STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-3: Έβγαλε αντίδραση το τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα γκολ και τα θετικά αποτελέσματα μετά από ενάμιση μήνα, κέρδισε με 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης, βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια για υποβιβασμό ενώ ο Δώνης έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. (VIDEOS)

Επιστροφή στα γκολ και στα θετικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και έβγαλε αντίδραση μετά τα όσα είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το "τριφύλλι" πέτυχε γκολ μετά από τις 16 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι με τον Αστέρα που ήταν και η τελευταία του νίκη και παράλληλα έφτασε και σε εκτός έδρας τρίποντο ξανά μετά από δυο μήνες και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Παράλληλα ο Δώνης έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής έως τώρα ενώ το ντεμπούτο τους στην Super League πραγματοποίησαν οι Αποστολάκης και Αρμενάκας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης πέτυχε τρία γκολ με τρεις διαφορετικούς σκόρερ, Χατζηθεοδωρίδη, Καμπετσή και Μακέντα που επέστρεψε στα γκολ.

Από την άλλη η ομάδα της Ριζούπολης που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 54' λόγω της αποβολής του Μπεντινέλι δεν κατάφερε να απειλήσει τους πράσινους ουσιαστικά παρά μόνο να βάλει το γκολ της τιμής με τον Βαφέα.

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-3: Έβγαλε αντίδραση το τριφύλλι
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-3: Έβγαλε αντίδραση το τριφύλλι

Πάμε να δούμε τα τρία πράγματα του αγώνα από την αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καμάρας":

1. ΞΑΝΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός που δεν κυνηγάει πλέον την πέμπτη θέση, λόγω των όσων έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρατάχθηκε στη Ριζούπολη με νεανικό και πάλι πρόσωπο. Ο Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές - εκπλήξεις στην ενδεκάδα της αναμέτρησης και χρησιμοποίησε παίκτες με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής έως τώρα.

Αρχικά στα γκολπόστ βρέθηκε ο Κότσαρης ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Αποστολάκης, στο ντεμπούτο του, και οι Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής. Στο δεύτερο μέρος το ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Αρμενάκας ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν δυο ακόμα νεαροί ποδοσφαιριστές οι Εμμανουηλίδης και Χατζηγιοβάνης.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε και πάλι με τρεις στην άμυνα και συγκεκριμένα τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο και Ινσούα ενώ οι Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης έπαιξαν στα δυο άκρα. Στο κέντρο ήταν οι Κουρμπέλης, Στάικος και Δώνης και στην κορυφή της επίθεσης οι Καμπετσής και Μακέντα.

Οι πράσινοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ενώ έβγαλαν και κάποιους ωραίους συνδυασμούς. Από εκεί και πέρα αρκετοί παίκτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Δώνης και συγκεκριμένα ο Αποστολάκης ήταν αρκετά καλός ενώ θετική ήταν η παρουσία του Χατζηθεοδωρίδη και του Στάικου.

2. ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα γκολ μετά τις 16 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι με τον Αστέρα όπου είχε κερδίσει με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το τριφύλλι είχε μάλιστα τρεις διαφορετικούς σκόρερ και μάλιστα πέτυχε όμορφα γκολ.

Ο Χατζηθεοδωρίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Καμπετσής με πλασέ από κοντά μετά από ωραία πάσα του Κουρμπέλη και ο Μακέντα ήταν οι σκόρερ του Παναθηναϊκού με τον Ιταλό μάλιστα να σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα μετά από ωραία προσωπική ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το παιχνίδι άνοιξε, με τον Εμμανουηλίδη που είχε περάσει ως αλλαγή να έχει δυο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει ενώ και ο Δώνης είχε μια αρκετά καλή στιγμή.

3. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Απόλλων Σμύρνης στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό καθώς και ο Λευτέρης Βελέντζας με τη σειρά του, από τη στιγμή που η ομάδα του δεν έχει ελπίδες να σωθεί, θέλησε να δώσει αρκετό χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές του. Στο δεύτερο μέρος όμως και με το σκορ στο 1-0 υπέρ του τριφυλλιού μπήκε για να χτυπήσει το παιχνίδι.

Στο 55' όμως έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπεντινέλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ομάδα της Ριζούπολης έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Βαφέα στο 73' μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του αμυντικού του Απόλλωνα Σμύρνης.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρώτιας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Ναδάλες, Κοντοές (57' Ντούρσο), Γκίνο (80' Ρώσση), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (62' Ελ Χέλβε), Βάρκας, Αγρόδημος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης):Κότσαρης, Αποστολάκης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος (85' Χατζηγιοβάνης), Χατζηθεοδωρίδης (76' Αρμενάκας), Καμπετσής (83' Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

Γκολ: 73' Βαφέας/19' Χατζηθεοδωρίδης, 49' Καμπετσής, 79' Μακέντα

Κίτρινες: 28' Μπεντινέλι, 75' Αγροδήμος/72' Αποστολάκης, 75' Κουρμπέλης

Κόκκινες: 54' Μπεντινέλι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ