ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος 0-2: Με "υπογραφή" Ντουρμισάι το πρώτο τρίποντο

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με εκτελεστή τον Ντουρμισάι στο 37' και το 50', ο Πανιώνιος πήρε το πρώτο φετινό του τρίποντο στο πρωτάθλημα, νικώντας 0-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Παραμένει τελευταία χωρίς πόντο η "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Έπρεπε να φτάσει η 5η αγωνιστική για να πανηγυρίσει ο Πανιώνιος το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή. Η ομάδα του -τιμωρημένου- Ζοζέ Ανιγκό ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια 0-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με ισάριθμα τέρματα του Ντουρμισάι στο 37' και το 50'.

Στον αντίποδα, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" παραμένει τελευταία και χωρίς βαθμό, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη η συνέχεια, ενώ το μέλλον του Ισπανού, Αλμπέρτο Μοντεαγούδο, κρίνεται δυσοίωνο, αφού ήταν ένα παιχνίδι οριακό για τον ίδιο και την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας του.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος:

1. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν δυο ομάδες που δεν είχαν νική στο πρωτάθλημα και ήταν αγχεμένες και με την πλάτη στον τοίχο, παρουσίασαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο. Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό, έγιναν 14 τελικές και οι περισσότερες μάλιστα εντός εστίας, με τον Απόλλωνα να... πληρώνει την επιθετική του δυστοκία, αφού είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τις αξιοποίησε, εν αντιθέσει με τους κυανέρυθρους που ευτύχησαν να έχουν σε καλή ημέρα τον δαιμόνιο Σπιριντόνοβιτς και γενικά μεσοεπιθετικά διαθέτει περισσότερες λύσεις από την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι "κυανέρυθροι" απείλησαν πρώτοι με τον Σπιριντόνοβιτς, αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να έχουν στην συνέχεια ορισμένες πολύ καλές φάσεις για να προηγηθούν, αλλά είτε ο Κότνικ είτε η δική τους αστοχία δεν τους επέτρεψε να σκοράρουν. Μέχρι να φτάσουμε στο 37', όταν ο Σπιριντόβιτς έκανε ωραία ενέργεια από το 39', γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή καιο Ντουρμισάι στην κίνηση πλάσαρε με το δεξί για το 0-1. Οι "κυανέρυθροι" θα μπορούσαν να βάλουν και δεύτερο γκολ έξι λεπτά μετά, αλλά ο Χουάντερσον και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στον Σπιριντόνοβιτς να χριστεί σκόρερ και να δώσει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του.

2. Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

Μπορεί ο φορ του Πανιωνίου να μην είχε σκοράρει στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, αλλά απέναντι στον Απόλλωνα άνοιξε λογαριασμό και μάλιστα σημείωσε δυο τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Πέρα από το εξαιρετικό πλασέ του στην κίνηση στη φάση του 37ο λεπτού, στο 50' εκμεταλλεύτηκε άριστα την καλοζυγισμένη σέντρα του πολύ καλού στο ματς Τσιλούλη, έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Χουάντερσον, ο οποίος έμεινε εκτεθειμένος από την άμυνά του. Δυο γκολ από τον επιθετικό των "κυανέρυθρων", ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο πρώτο φετινό τρίποντο του Πανιωνίου.

3. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΞΑΝΑ Ο ΧΟΥΑΝΤΕΡΣΟΝ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα και να ισοφαρίσει. Ο Μοντεαγούδο έβγαλε τον Τζανετόπουλο και έβαλε τον Τριάδη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Γκαρός έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μπανανά, αλλά φαίνεται να βρήκε τη μπάλα και ο Φωτιάδης που ήταν δίπλα στη φάση, είπε να συνεχιστεί το ματς. Ο Πανιώνιος έβαλε γρήγορα δεύτερο γκολ και κάπου εκεί τελείωσε το ματς. Ούτε ο Σικαμπάλα βοήθησε, όταν μπήκε στο παιχνίδι στο 59ο λεπτό.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είχε τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς ο Απόλλων και πιο πιθανό φάνταζε ένα τρίτο γκολ του Πανιωνίου, παρά να μείωναν οι γηπεδούχοι. Λίγα πράγματα από την "Ελαφρά Ταξιαρχία", ο Κότνικ πέρασε ένα μάλλον εύκολο απόγευμα, με τους "κυανέρυθρους" να κρατούν εύκολα το προβάδισμά τους και είχαν κάποιες φάσεις για να σκοράρουν εκ νέου. Το τρίποντο που πήραν, ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και αν δεν ήταν ο Χουάντερσον, το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Ο Βραζιλιάνος έκανε πολλές επεμβάσεις στο παιχνίδι και δεν ευθύνεται για τα γκολ που έφαγε.

4. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ Η ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΓΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Απόλλων παραμένει δίχως πόντο έπειτα από πέντε αγωνιστικές στη Super League και είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η έλευση του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο αντί του Βαλεριέν Ισμαέλ δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και το μέλλον του στον πάγκο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" είναι δυσοίωνο. Ο Απόλλων έχει μόνο ήττες και αν δεν αλλάξει δραματικά την εικόνα του προς το καλύτερο, δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Football League.

Πολλά αμυντικά προβλήματα, στην επίθεση έχει φοβερή αναποτελεσματικότητα, αφού ναι μεν είχε πολλές τελικές και αρκετές εξ αυτών εντός εστίας, αλλά για ένα ακόμη ματς έμεινε στο... μηδέν. Και αν δεν σκοράρεις, δεν νικάς. Επίσης, αχίλλειος πτέρνα αποτελεί η Ριζούπολη, η οποία έχει λίγο κόσμο και δεν προσθέτει δυναμική στον Απόλλωνα. Μετά την ΑΕΛ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η σειρά και του Πανιωνίου να περάσει με άνετο διπλό από το "Γεώργιος Καμάρας".

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γιώργος Καμάρας", Ριζούπολη

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Νικόλαος Πάγκαλος

4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Λούκιτς, Τζανετόπουλος (46' Τριάδης), Βαφέας, Ναδάλες, Γκονζάλες, Ντούρσο, Μπεντινέλι (64' Ελ-Χελβέ), Ακόστα (59' Σικαμπάλα), Κοντοές, Γκαρός.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κεϊτά, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (82' Οικονομίδης), Μασούρας (93' Σαραμαντάς), Ντουρμισάι, Τσιλούλης (66' Μανθάτης).

Γκολ: 37', 50' Ντουρμισάι

Κάρτες: 51' Τσιλούλης, 57' Ακόστα, 57' Παπαγεωργίου, 59' Κόρμπος, 73' Λούκιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ