STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΛ: Οι "βυσσινί" δεν έχουν νικήσει ποτέ στο Περιστέρι

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος φιλοξενεί την ΑΕΛ (18:45) στο Περιστέρι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Διαβάστε χρήσιμα στοιχεία για την αναμέτρηση των δυο ομάδων.

Ο Ατρόμητος πήρε μια πρώτη γεύση της ομάδας του στη "μετά Κάναντι" εποχή, από τη συμμετοχή στο Europa League, με μια πρόκριση. Ο Γιάννης Αναστασίου κληρονομεί δύσκολο έργο και μια 4η θέση στο πρωτάθλημα, και το ξεκίνημα εντός έδρας με την ΑΕΛ θα είναι καθρέπτης της συνέχειας. Και μια νίκη βέβαια θα είναι και επετειακή, καθώς θα είναι η 200η στην ιστορία του στην κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ θα ήθελε να αρχίσει με «διπλό», όπως τελείωσε πέρσι με την ΑΕΚ, και σώθηκε. Βέβαια όταν ο Ατρόμητος έπαιζε Ευρώπη, η θεσσαλική ομάδα άλλαζε προπονητή. Ο Μιχάλης Γρηγορίου θα είναι στον πάγκο της αντί της αρχικής επιλογής του Γκόρνταν Πέτριτς. Μάλιστα ο Γρηγορίου ήταν στον πάγκο του Ατρόμητου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν πανηγύρισε την πρώτη του πρόκριση στην Ευρώπη.

Επίσης Αναστασίου και Γρηγορίου, αντίπαλοι τώρα, υπήρξαν συμπαίκτες στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90 στον Εθνικό, σέντερ φορ ο ένας, στόπερ ο άλλος.

Ο Ατρόμητος έχει χτίσει πολύ καλή παράδοση τελευταία με τη θεσσαλική ομάδα. Πέρυσι νίκησε δύο φορές την ΑΕΛ, έχει τρεις διαδοχικές νίκες και είναι αήττητος στα επτά τελευταία, με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Η ΑΕΛ έχει να νικήσει από την πρεμιέρα του 2010-11.

Και η νίκη αυτή έγινε στην έδρα της βέβαια, αφού η ΑΕΛ δεν έχει νικήσει ποτέ στο Περιστέρι σε δέκα επισκέψεις στο Περιστέρι για τη μεγάλη κατηγορία. Στις πρώτες τέσσερις επισκέψεις της πήρε ισάριθμες ισοπαλίες, αλλά από το 2007 σε έξι παιχνίδια έχει πέντε ήττες και μια ισοπαλία.

Ανεξάρτητα κατηγορίας, η ΑΕΛ έχει να νικήσει στο Περιστέρι από το Μάη του 2005, για τη Β’ Εθνική τότε, 1-0 με γκολ του Θωμά Κυπαρίσση. Λίγο πριν ο Ατρόμητος πάρει τη θέση της Χαλκηδόνας.

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 7

Ισοπαλίες: 8

Νίκες ΑΕΛ: 5

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 5

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΑΕΛ: 0

Πέρυσι

22.09.2018: Ατρόμητος - ΑΕΛ 2-0 (54’ σουτ Μπρούνο, 85’ σουτ Ουγκράι)

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να γίνεις μεγάλος προπονητής; Απέδειξε τις ικανότητες σου στο Fantasy του Stoiximan.gr για τη Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ SPORT24.GR ΣΤΗ SUPER LEAGUE 1

ΠΗΓΗ: Επίσημη σελίδα Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ