STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων - Ολυμπιακός 0-2: Σοβαρός και αποτελεσματικός στη Ριζούπολη

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 2-0 τον Απόλλωνα (24' αυτ. Στάθης, 70' Χασάν) για την 23η αγωνιστική της Super League και έδειξε να ξεπερνά το σοκ του αποκλεισμού από τη Λαμία. Ανησυχία για Τοροσίδη, που έγινε αλλαγή.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου (0-1 η Λαμία), ο Ολυμπιακός παίζοντας με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Μείωσε ξανά τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ βρίσκεται στο +11 από ΑΕΚ - Ατρόμητο. Ανησυχία στους "ερυθρόλευκους" με Τοροσίδη που έγινε αλλαγή, ενοχλήσεις και ο Φορτούνης. Αυτή ήταν η 17η νίκη των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα.

Πάμε να δούμε τα τρία στοιχεία του αγώνα στο "Γεώργιος Καμάρας".

1. ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΕΧΑΣΕ ΤΟΡΟΣΙΔΗ

Η διαφορά δυναμικότητας Απόλλωνα και Ολυμπιακού ήταν μεγάλη. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους ερυθρόλευκους να έχουν πραγματοποιήσει δέκα τελικές αντί μόλις δύο των γηπεδούχων, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν στο 71% υπέρ των Πειραιωτών. Ο Απόλλων κατέβηκε με διάταξη 3-5-2 για να διαφυλάξει όσο καλύτερο μπορούσε το μηδέν στην άμυνα, αλλά η εστία του Χουάντερσον δεν διατηρήθηκε απαραβίαστη με την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Ο δεξιός μπα χαφ της "Ελαφράς Ταξιαρχίας, Γιάννης Στάθης, στην προσπάθειά του να διώξει προ του Χασάν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, μετά τη σέντρα του Ποντένσε από δεξιά (0-1).

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε πετύχει τι ζητούμενο, να ανοίξει νωρίς το σκορ, αλλά στη φάση που είχε προηγηθεί του τέρματος έχασε τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο Ρώσση έπεσε με δύναμη στο δεξί γόνατο του "Τόρο" και στο 28' έγινε αλλαγή με τον Ανδρούτσο. Τι άλλο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Τον Φορτούνη να ταΐζει και να εκτελεί και τον Χασάν να αστοχεί από θέση βολής, όπως στο 35' και στο 37'. Και στις δύο περιπτώσεις θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει ο Αιγύπτιος φορ.

2. ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Με απρόοπτο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Μετά τον Τοροσίδη, ενοχλήσεις ένιωσε και ο Φορτούνης. Ο Βάρκας, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού που είχε περάσει ως αλλαγή, βρήκε τον αρχηγό των ερυθρόλευκων στην ποδοκνημική. Μέχρι το 58' έμεινε στο ματς το δεκάρι των φιλοξενούμενων και στη θέση μπήκε ο Νάτχο. Ο Μαρτίνς δεν θέλησε να ρισκάρει με την κατάσταση του Φορτούνη, ενώ την ίδια ώρα, όσο έμενε το εύθραυστο 0-1, ανησυχούσε.

Οι αναμνήσεις από το κάζο με τη Λαμία, άλλωστε, ήταν νωπές. Στο 61' ο Κούτρης είχε φανταστικό σουτ στο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Απόλλων απάντησε με τον ίδιο τρόπο, με κεφαλιά του Ελ Χέλβε στο δοκάρι. Είχε λόγο να μην είναι ήρεμος ο Πορτογάλος κόουτς των Πειραιωτών, γιατί παρότι η ομάδα του ήταν καλύτερη, δεν έβρισκε δεύτερο γκολ για να "καθαρίσει".

3. ΜΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Ο ΧΑΣΑΝ

Ο Φλεβάρης ήταν ο μήνας του Αχμέντ Χασάν. Από τα έντεκα γκολ που είχε σημειώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τα επτά είχε πετύχει σε αυτό το διάστημα. Πρώτες μέρες του Μαρτίου και ο Αιγύπτιος φορ παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση. Αν και στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, το έπραξε στο 70'. Αφού εκμεταλλεύτηκε την απίθανη πάσα του Ποντένσε, με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2.

Δύο λεπτά μετά ο διεθνής στράικερ έφτασε μια... ανάσα από το 0-3, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο και ακολούθως στο δεξί δοκάρι. Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν τυπική διαδικασία. Από τον Απόλλωνα ο μοναδικός παίκτης που έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν ο Ελ Χέλβε, τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς να φορτσάρουν, επανήλθαν στις νίκες και στην ηρεμία. Το κακό ήταν πως και τρίτος παίκτης ολοκλήρωσε το ματς με ενοχλήσεις, ο MVP Ποντένσε, ο οποίος χτύπησε μετά από μαρκάρισμα του Γαρουφαλιά, φάση για την οποία μάλιστα ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, στο 93' του αγώνα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να μετρά 19 τελικές (οι οκτώ στην εστία) και να έχει 68% κατοχή μπάλας, ενώ ο Απόλλων είχε έξι τελικές και 32% κατοχή.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Νίκος Δημόπουλος (Φλώρινας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)
ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπάμπης Τεννές):
Χουάντερσον - Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα - Στάθης, Ρώσση (39' Βάρκας), Ντ'Ούρσο, Γκίνο (76' Γαρουφαλιάς), Ναδάλες - Ακόστα (53' Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα - Τοροσίδης (28' λ. τρ. Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης - Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε - Ποντένσε, Φορτούνης (58' Νάτχο), Μασούρας (76' Σολδάνο) - Χασάν

Γκολ: 24' αυτ. Στάθης, 70' Χασάν

Κάρτες:20' Κούτρης, 56' Μασούρας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ