ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΛ - Πανιώνιος 4-2: Καλπάζουν για τη σωτηρία οι "βυσσινί"

ΑΕΛ - Πανιώνιος 4-2: Καλπάζουν για τη σωτηρία οι "βυσσινί"

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο και δίκαια νίκησε με 4-2. Οι "κυανέρυθροι" από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Τσιλούλης κατέρρευσαν, επιτρέποντας σε Νούνιτς, Μπαργκάν και Ντέλετιτς να κάνουν "πάρτι" στην εστία του Κότνικ.

Η ΑΕΛ "διέλυσε" τον Πανιώνιο με 4-2 και με τους τρεις βαθμούς που πήρε μπήκε στη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League, έχοντας πλέον 14 πόντους, έναν πίσω από τον 9ο Παναιτωλικό που την ερχόμενη Δευτέρα υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Ολυμπιακό.

ΝΟΥΝΙΤΣ, ΜΠΑΡΓΚΑΝ, ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι γηπεδούχοι άρχισαν το ματς καλύτερα από τον Πανιώνιο και προηγήθηκαν στο 14' με κεφαλιά του Νούνιτς, έπειτα από ασίστ του Μπαργκάν. Νωρίτερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει καθώς η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι του Κότνικ.

Βέβαια, ο Πανιώνιος είχε απάντηση στο 1-0 της ΑΕΛ από τα πόδια του μόνιμου σκόρερ του, Γιώργου Μασούρα. Ο παίκτης που από 1η Γενάρη θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος, το "δώρο" του στόπερ Ζίζιτς και πλάσαρε άνετα για το 1-1.

Στο 38' του πρώτου ημιχρόνου, οι "κυανέρυθροι" που δεν πατούσαν καλά στο ματς, έμειναν με παίκτη λιγότερο μια και σωστά αποβλήθηκε ο Τσιλούλης λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος στο Χούμπτσεφ. Σ' εκείνο το σημείο ήταν που οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ βρήκαν χώρους στο γήπεδο και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Το 2-1 έγινε με δεύτερη ασίστ του Μπαργκάν. Ο πρώην παίκτης του Άρη βρήκε τον Μιλοσάβλιεβιτς ο οποίος με υπέροχο σουτ νίκησε τον Κότνικ στο 53'. Στο 57' ο "μαέστρος" Μπαργκάν θα μπορούσε να κάνει το 3-1, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, πάντως, ο 30χρονος winger πήρε αυτό που του άξιζε και σκόραρε (3-1).

Η ΑΕΛ που δεν γινόταν να απειληθεί από τον Πανιώνιο που βρισκόταν σε "survival mode" βγήκε μπροστά και για ένα τέταρτο γκολ και το πέτυχε! Σκόρερ χρίστηκε ο Νούνιτς στο 64' (δεύτερο προσωπικό τέρμα), μετά από ασίστ του Ντέλετιτς.

Στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου, οι Νεοσμυρνιώτες, μείωσαν σε 4-2. Το γκολ ήρθε από σουτ του Ντουρμισάι και ήταν πραγματικά υπέροχο, ωστόσο η ήττα και με το σκορ σε τέτοια επίπεδα, λογικό είναι να επισκιάζει την έμπνευση του Αλβανού φορ.

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Εκ των πρωταγωνιστών του Πανιώνιου σε αυτή την κάκιστη βραδιά στη Λάρισα ήταν ο Γιώργος Μασούρας. Ο νεαρός επιθετικός βρήκε δίχτυα σε πέμπτο διαδοχικό ματς, αλλά ένα άλλο σερί που έτρεχε χάλασε. Συγκεκριμένα, σε όλα τα ματς που είχε σκοράρει ο νυν "ερυθρόλευκος", οι "κυανέρυθροι" δεν έχασαν.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Ο Πανιώνιος την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει Λαμία, όμως έδειξε χτυπητές αδυναμίες στον τρόπο που αμύνεται. Με την ΑΕΛ, και πριν την αποβολή του Τσιλούλη, τα λάθη στα μετόπισθεν επαναλήφθηκαν. Για παράδειγμα, στο πρώτο γκολ του Νούνιτς, ο φορ των γηπεδούχων πήδηξε ολομόναχος μπροστά από τον Κότνικ και έπιασε την κεφαλιά για το 1-0.

"ΘΗΣΑΥΡΟΣ" Ο ΚΟΤΝΙΚ

Κορυφαίος παίκτης του Πανιωνίου στην αναμέτρηση, παρότι δέχθηκε τέσσερα γκολ, ήταν για μία ακόμη φορά ο Κότνικ. Ο κίπερ του Ανιγκό έκανε φοβερά πράγματα, και σε κάποια σημεία κρατούσε μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι. Το 4-2 θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν και ο Σλοβένος βρισκόταν σε κακή μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Χριστάκογλου, Νατσιόπουλος

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν (82' Σαχίτι), Άντονι (68' Πίτι), Κοεφ (22' Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Ντέλετιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης (67' Σαραμαντάς), Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

Γκολ: 14', 64' Νούνιτς, 53' Μιλοσάβλιεβιτς, 58' Μπαργκάν / 18' Μασούρας, 90+2' Ντουρμισάι

Κίτρινες: 48' Ζίζιτς / 30' Κούρντι, 76' Μπανανά

Κόκκινες: 39' Τσιλούλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ