STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΑΕΛ 2-3: Απίστευτη ανατροπή από τους "βυσσινί"

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών, αλλά η ΑΕΛ με πρωταγωνιστές τους Μάρκο Νούνιτς (2 γκολ) και Αμρ Ουάρντα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 3-2 μέσα στο "Κλ. Βικελίδης". Τρία(!) δοκάρια για τους "κίτρινους" και πέναλτι που έγινε επιθετικό φάουλ στο 97' μετά από χρήση VAR.

H αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League 1 μάς προσέφερε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με απίστευτη εξέλιξη! Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 στο σκορ πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά στον αγώνα, η ΑΕΛ έκανε μία τεράστια ανατροπή με τους Μάρκο Νούνιτς και Αμρ Ουάρντα και επικράτησε 3-2 στο "Κλ. Βικελίδης" και σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν τρία(!) δοκάρια στο δεύτερο μέρος, ενώ στις καθυστερήσεις είδαν το πέναλτι που κέρδισαν για χέρι του Μπούστος να μετατρέπεται -σωστά- σε επιθετικό φάουλ του Λίντσεϊ Ρόουζ στον Βαγγέλη Μόρα.

1. ΤΟ ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ Η "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αλλά ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει άμεσα και μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη καλή ευκαιρία του στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Φράνκο Βέλεθ με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον για το 1-0 της ομάδας του. Βέβαια, ο Ισλανδός τερματοφύλακας είχε αργή αντίδραση και φέρει ευθύνη, αφού δέχεται το γκολ στην κλειστή γωνία του.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο Γκάμα με όμορφο πλασέ μετά από σουτ του Νικολά Ντιγκινί και ασταθή επέμβαση του Κρίστινσον ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Γκάμα επέστρεψε στα γκολ ύστερα από σχεδόν 11 μήνες, αφού το τελευταίο τέρμα, πριν από τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα της περσινής σεζόν, ήταν στις 12 Νοεμβρίου του 2018 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

2. Ο KILLER ΝΟΥΝΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Ο Άρης είχε αποκτήσει από πολύ νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, αλλά μίλησε το δολοφονικό ένστικτο του Μάρκο Νούνιτς. Ο Σλοβένος φορ, που έδειξε από πέρυσι πως έχει εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (8 γκολ σε 25 ματς), δεν είχε καταφέρει να σκοράρει μέχρι το παιχνίδι με τους "κιτρίνους", αλλά τα έβαλε μαζεμένα σε διάστημα 13 λεπτών! Στο 20' εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Άρη, απέφυγε με όμορφη ντρίμπλα των Λίντσεϊ Ρόουζ και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Έμαν, μειώνοντας σε 2-1.

Η γρήγορη μείωση του σκορ αναπτέρωσε τις ελπίδες των "βυσσινί", οι οποίοι ανέβαλαν τα ηνία του αγώνα και έψαξαν την ισοφάριση. Τελικά, οι προσπάθειες των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου απέφεραν καρπούς, καθώς στο 33ο λεπτό ο Νούνιτς, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, ύστερα από όμορφο γύρισμα του Αμρ Ουάρντα, ισοφάρισε σε 2-2. Το τελείωμα του Σλοβένου ήταν γι' ακόμα μία φορά εξαιρετικό, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ειδικά για το συγκεκριμένο επίπεδο.

3. ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΑΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε πολύ κοντά στο 3-2 στο 47' με προβολή του Βέλεθ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Ματίγια, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. Οι "κίτρινοι" σφυροκοπούσαν τον Ισλανδό γκολκίπερ, ο οποίος, όμως, έβρισκε τη λύση και εξουδετέρωνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Οι "βυσσινί" αδυνατούσαν να απειλήσουν στην εστία του Έμαν, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έχασαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα το -δεύτερο- δοκάρι του Ντιγκινί μετά από εκτέλεση κόρνερ και πάσα του Ρόουζ.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με σκόρερ των Αμρ Ουάρντα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι πως ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός, που είχε ακούσει τα εξ αμάξης από τους οπαδούς του Άρη λόγω και των χειρονομιών που έκανε στο πρώτο μέρος, μετά το γκολ, σήκωσε τα χέρια και ζητούσε χαρακτηριστικά συγγνώμη από τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά του.

4. "ΠΑΓΩΜΑΡΑ" ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΕΣΕΡΟΒΙΤΣ

Λίγα λεπτά νωρίτερα, βέβαια, οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο "πάγωσαν" λόγω της άτσαλης πτώσης του Σεσέροβιτς, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΛ για να τις ανακτήσει και να συνεχίσει -έστω και για λίγο- το παιχνίδι. Μάλιστα, οι φίλοι του Άρη χειροκρότησαν θερμά τον παίκτη της ΑΕΛ κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

5. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ

Ο Άρης πίεζε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, αλλά βρήκε απέναντί του έναν απίθανο Κρίστινσον, ο οποίος αρνιόταν την παραβίαση της εστίας του με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι όταν ο Ισλανδός δεν μπορούσε να νικήσει τους αντιπάλους του, βρέθηκε ο Άντονι Φατιόν, ο οποίος με διπλή επέμβαση πάνω στη γραμμήστα σουτ των Ντιγκινί (η μπάλα βρήκε μετά και στο δοκάρι) και Ιντέγε, κράτησε όρθια την ομάδα του.

Τελικά, στο έβδομο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντιγκινί κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπούστος. Όμως, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μανώλης Σκουλάς, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, πήρε -σωστά- πίσω την απόφασή του, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στο Μόρα. Όπως είναι λογικό, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά η απόφαση του Σκουλά ήταν απόλυτα σωστή.

6. Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΚΟΥΕΣΤΑ

Ωστόσο, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στην αφιέρωση του Φράνκο Βέλεθ στον συμπαίκτη και συμπατριώτη του, Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες λόγω εξάρθρωσης ώμου. Ο έμπειρος στόπερ, μετά την επίτευξη του γκολ, πήρε μία φανέλα του Κουέστα και την σήκωσε στον αέρα.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ