STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης: Η 7η ομάδα με τους περισσότερους ξένους σε όλη την Ευρώπη!

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης είναι η έβδομη ομάδα σε όλη την Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια του. Στην 13η θέση ο Παναιτωλικός, κυπριακή κυριαρχία στην πρώτη δεκάδα με ΑΕΚ, Πάφο, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ανόρθωση!

Μπορεί ο Γιώργος Δεληζήσης να ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του τραυματίας Φραν Βέλεθ στο ματς του Άρη με τον Αστέρα (10/11, 15:00) για την 10η αγωνιστική της Super League 1, αλλά ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που έχουν φορέσει τη φανέλα των κίτρινων στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν.

Πρακτικά μόνον ο Γιάννης Φετφατζίδης λογίζεται ως βασικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό κι ο Άρης είναι η έβδομη ομάδα σε όλη την Ευρώπη σε ποσοστό συμμετοχής ξένων ποδοσφαιριστών στα ματς πρώτης κατηγορίας των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Το κίτρινο ποσοστό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 90,1%. Μεγαλύτερο ποσοστό - της τάξης του 95,4 % - στα εννιά πρώτα ματς άγγιξε στην εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Ολυμπιακό στις 6 Οκτωβρίου. Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα κι έδωσε τη θέση του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στον Ντανιέλ Μαντσίνι. Αργεντινοί (Μαρτίνες και Τόνσο) ήταν και οι άλλες δυο αλλαγές. Δηλαδή 13/14 ξένους από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν.

Δεύτερη ελληνική ομάδα στη σχετική λίστα και 13η σε όλη την Ευρώπη είναι ο Παναιτωλικός. Το ποσοστό της ομάδας του Αγρινίου ανέρχεται στο 86,4%. Τα καναρίνια άγγιξαν ταβάνι κόντρα σε ΑΕΛ και Λαμία με ποσοστό 90,9%.

Πιο ελληνική ομάδα κατά μέσο όρο είναι ο Ατρόμητος με ποσοστό μόλις 28,6%. Στην εκτός έδρας νίκη με ανατροπή (2-3) επί του Βόλου αγωνίστηκαν μόνο δυο ξένοι στο αρχικό σχήμα (Μπαένα, Ρόζα).

Εντύπωση, δε, προκαλεί η κυπριακή κυριαρχία στην πρώτη δεκάδα! Έξι ομάδες από τη Μεγαλόνησο! ΑΕΚ, Πάφος, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων Λεμεσού και Ανόρθωση. Η κορυφή ανήκε στην ομάδα της Λάρνακας ο μέσος όρος ποσοστού της οποίας ανέρχεται σε 92,7%.

Το εντυπωσιακό για τους πρασινοκίτρινους ήταν ότι είχαν ματς με 100%. Στην ισοπαλία (2-2) με την Ομόνοια για την 3η αγωνιστική στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν έντεκα μη Κύπριοι (οκτώ από την Ισπανία, ο σκόρερ Τριχόβσκι από τη Βόρεια Μακεδονία, ένας από την Ολλανδία κι ο Απόστολος Γιάννου που αγωνίζεται με την εθνική Αυστραλίας αν και έχει και ελληνική υπηκοότητα), ενώ πέρασαν ως αλλαγή τρεις ξένοι (ένας Ισπανός, ένας Κροάτης κι ένας Γάλλος).

Πέραν της Σλόβαν Μπρατισλάβας και του Άρη συμπληρώνουν το top-10 δυο τουρκικές. Η Γαλατασαράι και η Αλάνιασπορ των τριών Ελλήνων, Τάσου Μπακασέτα, Μανώλη Σιώπη και Γιώργου Τζαβέλλα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ 10ΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΥΠΡΟΣ 92,7
ΠΑΦΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 92,6
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ ΤΟΥΡΚΙΑ 92,1
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 91,6
ΑΠΟΕΛ ΚΥΠΡΟΣ 90,7
ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ ΤΟΥΡΚΙΑ 90,2
ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ 90,1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΣ 88,9
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΥΠΡΟΣ 86,9
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 86,7
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ