STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΕΠΟ: Άδεια σε 12 ομάδες, υπό εξέταση Πανιώνιος και Παναιτωλικός

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ εξέτασε όλους τους φακέλους των ομάδων της Super League και χορήγησε άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις σε 12 από τις 14 ΠΑΕ. Τις επόμενες μέρες η απόφαση για Πανιώνιο, Παναιτωλικό.

Οι 12 από τις 14 ομάδες της Super League εξασφάλισαν ευρωπαϊκή άδεια από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ κάτι το οποίο σημαίνει πως παράλληλα εξασφάλισαν και άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα αφού τα κριτήρια είναι τα ίδια.

Τις προηγούμενες μέρες είχε ήδη γίνει γνωστό πως Παναθηναϊκός, Άρης και ΟΦΗ είχαν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια.

Αντίθετα οι Πανιώνιος και Παναιτωλικός δεν εξασφάλισαν ευρωπαϊκή άδεια λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των στοιχείων αδειοδότησης. Όσο για την ελληνική άδεια των δύο ομάδων όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΕΠΟ θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση όπου και θα παρθεί η σχετική απόφαση για τη χορήγηση ή μη της ελληνικής άδειας στους δύο συλλόγους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΕ, ΠΑΕ ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΟΦΗ), ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΕ.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των στοιχείων για τη λήψη άδειας UEFA, επιφυλασσόμενο για την εκ νέου εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας Super League 1.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους".

Αν οι δύο ομάδες τελικά δεν πάρουν άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα τότε θα τους επιβληθεί ποινή -3 και περιορισμός μεταγραφών για τη σεζόν 2020-21.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ