STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΑΕΚ 2-3: Ένωση της ανατροπής

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ είναι εδώ! Οι "κιτρινόμαυροι" του Κωστένογλου έκαναν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με ανατροπή 3-2 στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Μεταμορφωμένη σε κανονική ομάδα, με μαχητικό πνεύμα και σε συνέχεια της σπουδαίας εμφάνισης στην Τραπεζούντα, η ΑΕΚ νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης με ανατροπή μάλιστα, εκτός έδρας 3-2, και πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο στην Super League 1.

Φοβερή εμφάνιση από τον Νέλσον Ολιβέιρα στο πρώτο ημίχρονο, τρομεροί οι Σιμόες, Λιβάγια, Αλμπάνης που οδήγησαν την Ένωση στη νίκη. Τα πάντα, την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος έμοιαζαν χαμένα, αλλά το ηλεκτροσόκ με την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο δείχνει... ανάσταση.

1. ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ 3-5-2 Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ

Τη συνταγή της νίκης στην Τραπεζούντα ο Νίκος Κωστένογλου δύσκολα θα την άλλαζε το κρίσιμο ματς με το Αστέρα στην Τρίπολη. Ο "Κωστέ" έμεινε πιστός στο 3-5-2 που τα τελευταία χρόνια ταιριάζει στην ΑΕΚ. Λόγω της απουσίας του Μάνταλου, αλλά και του Τσίκο Ζεράλντες είδαμε τον Ντάνι Βέρντε βασικό και σε νέα θέση.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιταλός κινήθηκε πίσω από τους προωθημένος Λιβάγια, Ολιβέιρα και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Επίσης, ο Βέρντε είχε και καλά χτυπήματα στα στημένα. Ένα απ' αυτά ήταν κομβικής σημασίας, καθώς δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) για την Ένωση από τον Νέλσον Ολιβέιρα στο 15'.

2. ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ, ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Το ματς στην Τρίπολη άρχισε με τις χειρότερες συνθήκες για την ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" μόλις στο 3' είδαν την τριάδα της άμυνας και κυρίως τον Μπακάκη να μην αντιδρά σωστά, γεγονός που επέτρεψε στον Λουίς Φερνάντεθ να μπει στην περιοχή και να σκοράρει για το 1-0. Εκεί, πάντως, η Ένωση δεν παραδόθηκε ούτε έχασε την ψυχραιμία της.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ίσα ίσα, όπως και στην Τραπεζούντα, η ΑΕΚ έβγαλε ένταση, έπαιξε ελεύθερα και κυνήγησε άμεσα την ισοφάριση. Πράγματι, αυτή ήρθε με τον Ολιβέιρα από χτύπημα φάουλ του Βέρντε. Ο Πορτογάλος, έπειτα από την εκπληκτική του εμφάνιση στην Τουρκία, συνέχισε με γκολ και στην Super League 1. Μην ξεχνάμε ότι ο υψηλόσωμος φορ είχε βρει δίχτυα και στην ήττα από την Ξάνθη. Βέβαια, πέρασε στα ψιλά αυτό, αφού τη βραδιά εκείνη πραγματοποιήθηκε γερό ξήλωμα στην ομάδα, με τους Καρντόσο - Λυμπερόπουλο ν' αποχωρούν.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά το καθαρό μυαλό έλειπε για να γίνει η ανατροπή. Ο Αστέρας από την άλλη περίμενε και μετά το 1-0 κατάφερε να απειλήσει σοβαρά 35 λεπτά αργότερα. Στο 38' ο Ριέρα σούταρε και ο Βασίλης Μπάρκας είδε τη μπάλα να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, έπειτα από τη φάση του 38' αναθάρρησαν, ανέκτησαν την κατοχή και βγήκαν μπροστά με αξιώσεις, βάζοντας δύσκολα στην Ένωση.

3. ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΟΛΙΒΕΪΡΑ, ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Πριν βγει το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ υπέστη πλήγμα. Ο εκ των κορυφαίων της και σκόρερ στην Τρίπολη, Νέλσον Ολιβέιρα έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Πορτογάλος που τα έδωσε όλα με την Τραμπζονσπόρ προδόθηκε από μυικό τραυματισμό στο μηρό και αποχώρησε εν μέσω αποθέωσης. Σημαντικότατη απώλεια για τον Νίκο Κωστένογλου ο οποίος επειδή δεν είχε άλλο φορ για να ταιριάξει στο 3-5-2, πέρασε στο ματς τον Χρήστο Αλμπάνη και του βγήκε.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

4. ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα δεν ήταν το μοναδικό πλήγμα για την ΑΕΚ. Στο ημίχρονο έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Κώστας Γαλανόπουλος! Αυτά είναι δείγματα κακής φυσικής κατάστασης. Άλλωστε πολλοί "κιτρινόμαυροι" έχουν σημειώσει ότι ο Μιγκέλ Καρντόσο και το επιτελείο του δεν έκαναν καλή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. Όπως και ο Ολιβέιρα, έτσι και ο "Γαλανό" πάνω που έδειχναν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα βοηθήσουν τραυματίστηκαν και αποχώρησαν. Αμφότεροι, επίσης, προέρχονταν από καλό ματς στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ που ομολογουμένως η κόπωση ήταν τεράστια από την υπερπροσπάθεια.

5. ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΙΒΑΓΙΑ, ΤΟ ΑΝΟΗΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η ΑΕΚ των δύο αναγκαστικών αλλαγών ήταν φανερά καλύτερη στο β' μέρος σε σύγκριση με το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τον Αστέρα Τρίπολης στα καρέ του Παπαδόπουλου και πίεζαν για την ολική ανατροπή του 1-0 από το 3ο λεπτό του παιχνιδιού.

Κυριαρχία σε όλες τις γραμμές, εξαιρετική παρουσία από τον Χρήστο Αλμπάνη και ευκαιρίες για γκολ με Βέρντε και Λιβάγια. Ο δεύτερος, μάλιστα, εκμεταλλευόμενος πάσα του Αλμπάνη βρέθηκε σε θέση βολής και στο 68' πλάσαρε τον Παπαδόπουλο για το 2-1. Αμέσως μετά το γκολ, ο Κροάτης σκαρφάλωσε στα κάγκελα του γηπέδου, έβγαλε τη φανέλα του και πανηγύρισε με τέτοιο τρόπο, όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης επί εποχής Σκεπαστής στο Νίκος Γκούμας.

Το υπέροχο σκηνικό που έστησε ο Λιβάγια παραλίγο να καταστρέψει ο Μιχάλης Μπακάκης. Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ έκανε ανόητο πέναλτι στον Μπαράλες και ο επιθετικός του Αστέρα έκανε το 2-2 στο 73'.

6. ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΙΜΟΕΣ

Με την εμφάνισή της η ΑΕΚ θα έλεγε κανείς πως ήταν άδικο να μην νικήσει το ματς. Αδικία, λοιπόν, δεν συνέβη και αυτό γιατί ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, Αντρέ Σιμόες έκανε του... κεφαλιού του στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Παουλίνιο μπήκε από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο καπιτάνο της Ένωσης έπιασε την κεφαλιά για το 3-2 και τη μεγάλη νίκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ