ΣΕ… ΑΣΙΣΤ

Το πρώτο του παιχνίδι πρωταθλήματος και μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ, ήταν αυτό για τον Μανόλο Χιμένεθ, στον τρίτο κύκλο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Και όπως συνέβη και στο ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού την περασμένη Πέμπτη (7/2) στο Περιστέρι, το ματς ξεκίνησε με ατυχία.

Με τραυματισμό, πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο. Στο Περιστέρι ήταν ο Τσιγκρίνσκι, τώρα στο ΟΑΚΑ ήταν η σειρά του Νίκλας Χουλτ. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Σουηδός έφυγε από το γήπεδο, κρατώντας τον προσαγωγό του και με δυσκολία ακόμα και να περπατήσει. Το πλάνο του Χιμένεθ πήγε… περίπατο, καθώς χρειάστηκε ο Μπακάκης να πάει στο αριστερό άκρο της τετράδας της άμυνας, ο Γκάλο από δεξί εξτρέμ να γίνει δεξί μπακ και ο Αλμπάνης να μπει στο γήπεδο για να παίξει αριστερό εξτρέμ με τον Μπογέ να μετακομίζει στο δεξί άκρο.

Όμως η αλήθεια είναι πως αυτή η ατυχία, ήταν που έδωσε στην ΑΕΚ και το πρώτο γκολ. Βλέπετε, οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΟΦΗ. Και χρειάστηκε να αποφύγει στο 37ο λεπτό δυο παίκτες του ΟΦΗ ο Αλμπάνης, να μπει στην περιοχή και να δώσει σχεδόν έτοιμο γκολ στον Λιβάγια για το 1-0. Μάλιστα ο Αλμπάνης, έχασε και μια καλή ευκαιρία στο 45’ μ’ ένα σουτ άουτ.

2. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ

Πάντως η αλήθεια είναι πως το ματς ξεκίνησε με λάθος διαιτητικό του Βρέσκα. Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, ο Χουλτ προσπαθεί να μαρκάρει τον Δεληγιαννίδη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και φαίνεται να του βρίσκει τα πόδια και όχι την μπάλα. Το πέναλτι δεν δόθηκε και από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΟΦΗ έμεινε σε παθητικό, αμυντικό ρόλο, σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Και μπορεί οι παίκτες της ΑΕΚ να μην είχαν τρομερό αγωνιστικό ρυθμό. Έβγαζαν όμως πάθος πάνω στο πρέσινγκ στο αντίπαλο.

Έβγαζαν ζωηράδα στο να παίρνουν όλες τις πρώτες μπάλες και να κερδίζουν δεύτερες επιθέσεις. Ενώ ο Μπογέ για δεύτερο συνεχόμενο ματς, έδειχνε πως την καλή του τεχνική κατάρτιση, μπορεί να ταλαιπωρήσει οποιαδήποτε άμυνα. Πάντως εκτός από το γκολ που πέτυχε στο 37’, σπουδαίες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε. Εξαίρεση στο 39' με προσπάθεια του Κλωναρίδη που πρόλαβε ο Στρέζος. Αλλά και κάποια σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.

3. ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ, αλλά περισσότερο με την λογική να το κρατήσει και λιγότερο να το αυξήσει. Κάτι που όμως, την έβαλε σε μια διαδικασία… ρίσκου, μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Εξάλλου όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνει τρόπους να απειλήσει την άμυνα της ΑΕΚ.

Παρότι όμως ο Βέρα προσπάθησε με κινήσεις από τον πάγκο να κάνει πιο επιθετικούς τους φιλοξενούμενους, σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, δεν δημιούργησαν. Κυρίως διότι όλες οι πρωτοβουλίες που πήρε κυρίως ο Ναμπί και ο Φερέιρα που μπήκε ως αλλαγή, έμειναν ημιτελείς. Από την άλλη μεριά, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα παρουσίασε και η ΑΕΚ.

Είτε με τον Λιβάγια, είτε με τον Μάνταλο, είτε ακόμα και με τον Μπογέ, όλες οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς. Και ο μοναδικός που απείλησε, έστω και μόλις μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο Αλμπάνης. Μ’ ένα σουτ που πέρασε άουτ. Κατά τα άλλα το ματς, πήγε χωρίς εκατέρωθεν ευκαιρίες, μέχρι και το φινάλε. Και μπορεί να έμεινε στην κόψη του ξυραφιού το σκορ, αλλά τελικά η ΑΕΚ κράτησε αυτό το 1-0.

4. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Αυτό το ματς με τον ΟΦΗ, ήταν το πρώτο του Χιμένεθ στο ΟΑΚΑ, στην τρίτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ. Και ο Ισπανός διατήρησε την παράδοση. Κέρδισε ξανά, στο πρώτο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της Ένωσης. Το έκανε και το 2017, το είχε κάνει και το 2010. Και ο Χιμένεθ μετράει πλέον δυο νίκες, στα πρώτα του δυο ματς, στον άνοιγμα του τρίτου κύκλου του στην ΑΕΚ, με το ίδιο σκορ.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας

Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Δημήτρης Νατσιόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (13' λ.τρ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (63' Κρίστιτσιτς), Γκάλο, Μπογέ (83' Γιαννιώτας), Λιβάγια.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα):Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Κυριακίδης, Νάστος (74' Σακόρ), Ναμπί, Νέιρα (59' Φερέιρα), Βαζ, Γιακουμάκης (74' Βουό).

Γκολ: 37' Λιβάγια

Κάρτες:77' Λιβάγια, 79' Σιμόες / 56' Νάστος, 64' Κυριακίδης, 79' Μιχόγεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ