STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Λαμία 1-1: Αήττητος και άστοχος

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η Λαμία άνοιξε το σκορ με την όμορφη προσπάθεια του Τουράμ, ο Άρης έφθασε με τον Λάρσον στην ισοφάριση, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή ων επιπόλαιος στις ευκαιρίες του. Παραμένουν αήττητοι επί Ένινγκ οι κίτρινοι, διεκόπη το σερί των Φθιωτών.

Ο Άρης υποδέχθηκε τη Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 12η αγωνιστική της Super League κι αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1. Οι Φθιώτες - διέκοψαν το σερί των τριών νικών αλλά παραμένουν για τέταρτο ματς αήττητοι - άνοιξαν το σκορ με τον Τουράμ.

Οι κίτρινοι έφθασαν στην ισοφάριση με τον Ντάνιελ Λάρσον, ο οποίος επιχείρησε να υποδυθεί τον Μπράουν Ιντέγε που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Άρης παραμένει αήττητος (έξι ματς) επί τεχνικής ηγεσίας Μίχαελ Ένινγκ, αλλά έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς άστοχος. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΜ

Ο Τουράμ ήταν η πρώτη μεταγραφή της Λαμίας. Η μεταγραφή "έσκασε", μάλιστα, χωρίς να έχει γραφτεί ή ακουστεί κάτι για τον Βραζιλιάνο πρώην επιθετικό της Κέρκυρας. Ο 28χρονος ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς την περυσινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.

Εν ολίγοις ήταν στ'... αζήτητα. Είχε προταθεί σε αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας - ακόμη και σε μερικές της δεύτερες - δίχως να έχει βρει ανταπόκριση. Η Λαμία τον έκλεισε με σχετικά χαμηλό συμβόλαιο για την αξία του.

Στις πρώτες αγωνιστικές υπήρχε προβληματισμός για την απόδοσή του. Ειδικά η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Παναιτωλικό έβαλε σε σκέψεις τη διοίκηση της ομάδας της Φθιώτιδας μήπως κι επισπευσθεί η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Είχε πετύχει μόνο ένα γκολ, στην εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Ατρόμητο την 1η Σεπτεμβρίου. Μετά πήρε... μπρος. Γκολ νίκης κόντρα στο Βόλο, γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στη Λάρισα, γκολ που άνοιξε το σκορ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τέσσερα γκολ από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας της Φθιώτιδας.

Ο Βραζιλιάνος βγήκε από δεξιά, εκτόπισε με μία απίθανη κίνηση τον Φραν Βέλεθ κι άνοιξε το σκορ. Νίκησε με ωραίο πλασέ τον Τσιλιγγίρη.ευ

2. Ο ΛΑΡΣΟΝ ΣΕ ΡΟΛΟ... ΧΕΝΡΙΚ ΛΑΡΣΟΝ

Ο Ντάνιελ Λάρσον απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός είχε τετ-α-τετ με τον Σουηδό από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Άλλωστε, ήταν δεδομένο ότι για την προηγούμενη τεχνική ηγεσία δεν αποτέλεσε προτεραιότητα. Στο ματς της Κυριακής βρήκε χώρο στο αρχικό σχήμα λόγω του Μπράουν Ιντέγε.

Ο Νιγηριανός αποβλήθηκε στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου με αντίπαλο την ΑΕΚ και καθώς τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές θα λείψει κι από το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Λάρσον έπαιξε σε... ρόλο του συνεπώνυμού του, Χένρικ, μεγάλου πρώην γκολτζή των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Σέλτικ.

Η αλήθεια είναι ότι έφερε μέχρι κάποιο σημείο εις πέρας την αποστολή του στο μέτρο του δυνατού. Κι αυτό καθώς αυτή δεν είναι η φυσική του θέση. Εξτρέμ είναι. Ο Φετφατζίδης κουβάλησε την μπάλα, την έδωσε στον Μπρούνο Γκάμα αριστερά. Ο Πορτογάλος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Λάρσον από το κέντρο της άμυνας της Λαμίας νίκησε τον Θεοδωρόπουλο.

3. Ο ΒΥΝΤΡΑ ΤΟ (ΑΝΤΙ)ΚΛΕΙΔΙ

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε τον Λουκά Βύντρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς. Ο στόχος του προφανής. Να κλειδώσει στο μέτρο του δυνατού τις απειλές που προήλθαν από Μπρούνο Γκάμα, Γιάννη Φετφατζίδη και Ντάνιελ Λάρσον.

Ο Άρης βρήκε δρόμο για την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά ο Βύντρα με την εμπειρία του κατάφερε και να περιορίσει τις επελάσεις - με έξυπνα φάουλ - αλλά και να ροκανίσει το χρόνο. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε μεγάλο μέρος της επιθετικότητας του πρώτου ημιχρόνου, αλλά σε αυτές τις περιπτώσει "κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις".

4. Ο FINISHER ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ

Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μίχαελ Ένινγκ ανέβασε την ομάδα ψηλά, μοίρασε περισσότερες αρμοδιότητες σε Μπρούνο Γκάμα και Γιάννη Φετφατζίδη. Ούτε αυτοί οι δυο, ούτε ο Ντάνιελ Λάρσον ωστόσο είναι finishers.

Μπορούν να δημιουργούν εξαιρετικά φάσεις, όχι όμως και να τελειώνουν. Αυτό ήταν το πρόβλημα του Άρη. Ο Γερμανός προπονητής έριξε στη μάχη τους δυο Αργεντινούς, Ντανιέλ Μαντσίνι και Νικολάς Μαρτίνες, αλλά ήταν αρκετά αργά.

Ένας από τους δυο, ίσως θα έπρεπε να μπουν νωρίτερα στη μάχη. Ειδικά ο Μαντσίνι έδειξε να μπαίνει στις φάσεις. Εάν ο Μπρούνο Γκάμα δεν αποφάσιζε - άστοχα όπως αποδείχθηκε - να τελειώσει μόνος του τη φάση και του έδινε την πάσα στο 83' θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του ματς.

Στο 61ο λεπτό ο Γκάμα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ροζ έπιασε την κεφαλιά υπό πίεση. Η μπάλα λίγο έξω από την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ύστερα από πέντε λεπτά (66') οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ.

Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε ασταθώς, ο Μπα έκανε το πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ