STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Λαμία 4-1: Καλή εμφάνιση και τεσσάρα οι Αρκάδες

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Asteras, panigiriko (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Αστέρας με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε 4-1 της Λαμίας στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της και πήρε βαθμολογική ανάσα σε αντίθεση με την ομάδα της Φθιώτιδας που ακόμα δεν έχει κερδίσει ματς στο πρωτάθλημα.

Ο Αστέρας πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους εννιά βαθμούς.

Από την άλλη η ομάδα της Φθιώτιδας στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της πλήρωσε τις κακές τοποθετήσεις της στα στημένα και παρέμεινε χωρίς νίκη μετά από οκτώ ματς στη Super League.

Ο Αστέρας είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα αλλά αυτός που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα ήταν ο Τασουλής ο οποίος αν και φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του φρόντισε στο ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν με δύο δικά του τέρματα, το πρώτο εξ' αυτών γκολάρα, να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

1. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας μπόρεσε να προηγηθεί με 2-1 και να πετύχει και ένα γκολ που ακυρώθηκε σε μια αρκετά δύσκολη φάση μέσω VAR μετά την εκμετάλλευση των στημένων. Από ένα κόρνερ και από ένα φάουλ προήλθαν τα δυο τέρματα των Αρκάδων από τους Σουάρεθ στο 21' και Μπαράλες στο 45+2' ενώ ο Αστέρας μετά την εκτέλεση ενός στημένου είδε τον Μουνάφο να σκοράρει και το γκολ να ακυρώνεται μετά τη χρήση του VAR.

Κάθε στημένο που κέρδισε ο Αστέρας δημιουργούσε κινδύνους μπροστά από την εστία της Λαμίας που έδειξε να μην έχει λύσεις για να αντιδράσει.

2. ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΣ

Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση του Αστέρα επί της Λαμίας σε σύνολο πέντε αγώνων. Μέχρι το ματς της Δευτέρας οι Αρκάδες δεν γνώριζαν τι σήμανε νίκη επί της ομάδας από τη Φθιώτιδα ενώ είχαν πετύχει μόλις ένα γκολ. Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής ο Αστέρας όχι απλά πήρε το τρίποντο αλλά είδε και τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν.

Οι γηπεδούχοι εκτός από τα τέσσερα γκολ που σημείωσαν μάλιστα έχασαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να αυξήσουν και άλλο το δείκτη του σκορ.

3. ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΤΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Τασουλής φέρει ευθύνη για την ισοφάριση της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Το γκολ που πετυχαίνει για το 3-1 είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει μετά από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ο αριστεροπόδαρος μπακ έπιασε ένα πανέμορφο διαγώνιο σουτ το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κάτσικα.

Επίσης ο έμπειρος μπακ ήταν αυτός που έγραψε και το τελικό 4-1 μετά από κεφαλιά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όταν πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μουνάφο που είχε βρει το οριζόντιο δοκάρι. Το να πετυχαίνει ένας μπακ δυο τέρματα είναι αρκετά σπάνιο αλλά ο Τασουλής τα κατάφερε.

4. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Ο Άκης Μάντζιος έκανε ντεμπούτο με το αριστερό στη Λαμία και σίγουρα έχει πολλά πράγματα να διορθώσει αν θέλει να ελπίζει σε βελτίωση της εικόνας της ομάδας του. Η Λαμία παραμένει μαζί με τον Παναιτωλικό η ομάδα που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και με μόλις τέσσερις βαθμούς βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έδειξαν κάποια στοιχεία αντίδρασης όταν ισοφάρισαν αλλά πληγώθηκαν από τα στημένα στο πρώτο ημίχρονο ενώ από το 68' και μετά έμειναν με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Δημούτσου που ενήργησε απερίσκεπτα.

Πριν την αποβολή μάλιστα, στο ίδιο λεπτό, η Λαμία είχε δοκάρι με τον Ρόμανιτς και αν σε εκείνο το σημείο είχε μειώσει σε 3-2 ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ