STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Βόλος 0-0: Ελάχιστες φάσεις, κακό ματς

Ατρόμητος - Βόλος 0-0: Ελάχιστες φάσεις, κακό ματς

Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ με τον Βόλο στο Περιστέρι, για την 19η αγωνιστική της Super League (0-0). Πολύ κακό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, ελάχιστες ευκαιρίες παρά την υπεροχή των γηπεδούχων.

Ο Ατρόμητος διαθέτει μια από τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Ο Βόλος έχει μια από τις χειρότερες άμυνες. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Πολύ λίγες οι ευκαιρίες, είχαν την υπεροχή οι γηπεδούχοι, αλλά η οργανωμένη άμυνα των Θεσσαλών απέδωσε καρπούς.

Τα στοιχεία του αγώνα:

1. ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΡΙΣΒΑΝΗ

Ο Ατρόμητος ήταν η μοναδική ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να επιτεθεί και να βάλει γκολ. Ο Βόλος ήταν συνεχώς σε παθητικό ρόλο και είναι χαρακτηριστικό πως το φινάλε του 45λέπτου τον βρήκε να μην έχει κάνει ούτε τελική. Όχι βέβαια πως και η ομάδα του Περιστερίου έχασε κάποια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μισό. Επεδίωκε να χτυπήσει από τα άκρα, με Ενσικουλού (αριστερά) και Μανούσο (δεξιά), αλλά οι άξιες αναφοράς ευκαιρίες ήταν μονάχα οι κεφαλιές του Ρισβάνη από στατικές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ προσεκτικοί στην άμυνα και ο κύριος στόχος τους ήταν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα.

Το δυσάρεστο του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο τραυματισμός του Ρισβάνη. Ο στόπερ των γηπεδούχων χτύπησε στο 38', στην προσπάθειά του να κόψει τον Τσοκάνη και λίγο μετά έγινε αλλαγή. Ο Σάββας Παντελίδης τον αντικατέστησε στο 42' με τον Στρούγγη. Ένα 45λεπτο, πάντως, που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

2. "ΞΥΠΝΗΣΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ Ο ΒΟΛΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος προσπάθησε να παίξει περισσότερο επιθετικά. Όχι πως κατάφερε τίποτα το εντυπωσιακό, αλλά δεδομένα δεν είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο. Την πρώτη του τελική την έκανε στο 59', με το μακρινό σουτ του Φεράρι που δεν είχε τύχη. Δύο λεπτά οι διαδοχικές ντρίμπλες του Τόρες στην περιοχή των Περιστεριωτών δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Μάλιστα ο Αργεντινός βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γκάλο, δεν υπήρξε ωστόσο κάτι αντικανονικό (ο Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε και το VAR).

3. ΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΒΕΛΛΙΟΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Σάββας Παντελίδης βλέποντας την ομάδα του να μην φτάνει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, αποφάσισε στο 63' να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης με την είσοδο του Απόστολου Βέλλιου. Ο Γιακουμάκης μετατοπίστηκε αριστερά και ο Μανούσος συνέχισε αριστερά. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 71', όταν το μακρινό σουτ του Γκάλο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. Μάλιστα μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Γκάλο, ο Βέλλιος με σκαστή κεφαλιά είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι, σε μια από τις λίγες καλές στιγμές του ματς.

4. ΠΙΕΣΕ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Ατρόμητος έκλεισε τον Βόλο στο μισό γήπεδο. Ήταν σαφής ο στόχος των Θεσσαλών να φύγουν με τον βαθμό από το Περιστέρι, αν και υπήρξαν στιγμές που θέλησαν να πιέσουν ψηλά για να κάνουν τη ζημιά σε ενδεχόμενη κόντρα επίθεση.

Όσο κι αν πίεσαν οι "κυανόλευκοι" στα τελευταία λεπτά, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το 90'+4. Οι γηπεδούχοι ενδεχομένως να άξιζαν κάτι περισσότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Ο βαθμός που τσίμπησε ο Βόλος είναι δεδομένα υπερπολύτιμος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ