STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Βόλος: Ακονίζουν τα ξίφη τους για το θεσσαλικό ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από περίπου εννέα χρόνια, η Super League έχει στο πρόγραμμά της ένα θεσσαλικό ντέρμπι. ΑΕΛ και Βόλος Ακονίζουν τα ξίφη τους για τη μάχη στo "AEL FC Arena".

Ύστερα από οκτώ χρόνια, εννέα μήνες και 18 μέρες η Super League έχει στο πρόγραμμά της ένα θεσσαλικό ντέρμπι!

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2011, όταν έπαιξαν στο AEL FC Arena η ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν ξαναβρέθηκαν μαζί δύο ομάδες της Θεσσαλίας στην κατηγορία.

Τότε, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε επικρατήσει με 2-1 (74’ πέναλτι Μετίν - 60’ σουτ Μπρέσκα, 63’ σουτ Μπρέσκα) και έφτασε στα πλέι οφ και την Ευρώπη, ενώ η ΑΕΛ υποβιβάστηκε.

Το θεσσαλικό ντέρμπι μάλιστα έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία. Η γηπεδούχος ΑΕΛ προέρχεται από δύο ήττες. Αν η τελευταία στην Τούμπα ήταν αναμενόμενη, η προηγούμενη από τη Λαμία μέσα στη Λάρισα ήταν απρόοπτη, τουλάχιστον για εύρος της, το 3-0.

Η ΑΕΛ θέλει να γυρίσει στις επιτυχίες, για να συνεχίσει την καλή πορεία. Πριν από τις δύο ήττες ήταν έξι παιχνίδια αήττητη με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα σε αυτά τα έξι παιχνίδια είχε πετύχει 13 γκολ, ενώ στα δύο τελευταία δεν σκόραρε.

Η ΑΕΛ απέχει ένα βαθμό και μια θέση από την εξάδα, που είναι σπουδαίος στόχος για κάθε ομάδα της περιφέρειας, ενώ ο Βόλος είναι δύο βαθμούς πίσω από τη σημερινή αντίπαλό του.

Ο Βόλος προέρχεται από την πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, που πήρε στην Τρίπολη. Ήταν το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, μετά από τέσσερις ήττες και τώρα παίζει δεύτερο εκτός έδρας στη σειρά, στο πιο κοντινό του όμως ταξίδι στο πρωτάθλημα.

Ο Βόλος κράτησε το μηδέν ύστερα από έξι παιχνίδια, ωστόσο εξακολουθεί να έχει τη χειρότερη άμυνα με 20 γκολ, έχοντας δεχτεί πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό και τρεις φορές από τρία. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που δεν δέχτηκε γκολ εκτός, αφού τα άλλα δύο ήταν στην έδρα του. ΑΕΛ και Βόλος δεν έχουν παίξει φυσικά στην ιστορία τους επίσημο αγώνα μεταξύ τους.

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ