STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Βόλος 2-1: Ανατροπή με παιδικά λάθη των φιλοξενούμενων

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει 0-1 στην έδρα της από τον Βόλο, αλλά με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνδυασμό με απίστευτα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, κατέκτησαν τη νίκη με 2-1 για τη 12η αγωνιστική.

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 το Βόλο στο AEL FC Arena, για τη 12η αγωνιστική της Super League 1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Τόρες στο 38', αλλά οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Φατιόν στο 57' και σουτ του Ντάουντα στο 84' ολοκλήρωσαν την τρίτη για φέτος ανατροπή των "βυσσινί".

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα...

1. ΔΟΚΑΡΙΑ Η ΑΕΛ, ΓΚΟΛ Ο ΒΟΛΟΣ

ΑΕΛ και Βόλος δεν κλείστηκαν στα καρέ τους. Ούτε στο πρώτο ημίχρονο, ούτε στο δεύτερο. Οι γηπεδούχοι μπορεί στο 45λεπτο να μην μπορούσαν να συνεργαστούν, είχαν όμως δύο μεγάλες ευκαιρίες. Δύο δοκάρια. Το πρώτο στο 8' με το σουτ του Φατιόν έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και το δεύτερο στο 45'+1' με το σουτ του Καρανίκα μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα των "βυσσινί" με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του.

Και στο 38' ο Χοακίν Τόρες δεν συγχώρησε. Σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον. Νωρίτερα ο Αργεντινός, δύο λεπτά πιο πριν, έσκασε μια απίθανη ντρίμπλα στη μεσαία γραμμή, δείγμα της ποιότητάς του.

2. ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΦΑΤΙΟΝ

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Μόλις στο 2' κιτρινίστηκε ο Μουνίθ, ακολούθησε ο Φατιόν στο 25'. Ο χαφ της ΑΕΛ θα μπορούσε κάλλιστα να αποβληθεί στο 41' μετά το σκληρό μαρκάρισμα στον Τσοκάνη στο 41', αλλά ο Βάτσιος δεν του έδειξε κίτριν η κάρτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κίτρινη δέχτηκαν και οι Μπράλιτς, Τόρες και Μαξ Αουγκούστο, δείγμα της μεγάλης έντασης και των νεύρων που επικράτησαν.

Με το φινάλε του πρώτου μισού ο Βόλος πέταξε μοναδική ευκαιρία να γράψει το 0-2, αλλά ο Κρίστινσον σταμάτησε από θέση τετ α τετ τον Μουνίθ.

3. ΤΣΙΚΑ, ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου. Ο στόπερ Ζίζιτς πέρασε εκτός, μέσα μπήκε ο Ασούμπρε και το 3-5-2 έγινε 4-3-3 (ο Ασούμπρε δεξιά στην επίθεση).

Στο 57ο λεπτό για ακατανόητο λόγο ο στόπερ του Βόλου, Τσίκα, ύψωσε τα χέρια σαν άλλος τερματοφύλακας, ο Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι και ο Φατιόν από την άσπρη βούλα στο ίδιο λεπτό έγραψε το 1-1.

4. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑ

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ατιδράσουν, αλλά η είσοδος του Ουάρντα από τον Γρηγορίου στο 67' αποδείχθηκε ευεργητική. Ο Αφρικανός στράικερ αντικατέστησε τον Νούνιτς, που δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο 68' ο Ντάουντα υποχρέωσε σε σπουδαία απόκρουση τον Μελίσσα, στο 69' το σουτ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ, αλλά στο 84' η τρίτη του τελική ήταν η φαρμακερή. Ο Κρίστινσον έκανε βολέ, η άμυνα του Βόλου ήταν εκτεθειμένη και ο Ντάουντα που έφυγε μόνος απέναντι στον Μελίσσα, σκόραρε για το 2-1.

Σε αυτή τη φάση ο τρόπος που αμύνθηκε η ομάδα του Φεράντο, ήταν... παιδική χαρά. Στα λεπτά που απέμεναν, ο Βόλος πίεσε την ΑΕΛ, ο Ισπανός προπονητής φόρτωσε την επίθεση, αλλά η εστία του Κρίστινσον δεν παραβιάστηκε για δεύτερη φορά. Έτσι, οι "βυσσινί" κατέκτησαν το τρίποντο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ