STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-0: Πρώτη νίκη με Μανούσο

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι χάρη σε ισάριθμα γκολ του Γιώργου Μανούσου και πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο στη σεζόν. Με VAR μέτρησε το πρώτο, με VAR ακυρώθηκε των φιλοξενούμενων. Χωρίς βαθμό μετά από πέντε ματς οι Αγρινιώτες.

Είχε τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Ισοπαλία με την ΑΕΛ, ισοπαλία στη Λαμία, ήττα από τον ΠΑΟΚ, ήττα στην Τρίπολη. Δεν είχε ούτε τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης.

Είχε όμως τον Γιώργο Μανούσο. Σκόραρε και τα δυο γκολ της νίκης του Ατρόμητου επί του Παναιτωλικού για την πέμπτη αγωνιστική της Super League 1, έτσι οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στη σεζόν.

Αντίθετα η ομάδα του Αγρινίου παραμένει χωρίς βαθμό μετά τα πρώτα πέντε ματς. Το ματς είχε αρκετό VAR (πρώτο γκολ Ατρόμητου, γκολ Παναιτωλικού που ακυρώθηκε, κόκκινη στον Γιοβάνοβιτς κι όχι στον Μαλή). Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΓΚΟΛ ΑΠΟ Τ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Μανούσος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, άδειασε τον Σανιά και ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Κνετ. Ο διαιτητής, Γιώργος Βρέσκας, ακύρωσε αρχικά το γκολ μετά από υπόδειξη του βοηθού του για οφσάιντ.

Μίλησε με τον VAR, Στέφανο Κουμπαράκη, επανεξέτασε τη φάση κι αποφάνθηκε ότι ο Μανούσος έστω και οριακά καλυπτόταν. Έτσι μέτρησε το γκολ στο τρίτο λεπτό και οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα.

2. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ

Ο Ατρόμητος έχασε ευκαιρία να "σκοτώσει" το ματς νωρίς. Θα μπορούσε κάλλιστα στο 19ο λεπτό να είχε διευρύνει το προβάδισμά του. Αλλά το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον Κρίστοφερ Κνετ και τον Παναιτωλικό.

Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γούτας κινήθηκε εξαιρετικά στην περιοχή, νίκησε τον Μαλή στην εναέρια διεκδίκηση της μπάλας, έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά η πορεία την μπάλα προς τα δίχτυα της εστίας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αυτής.

3. ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΟΓΩ ΜΑΝΟΥΣΟΥ

Δεν ήταν ότι ο Ατρόμητος εμφανίστηκε καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε να πληρώσει το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν "σκότωσε" το ματς, ως όφειλε. Αυτό το χρωστά πάνω από όλα στον Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν αποκαρδιωτικός και ύστερα στον Γιώργο Μανούσο.

Έπαιξε στην κορυφή κι όχι στα πλάγια, γιατί ο Απόστολος Βέλλιος τέθηκε νοκ-αουτ από ενοχλήσεις στην προπόνηση της Πέμπτης. Στο 87ο λεπτό υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Κνετ εκτίμησε λάθος τη φάση και η μπάλα στα δίχτυα.

4. Η ΜΙΑ (ΟΛΗ ΚΙ ΟΛΗ) ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

Ο Παναιτωλικός ήταν σε πολύ κακό απόγευμα. Ο Λουίς Κάστρο ήταν συνεχώς όρθιος, έδινε οδηγίες, αλλά από την ομάδα του Αγρινίου δεν είδαμε βελτίωση στη διάρκεια του ματς. Όλη κι όλη μια φάση για τους φιλοξενούμενους.

Ήταν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Λουσέρο έβγαλε μόνο του τον Ντάλσιο, αυτός είχε χώρο και χρόνο στην περιοχή, αλλά αστόχησε απελπιστικά. Ήταν δεδομένο ότι έτσι όπως έπαιζε, δεν θα έβρισκε πολλές φάσεις. Βρήκε μία, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Μοράρ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από επανέλεγχο της φάσης με το VAR.

5. ΚΝΕΤ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΟ

Ο Παναιτωλικός έχει πρόβλημα στον άσο. Είναι φανερό, απλά γίναμε σοφότεροι από τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Αυστριακός είτε δεν έχει προσαρμοστεί, είτε δεν είναι τόσο ποιοτικός όσο ο Κυριακίδης. Δεν προσφέρει ασφάλεια, σε μια ομάδα που έχει ήδη μειωμένη αυτοπεποίθηση αυτό διογκώνει τα προβλήματα.

Φέρει σαφή ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Μανούσου, αλλά γενικά φαίνεται να μην πατάει καλά. Ο Παναιτωλικός δεν έχει ακόμη βαθμό, υπάρχουν προβλήματα πολλά σε άμυνα και επίθεση, αλλά κι αυτό στον άσο δεν πάει πίσω.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ