STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0: Κλωτσοπατινάδα στο χωράφι

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΕΛ και ΑΕΚ έπαιξαν υποψία ποδοσφαίρου μονάχα στο β' μέρος της αναμέτρησης. Στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν τη νίκη αν τελείωναν τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν.

Στα ψεγάδια ποδοσφαίρου που παίχτηκαν στο AEL FC Arena τόσο η ΑΕΛ όσο και η ΑΕΚ θα μπορούσαν να φύγουν νικήτριες αν εκμεταλλευόντουσαν τις ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε μπόλικο ξύλο, ενώ στο δεύτερο μέρος έγιναν οι περισσότερες φάσεις για γκολ. Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν γκολ με τους Μπράλιτς και Μιχαήλ μπροστά από την εστία του Μπάρκα και η Ένωση από την πλευρά της δεν σκόραρε σε δύο στιγμές με τον Λιβάγια.

Την πρώτη ο Κροάτης σημάδεψε το δοκάρι και τη δεύτερη αιφνιδιάστηκε και πλάσαρε τον Κρίστινσον φάτσα - κάρτα με την εστία. Τελικό αποτέλεσμα: 0-0 και δεύτερη σερί ισοπαλία για τον Νίκο Κωστένογλου, έπειτα από το 2-2 με τον ΠΑΟΚ.

1. ΧΩΡΑΦΙ

Έχει καταντήσει κουραστικό, αλλά θα το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που η ΑΕΛ αγωνίζεται εντός έδρας. Το AEL FC Arena είναι σκέτη τραγωδία, ακατάλληλο για ποδόσφαιρο. Στο αγωνιστικό χώρο αυτού του γηπέδου καταργούνται τα πάντα από ποδοσφαιρικής άποψης και εκτοξεύεται ο κίνδυνος τραυματισμού των παικτών. Στο παιχνίδι των βυσσινί με την Ένωση, όπως και στα περισσότερα στο θεσσαλικό γήπεδο, η μπάλα δύσκολα κυλούσε με τις πάσες και τις ντρίμπλες να πηγαίνουν χαμένες κάθε φορά οι ποδοσφαιριστές έπεφταν στις παγίδες του κακοτράχαλου χορταριού.

2. ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗ

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής, Στέφανος Κουμπαράκης. Ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε σε καμία στιγμή του α' σαρανταπενταλέπτου. Περισσότερο... ξύλο είδαμε παρά ωραίες φάσεις. Ο ρεφ, λοιπόν, έδειξε κίτρινες και πυροδότησε διαμαρτυρίες τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΛ με ανακοίνωσή της διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη στον Βράνιες " ...πότε επιτέλους θα βγάλει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βράνιες; Παίζει συνεχώς με χειρολαβές και ποδολαβές..." ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της με Tweet παραπονέθηκε για την αντιμετώπιση που είχε ο διαιτητής στη φάση Σιμόες - Κάτσε. Η Ένωση τόνισε ότι ο ρεφ δεν απέβαλε τον Αλβανό μέσο σε εκτός φάσης χτύπημα στον Πορτογάλο, όπως επίσης για την ίδια στιγμή που δεν κλήθηκε για να δει το ριπλέι στο VAR.

3. ΧΑΘΗΚΕ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ήταν η απόδοση του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στη βασική 11αδα, έπειτα από την απουσία του λόγω τραυματισμού, αλλά χάθηκε στο χωράφι του AEL FC Arena. Επειδή η ΑΕΚ δεν δημιούργησε καμία φάση για γκολ, ο Ολιβέιρα δεν φάνηκε καθόλου.

Ο έμπειρος επιθετικός δεν πήρε τις απαιτούμενες μονομαχίες για ν' ανοίξει χώρους, ούτε πήρε κάποια ενέργεια πάνω του όταν η Ένωση προσπαθούσε να γίνει απειλητική. Εν τέλει ο Κωστένογλου αποφάσισε να τον αποσύρει στο δεύτερο μέρος, βάζοντας στη θέση του τον Ντέλετιτς. Ευκαιρία είναι τώρα για τον Ολιβέιρα να εκμεταλλευτεί την διακοπή και να ετοιμαστεί καλύτερα για τη συνέχεια.

4. ΔΟΚΑΡΙ Η ΑΕΚ, ΜΠΑΡΑΖ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο ήταν χάλια μαύρα από πλευράς φάσεων, το δεύτερο άρχισε ιδανικά. Στο 57' η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης έπιασε τρομερό σουτ έξω και πλάγια από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια, όμως, την κορυφαία στιγμή είχε η ΑΕΛ. Στο 58' ο Μπράλιτς βρέθηκε μόνος φάτσα με την εστία της ΑΕΚ και με το ελαφρύ μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι και την σωτήρια επέμβαση του Σιμόες δεν έκανε το 1-0. Στο 63', μετά, οι γηπεδούχοι απώλεσαν κι άλλη τεράστια ευκαιρία. Ο Μόρας πάλι από κόρνερ με κεφαλιά έβγαλε μόνο του τον Μιχαήλ, αλλά εκείνος από θέση για γκολ κατάφερε να το χάσει με το πλασέ που επιχείρησε. Στο 67', ξανά, οι παίκτες του Γρηγορίου δεν βρήκαν δίχτυα. Ο Ουάρντα νίκησε τον Μπακάκη σε μονομαχία, μπήκε στην κιτρινόμαυρη περιοχή και σούταρε διαγώνια άουτ.

5. ΣΩΤΗΡΑΣ Ο ΜΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ "Χ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Στο 83ο λεπτό η ΑΕΚ θα μπορούσε ν' αποδράσει με το διπλά, αλλά δεν... Ο Μάνταλος σούταρε από το πλάι, η μπάλα μετά από τις κόντρες κατέληξε στον Λιβάγια ο οποίος όμως ξαφνιάστηκε και βρίσκοντας τη στρογγυλή θεά με το γόνατο επέτρεψε στον έμπειρο Μόρα να σώσει την ομάδα του πάνω στη γραμμή. Με το 0-0, λοιπόν, η ΑΕΚ συνεχίζει με δεύτερη σερί ισοπαλία, ενώ η ΑΕΛ γιορτάζει που πήρε βαθμό από έναν ακόμα μεγάλο της Super League 1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ