STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Πρώτος και επαγγελματίας

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Πρώτος και επαγγελματίας

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 1-0 από τον Άρη, αλλά με γκολ των Μασούρα - Αραμπί επικράτησε 2-1 στο "Κλ. Βικελίδης", κάνοντας εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού. Ξανά στην κορυφή της Super League οι "ερυθρόλευκοι".

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 6η αγωνιστική της Super League και πάτησε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι "κίτρινοι" άνοιξαν το σκορ στο 6' με τον Ντιγκινί, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στην ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο με τέρματα των Μασούρα και Αραμπί (όλα τα γκολ με κεφαλιές).

Οι Πειραιώτες, που κατέκτησαν την πέμπτη νίκη σε έξι ματς, έχασαν με τραυματισμό τους Ποντένσε και Τσιμίκα. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Θεσσαλονικείς στους "Κλεάνθης Βικελίδης" μετά από αυτή με την ΑΕΛ. Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα του αγώνα...

1. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η έκπληξη του Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν η χρησιμοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Σεμέδο. Για τον Άρη έπαιξε η αναμενόμενη ενδεκάδα. Και οι δύο ομάδες με διάταξη 4-2-3-Οι "ερυθρόλευκοι" υπέστησαν το... σύνδρομο Βελιγραδίου, παρότι μπήκαν πιο καλά στο παιχνίδι. Στο 6' ο Άρης κέρδισε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Ματίγια, ο Ντιγκινί με άπιαστη κεφαλιά πρόλαβε στον αέρα τον Ελ Αραμπί και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα. Όπως προ ημερών με τον Ερυθρό Αστέρα, έτσι και το βράδυ της Κυριακής οι Πειραιώτες δέχτηκαν γκολ από στατική φάση.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το 15', οι "κίτρινοι" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, πίεσαν για δεύτερο γκολ, δίχως επιτυχία. Από εκείνο το λεπτό και μετά οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν το αφεντικό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τη μπάλα κάτω και προσπάθησαν να επιτεθούν τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας έπαιζαν πολύ ψηλά, θέλοντας να παίξουν σημαντικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας τους. Τα σουτ που επιχείρησαν οι Γκιλιέρμε (20', 23') και Μασούρας (26') δεν είχαν την κατάληξη που ήθελαν, την ίδια ώρα που ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να είναι ουσιαστικός για τον Άρη.

2. Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Ο Τσιμίκας προερχόταν από τραυματισμό (είχε δεχτεί κλωτσιά από τον Μάριν στη Σερβία), αλλά ο Μαρτίνς τον επέλεξε βασικό, με τον Κούτρη μάλιστα να μένει εκτός αποστολής. Όσο αγωνίστηκε ο "Τσίμι" (δεν άντεξε στο 57' και έγινε αλλαγή, τον είχε βρει στη μέση ο Ματίγια στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου) ήταν πρωταγωνιστής.

"Κατάπιε" τον Φετφατζίδη στην άμυνα, (ενδεικτική η φάση του 31') ενώ στο 33' του "έσκασε" ντρίμπλα, έκανε καταπληκτική σέντρα και ο Μασούρας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1 (η δεύτερη ασίστ για φέτος, μετά από αυτή στον Γκερέρο κόντρα στον Παναθηναϊκό). Ο Ολυμπιακός είχε μόλις ισοφαρίσει και συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης εκτός από τη φάση του γκολ, είχε άλλη μία τελική στο πρώτο 45λεπτο, το σουτ του Ντιγκινί στο 36' που πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν τρόπο να βάλουν δεύτερο γκολ.

3. Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ

Αντί του Γκερέρο ο Μαρτίνς αποφάσισε να ξεκινήσει στη γραμμή κρούσης τον Ελ Αραμπί. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Μαροκινός αναγκαζόταν να τραβιέται εκτός περιοχής και δεν μπόρεσε να κάνει την παρουσία του αισθητή. Στη στατική φάση του 38', ωστόσο, ο 32χρονος στράικερ απέδειξε ότι είναι killer. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραμπί τοποθέτησε το σώμα του με τέλειο τρόπο, έκανε φοβερή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-2). Ο Γάλλος είχε μόλις φτάσει τις οκτώ ασίστ σε 13 ματς, ενώ ο σκόρερ τα έξι γκολ σε 11 συμμετοχές.

Προτού σημειώσει το 2-1 ο Αραμπί, ο Μαρτίνς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Ποντένσε ένιωσε ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Σουντανί. Ο Αλγερινός, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά με το χέρι. Κατόπιν χρήσης VAR (πήγε ο ίδιος ο Τζοβάρας να δει τη φάση), το γκολ ακυρώθηκε.

4. ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Τόλης Τερζής αποφάσισε να αλλάξει εξτρέμ. Ο Φετφατζίδης, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει, αντικαταστάθηκε από τον Μαντσίνι, η είσοδος του οποίου έδωσε επιθετική πνοή στον Άρη. Ο Αργεντινός μάλιστα απείλησε στο 52', όταν το σουτ που έκανε από πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπει πιο επιθετικά στο δεύτερο μισό, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν εύκολα τη μπάλα. Ο Τσιμίκας αντικαταστάθηκε στο 57' λόγω του τραυματισμού του, ο Τοροσίδης πέρασε στη θέση του και δευτερόλεπτα μετά "κιτρινίστηκε". Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν χάσει έναν εκ των κορυφαίων παικτών του, αλλά και ο Μαντσίνι όσο περνούσε η ώρα δεν είχε τα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης. Η επόμενη άξια αναφοράς τελική για τον Άρη ήρθε στο 67', όταν το σουτ του Ντιγκινί "έβγαλε" ο ο Σα.

5. Η ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ Η ΛΑΤΙΝ ΤΡΙΑΔΑ

Από το 70' και μετά δεν έγινε καλό παιχνίδι. Δυνατά μαρκαρίσματα, νεύρα, η μία κίτρινη μετά την άλλη. Πολλές διακοπές και αψιμαχίες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Μπουχαλάκη με τον Ματίγια στο 77'. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν την πρώτη τους τελική για το δεύτερο ημίχρονο στο 77', όταν ο Μασούρας που βρήκε στην αντεπίθεση έκανε συρτό σουτ, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Τερζής έκλεισε τις αλλαγές του στο 84', διαμορφώνοντας μεσοεπιθετική τριάδα με τρεις Αργεντινούς: Τόνσο, Μαρτίνες και Μαντσίνι πίσω από το Ντιγκινί.

Ο Ιντέγε έδινε πολλές μονομαχίες στη γραμμή κρούσης με Αβραάμ και Σεμέδο, ενώ ο Γκιλιέρμε είχε επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις. Ουκ ολίγες οι καθοριστικές του επεμβάσεις, κάλυψε χώρους, κράτησε μπάλα για να σπάσει τον ρυθμό του Άρη, παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, διατήρησαν το 1-2 που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 45λεπτο και "δραπέτευσαν" από το "Βικελίδης" με το "διπλό".

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ