STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κεραυνοί Αλαφούζου - Μελισσανίδη κατά Ολυμπιακού και Μαρινάκη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κεραυνούς κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη εξαπέλυσαν οι Μελισσανίδης και Αλαφούζος στην κατάθεσή τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση που αφορά τους ερυθρόλευκους, τον Ατρόμητο και άλλα 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Την πόρτα του Εφετείου πέρασαν το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Ζήσης Βρύζας για να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση που αφορά τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και άλλα 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Το Sport24.gr ήταν παρών στις καταθέσεις και σας μετέφερε live όσα υποστήριξαν οι προαναφεφθέντες. Οι Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης εξαπέλυσαν κεραυνούς κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις 6 και 8 Ιουλίου θα συνεχιστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ στις 9 του τρέχοντος μήνα θα εξεταστεί ο κ. Σπάθας

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης καταφέρθηκε εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του πρώην διαιτητή, Χριστόφορου Ζωγράφου. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

"Θα ξεκινήσω με την κατάθεση, ότι είχα πληροφορία από το προπονητή της ομάδας, ότι το Ολυμπιακό-Βέροια 3-0 ήταν στημένο. Έχω να το ισχυριστώ, γιατί ο κ. Παναγόπουλος το έχει καταθέσει αυτό. Ο στοιχηματισμός του αγώνα είχε περίεργη ροή στο β' ημίχρονο και έφτασε το 6.000.000 ευρώ. Αυτό δεν γίνεται ούτε στο Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Το ομολόγησαν και οι ποδοσφαιριστές και ο Γεωργέας.

Τα τελευταία χρόνια στην ιστορία της ίδρυσης του επαγγελματικού ποδόσφαιρο δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Από Νοέμβριο είχε βγει ο πρωταθλητής. Πιο στημένο δεν γινόταν. Το πιο θετικό είναι η ΕΥΠ τα κατέγραψε όλα. Καταρχήν υπήρξε το ραντεβού στο Χίλτον το 2012, ο κ. Μαρινάκης με τους ανθρώπους της ΕΠΟ. Το σχέδιο ήταν να φάνε τον προηγούμενο για να βάλουμε τον Σάρρη.

Συνεννοήθηκαν οι παράγοντες της ΕΠΟ που πήγαν στο Χίλτον, ο Προύτζος, ο Σταθόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Σάββας δεν ξέρω αν ήταν. Κατήγγειλε ο Σάββας ότι οι πίνακες ήταν μιλημένοι. Εκλογές έγιναν, αλλά ήταν μιλημένα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, λέω ότι ξέρω.

Όταν μιλάει ο κ. Μαρινάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του λέει βάλε αυτόν να σφυρίξει. Δεν θυμάμαι πότε έγινε, αλλά το λένε οι κασέτες της ΕΥΠ. Είχαν βάλει χέρι και στους δικαστές. Τα λένε οι κασέτες, εγώ τι να σας πώ;

Τα κανονικά εγκλήματα έγιναν τότε με τον Ζωγράφο. Είχαν βάλει αρχιδαιτητή τον Ζωγράφο, έμαθαν ότι κάποιος τον χτύπησε. Ο πρώτος που ειδοποιήθηκε να πάνε στο νοσοκομείο ήταν οι κύριοι Μαρινάκης και Σαρρής. Είχε πει ότι τον απείλησε ένας άγνωστος και αφού τον επισκέφθηκαν οι δύο κύριοι, ο Μαρινάκης είπε ότι ο Μελισσανίδης τον χτύπησε. Δεν είχα σχέση ήμασταν στην Γ' Εθνική. Μου έκαναν μήνυση Αθωώθηκα και μπήκε στο αρχείο. Πήγαν στον Αρειο Πάγο και ζήτησαν να ξαναδικαστεί, για τέτοια μαφία μιλάμε.

Αθωώθηκα για όλες τις περιπτώσεις. Ήμουν ένας από αυτούς που κυνήγησαν την εγκληματική οργάνωση μέχρι σήμερα. Τι άλλο να αποδειχθεί όταν υπάρχουν κασέτες; Να φέρουμε τιμολόγια; Έφεραν τον Χιού Ντάλας για βιτρίνα για να καλύπτουν τα εγκλήματα. Ο κ. Χάκετ ο Εγγλέζος διαιτητής είπε στην ΕΠΟ ως εμπειρογνώμονας ότι όλα ήταν στημένα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ήξερε όλη η Ελλάδα, όλα ήταν στημένα. Θεωρείται λογικό ο πρωταθλητής να βγαίνει τον Νοέμβριο; Ο Ζωγράφος που ήταν αρχιδιαιτητής, ήταν εργαλείο τους. Οι παρατηρητές διαιτησίας ήταν στην ομάδα τους. Δεν ξέρω συγκεκριμένα ονόματα. Θύματα είναι και αυτά. Ήταν μιλημένοι.

Ο Σαρρής είναι ένα θύμα, τον έβαλαν μπροστινό και στο τέλος τον πέταξαν. Αυτός τα έκανε όλα. Είχε ευθύνη, δεν το συζητάμε. Κανονική εγκληματική οργάνωση. Διάβασα όλες τις κασέτες της ΕΥΠ και ήξερα όλα αυτά τα πράγματα και από τους δημοσιογράφους και από τους φιλάθλους. Στο ποδόσφαιρο αν κάνεις κάτι, την επόμενη μέρα το μαθαίνουν όλα. Έδιναν και προπονητές, τα λέει όλα η ΕΥΠ, όχι εγώ", υποστήριξε στην αρχική κατάθεσή του και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Υπέρ του κ. Γραμμένου, εσείς και ο κ. Σαββίδης συναντηθήκατε με προέδρους των ΕΠΣ;"

Μελισσανίδης: "Υπήρχαν ομάδες και πρόεδροι που ενδιαφέρονταν για την υγεία του ποδοσφαίρου. Δεν συναντήθηκα εγώ με Ενώσεις. Τρία χρόνια με Γραμμένο βγήκαν τρεις διαφορετικές ομάδες, τα λέει όλα αυτό. Δεν υπάρχει Χούντα".

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Έγιναν συναντήσεις σας με προέδρους ΕΠΣ".

Μελισσανίδης: "Δεν θυμάμαι, μπορεί και να ήταν. Πάω σε εκδηλώσεις, πάω σε βραβεύσεις".

Ο δικηγόρος Μαρινάκης, κ. Δημακόπουλος, διάβασε αριθμούς του κ. Παναγόπουλου και δεν διαπίστωσε 6.000.000 ευρώ ποντάρισμα στο Ολυμπιακός - Βόλος. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης του απάντησε:

"Τα έχουν γυρίσει και οι μάρτυρες", υποστήριξε και συνέχισε.

"Ήμουν φίλος με τον Μαρινάκη, από τότε που πήρα την ΑΕΚ μου κήρυξε τον πόλεμο. Ήθελε να είναι αυτός και κανείς άλλος. Τον είχα πει τον κ. Μαρινάκη κατίνα και τον ξαναλέω. Άνδρας που δεν πάει στον ελληνικό στρατό, δεν είναι άνδρας. Εμείς πήγαμε φαντάροι και κανείς δεν το ξέρει. Γι αυτό είναι κατίνα. Ο κ. Κοτσώνης ήταν μέλος του Δ.Σ. και δεξί χέρι του Noor 1. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν με αφορά, τι σχέση έχει; Μιλούσα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ (κ. Σαρρή). Το 2014 ήμουν ο άνθρωπος που ήθελα να ξαναφτιάξω την ΑΕΚ. Θεσμικά δεν ήμουν τίποτα, απλά χορηγός και οπαδός.

Είμαι παράγοντας, έχω τους εκνευρισμούς μου και αυτή τη στιγμή είμαι τιμωρημένος. Αλλά τηρώ την τιμωρία μου. Η φιλία μου με τον Μαρινάκη χάλασε γιατί του χαλάσαμε την μανέστρα.

Αυτή είναι η νοοτροπία Μαρινάκη. Μαμά είπε 20 χρονών, τα βρήκε ολα έτοιμα. Εγώ είμαι δημιουργός. Και βέβαια έχω κόντρα με τον Μαρινάκη. Δεν έχω εμπάθεια, τα λένε όλα οι κασέτες. Ξέρω ότι πήγε ο Μαρινάκης και ο Σαρρής, όταν χτυπήθηκε ο Ζωγράφος. Δουλειά του ήταν να πάρει τον εισαγγελέα"

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Ολυμπιακού): "Ξέρετε ποιος πήγε ή ποιος κλήθηκε;"

Μελισσανίδης: "Ήξερα από ρεπορτάζ ποιος πήγε".

Ερώτηση νομικού επιτελείου κ. Σαρρή: "Πόσες φορές ακούσατε τον κ. Σαρρή να μιλάει με Ολυμπιακό;"

Μελισσανίδης: "Μία φορά τουλάχιστον, δεν ξέρω για περισσότερες. Συνομίλησαν για να βάλουν ένα διαιτητή σε συγκεκριμένο παιχνίδι. Σήμερα τα πράγματα είναι μία καλή ΕΠΟ με τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές. Έχει λογική επί 20 χρόνια να το παίρνει ένας; Δεν έχω να πω κάτι για τον κ. Γκιρτζίκη, ήταν και αυτός μέλος στην οργάνωση. Παράπονα για την διαιτησία πάντα θα υπάρχουν, μιλάμε για εγκλήματα εκείνη την εποχή".

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: "ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Ο Γιάννης Αλαφούζος από την πλευρά μίλησε για συστηματική αδικία και ακρότητες της διαιτησίας κατά του Παναθηναϊκού, σε σημείο που έφθασε να σκεφτεί την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα είπε:

"Δεν θυμάμαι όλα αυτά που κατέθεσα στον κ. Ανδρεάδη το 2015. Θυμάμαι όμως την ουσία των πραγμάτων. Υπήρχε συστηματική εύνοια προς τον Ολυμπιακό από τη διαιτησία σε σημείο ακραίο από τα χρόνια που ανακατεύτηκα εγώ. Σφύριζαν υπέρ του Ολυμπιακού ανύπαρκτα πράγματα. Υπήρχε το αντίθετη αντιμετώπιση από την διαιτησία σε όσες ομάδες δεν ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού. Σε σημείο ακραίο γινόταν στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν κασέτες και συνομιλίες της ΕΥΠ που καταγράφονται πράγματα. Ο Μαρινάκης είχε επιρροή στον κ. Σαρρή (πρόεδρο της ΕΠΟ).

Ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ (Κουριδης) να αλλοίωση αποτέλεσματος στο παιχνίδι Γάζωρος - Τύρναβος για να χάσει μία ομάδα. Τον πήρε τηλέφωνο πίσω και ότι άλλαξε το θέμα του διαιτητή. Δεν θυμάμαι με ποιος μιλούσε από την ΕΠΟ ο Μαρινάκης. Είχε δημιουργηθεί ένα καθεστώς όπου μία ομάδα έπαιρνε τα χρήματα του Champions League. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό, αλλά όταν έχει εισπράξει τόσα χρήματα αυτά τα χρόνια έχεις πλεονέκτημα. Κανείς δεν ελέγχει σήμερα την ΕΠΟ. Αυτό οφείλεται στην UEFA και δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή την περίοδο η εύνοια στον Παναθηναϊκό ήταν η δίκαιη διαιτησία. Είχα μάθει ότι ο Ολυμπιακός κάθε Σαββατοκύριακο ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Δεν μπορώ να σας πω για τις πηγές σας, έχουν χτυπηθεί δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ στο παρελθόν. Έβλεπα το αποτέλεσμα της ΚΕΔ, ποιους όριζε, ποιους τιμωρούσε. Δεν ξέρω πρόσωπα, αλλά ότι η βαθμολογία της ΚΕΔ ήταν απαράδεκτη, προκλητική και με κάποιο σκοπό.

Ο Χιού Ντάλας ήταν ανενεργός, δεν έδωσε σημασία στις διαμαρτυρίες μας. Δεν νομίζω να όριζε, ήταν μία αποτυχία, γι' αυτό ήρθε η UEFA και άλλαξε τα πάντα. Δεν θυμάμαι ονόματα παρατηρητών. Μας απασχολούσαν οι διαιτητές, ξέραμε ότι δεν τους τιμωρούσε ο παρατηρητής. Θυμάμαι διαιτητές, π.χ. ένας αγώνας του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, με διαιτητή τον Σπάθα. Υπήρχε σκοπιμότητα. Η κατάσταση ήταν δραματική. Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή.

Δεν θυμάμαι ονόματα παρατηρητών. Μας απασχολούσαν οι διαιτητές, ξέραμε ότι δεν τους τιμωρούσε ο παρατηρητής. Θυμάμαι διαιτητές, π.χ. ένας αγώνας του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, με διαιτητή τον Σπάθα. Υπήρχε σκοπιμότητα. Η κατάσταση ήταν δραματική. Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή.

Θυμάμαι τον κύριο Σπάθα για την ακρότατη εις βάρος μας διαιτησία στο παιχνίδι μας απέναντι στην Ξάνθη. Δεν έκανε σφάλματα, έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίθετη ομάδα του Ολυμπιακού. Θεωρώ δεδομένο ότι ήταν μιλημένος. Μπορεί να ήταν στοιχηματικός, σίγουρα βαθμολογικός. Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του, να χάνουν πάντα.

Ο Χιου Ντάλας ήταν άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα, ήταν μία πλήρη αποτυχία. Ήταν πιθανόν να είναι ο Σπάθας διεθνής αν ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Όποιος διαιτητής ήταν υπέρ του Ολυμπιακού ήταν και διεθνής. Τώρα δεν παίζει πουθενά ο κ. Σπάθας γιατί τον έκοψαν αυτοί που τον είδαν και τον έκριναν.

Είναι στους κανονισμούς αν ένας παίκτης κάνει θέατρο να πάρει κάρτα. Δεν συζητάμε όμως για μεμονωμένα λάθη. Ένα μεμονωμένο λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε διαιτητή και γίνεται ακρότητα. Όταν γίνεται όμως με συστηματικό τρόπο, δεν δικαιολογείται. Υπήρξε τιμωρία στον κ. Σπάθα για δύο μήνες, αλλά ήταν αστεία. Έκανε απάτες, ήταν τραγικός, αν δεν ήταν ποδόσφαιρο έπρεπε να είχε πάει φυλακή. Έχουμε αδικηθεί τόσες πολλές φορές, που δεν θυμάμαι. Έχω καταθέσει υπόμνημα που είναι στη διάθεσή σας. Θυμάμαι ότι ένα παιχνίδι Βέροια - Ολυμπιακός είχαν βγει παίκτες και είχαν πει ότι ήταν στημένο. Δεν θυμάμαι για κανέναν παρατηρητή. Δεν με έχει απασχολήσει ποτέ, ούτε και ο κ. Γκρούτσης.

Έφτασα σε σημείο να θέλω να αποχωρίσω από το ποδόσφαιρο, και το έκανα, έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι ονόματα. Δεν θυμάμαι κάτι για τον κ. Αμπάρκιολη. Γινόντουσαν συνέχεια τέτοια πράγματα στη συνέχεια. Έβλεπα συνέχεια ενεργειών που ήταν ανεξήγητες υπέρ κάποιων ομάδων. Δεν θυμάμαι κάτι για το Βέροια - ΟΦΗ της εποχής 2014/2015.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν μέσω της ΕΠΣ. Πάντα συνήθιζαν να εξαγοράζουν τον πρόεδρο της ΕΠΣ για να ψηφίζουν αυτές που θέλουν. Και ο Παναθηναϊκός ενώ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο για μία 2ετία, δεν το έκανε. Ακολουθησε τα χνάρια του κ. Κόκκαλη. Γινόταν από παλιά αυτό. Πιθανότατα υπήρχαν ακρότατες φάσεις για το παιχνίδι ΟΦΗ - Παναθηναϊκός το 2015, αλλά δεν τις θυμάμαι. Το 2016 τις θυμόμουν, έχουν περάσει πολλά χρόνια".

Σε ερώτηση του δικηγόρου του Σπάθα (Καπερνάρος) απάντησε: "Έχω καταθέσει υπομνήματα στη δικαιοσύνη, δεν έχει γίνει ποτέ καμία έρευνα. Μου κάνει εντύπωση και τώρα αυτό που γίνεται σήμερα"

Καπερνάρος: "Το επίδικο είναι ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός. Μόνο γι' αυτό κατηγορείται ο Σπάθας. 0-0 το αποτέλεσμα την 1η Νοεμβρίου του 2014. Ορίστηκε τότε από τον κ. Ντάλας".

Αλαφούζος: "Ο κ. Ντάλας ήταν ανύπαρκτος, γι' αυτόν τον έδιωξαν".

Καπερνάρος: "Γνωρίζετε αν έγινε παρέμβαση για τον ορισμό του και από ποιον;"

Αλαφούζος: "Δεν θυμάμαι αυτό που θυμόμουν το 2014. Από το σύνολο των πράξεων του φαίνεται ότι υπήρχε κατεύθυνση και πάντα ευνοούμενος ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν θα έκανα κατάθεση για ένα γεγονός, αλλά για εκατό γεγονότα που υπήρχαν. Θυμάμαι μόνο το Ξάνθη - Παναθηναϊκός. Δεν θυμάμαι το ματς με τον Αστέρα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν δεσμεύεται".

Καπερνάρνος: "Ο Σπάθας ήταν διεθνής και πριν το 2010, δεν επεδίωκε να γίνει".

Αλαφούζος: "Το ποδόσφαιρο έχει μία διάρκεια, ήταν σάπιο και πριν το 2010. Θυμάμαι μόνο για το Ξάνθη - Παναθηναϊκός και για τον τελικό του Κυπελλου Ελλάδας (Ολυμπιακός - Αστέρας) με διαιτητή τον Γιάχο. Δεν είπα ότι δεν ξέρω για το Αστέρας - Ολυμπιακός, είπα ότι δεν θυμάμαι".

Αλαφούζος (σε ερώτηση του δικηγόρου του Μαρινάκη για το Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος): "Επειδή είχε διακοπεί ο αγώνας, το αποτέλεσμα θα το έκρινε η επιτροπή. Τιμωρήθηκαν εκείνη που εδάρησαν σημειωτέον. Ο κ. Γραμμένος είναι σοβαρό πρόσωπο. Ο Γραμμένος ήρθε με την επιτροπεία της UEFA, γι' αυτό εξυγιάνθηκε κιόλας το ποδόσφαιρο. Ήρθε μετά τον κ. Γκιρτζίκη.".

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Είναι λόγος να δεχτεί απευθείας κόκκινη ο παίκτης, αν ο διαιτητής εξυβρισθεί (Για το Βέροια - Ολυμπιακός)";

Αλαφούζος: "Είναι νόμιμο, αλλά δεν συνηθίζεται η κόκκινη κάρτα. Συμβαίνουν συχνά σε έναν αγώνα. Η κατάθεση μου δεν αφορούν μεμονωμένα γεγονότα, γιατί μπορεί να δικαιολογηθούν, αλλά συστηματικές ενέργειες".

Αλαφούζος: "Ο ανακριτής είδε τα συστηματικά λάθη και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα".

Ο κ. Δημακόπουλος απάντησε ότι ένας ανακριτής δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε παρατηρητή.

Απάντηση του Αλαφούζου στον Δημακόπουλο για την στατιστική: "Εδώ κρύβονται τα πάντα, πάντοτε".

Αλαφούζος: "Πίστευα ότι η απομάκρυνση του κ. Βασάρα έπρεπε να γίνει για να έρθουν ξένοι διαιτητές. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν συμφωνώ ότι η διαιτησία είναι κακή στα playoffs. Παράπονα για μεμονωμένες φάσεις υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει συστηματικά παράπονα για τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια. Το σύνολο της διαιτησίας τη φετινή σεζόν ήταν αντικειμενικό", υποστήριξε ενώ για τους ισχυρισμούς του Δώνη περί συμμορίας κατά του Παναθηναϊκού τόνισε: "Μετά από ένα παιχνίδι, εν θερμώ μπορεί να πει ό,τι θέλει ένας προπονητής. Αν είχε γίνει αυτή η δήλωση, που το αμφισβητώ, θα είχε κινηθεί η ΕΠΟ Διαφορετικό τα μεμονωμένα λάθη, από συστηματικές ενέργειες που αποφάσιζαν ποιες ομάδες θα καταστραφούν οικονομικά κλπ. Υπάρχουν οι κασέτες που μας επιτρέπουν να μιλάμε για ύπαρξη συμμορίας. Από την εποχή του κ. Κόκκαλη και μετά ο Ολυμπιακός έφτιαξε ένα σύστημα που έλεγχε τον ΕΠΟ και βασιζόταν στον έλεγχο της διαιτησίας.".

Σε απάντηση στον δικηγόρο του Μαρινάκη, Χατζησαββάογλου υποστήριξε: "Αν υπαινίσεστε ότι η εκλογή του κ. Μπουτσικάρη έχει γίνει με συνεννοήσεις, συμφώνησαν προφανώς ότι είναι ο κατάλληλος. Εσείς στηρίξατε τον κ. Κούγια που είναι ο πλέον ακατάλληλος".

Σε ερώτηση του δικηγόρου κ. Ιωαννίδη: "Θυμάμαι ότι όταν ο κ. Ιωαννίδης ήταν διαιτητής θα ευνοούταν η αντίπαλη ομάδα. Αυτή ήταν η αίσθησή μου. Θεωρούμε ότι έμμεσα ο κ. Σαρρής με την επιλογή του κ. Σπάθα επηρέασε το αποτέλεσμα.".

Σε ερώτηση του δικηγόρου κ. Αμπάρκιολη: "Λέω γεγονότα που βλέπω εκείνη τη στιγμή και γι' αυτό πήγα στον κ. ανακριτή. Ήταν μέρος συστηματικών ενεργειών με συγκεκριμένο σκοπό. Δεν θυμάμαι, κατήγγειλα για το παιχνίδι Βέροια - ΟΦΗ γιατί ήταν πρόσφατα. Είπα στον κ. Ανδρεάδη ότι υπάρχει μία συμμορία που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το λέω και τότε για τώρα. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο ότι κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι το 2020 για το παιχνίδι του Βέροια - ΟΦΗ το 2014.".

ΒΡΥΖΑΣ: "ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ"

O Ζήσης Βρύζας, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος την κατάθεσή του, μίλησε για έλεγχο της διαιτησίας από τον Ολυμπιακό. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

"Δεν θυμάμαι την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, είχαμε την αίσθηση ότι το σύστημα επηρέαζει την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου. Στην ανακοίνωση αναφέρονταν ονόματα, του προέδρου της ΕΠΟ (Σαρρής), της Λίγκας (Μώραλης) και στο όνομα του κ. Μαρινάκη. Η ανακοίνωση είχε την αίσθηση ότι τα όρια του ανταγωνισμού στο ποδόσφαιρο δεν ήταν καθαρά.Είχαμε την μετέπειτα πληροφορία ότι ο κ. Σαρρής είχε συνάντηση με τον κ. Μαρινάκη πριν εκλεγεί. Η αίσθηση των πραγμάτων ήταν αυτή που κατέθεσα στον κ. ανακριτή. Έχουν περάσει χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ τις αλλαγές στις ΚΕΔ. Υπήρχε όμως ένας έλεγχος του Ολυμπιακού πάνω σε αυτό τον τομέα. Δεν μπορώ να πω με ποιον τρόπο συγκεκριμένα, είναι εκτίμηση δική μου. Νομίζω υπήρχα δίαυλοι με τους διαιτητές. Δεν μπορώ να κατηγορήσω συγκεκριμένα.

Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τους διαιτητές. Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε επιρροή σε Δούρο και Μπριάκο. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο για έλεγχο Ολυμπιακού σε ομάδες. Αν ψάξει κάποιος για εκείνη την εποχή, μπορεί να δει αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών. Ο θεμιτός ανταγωνισμός πρέπει να διέπεται από αρχές, η αίσθησή μου είναι ότι τότε δεν υπήρχαν. Ως διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ τότε γνώριζα για τη λειτουργία ποδοσφαίρου. Ως ποδοσφαιριστής όχι.

Η αίσθησή μου ήταν ότι οι κύριοι (Σαρρής) δεν λειτουργούσαν με τον τρόπο που θα έπρεπε. Νομίζω ότι αν ισχύει συνάντηση παραγόντων ΕΠΟ με κ. Μαρινάκη στο Χίλτον δεν ήταν μία επίσημη, ανακοινώσιμη. Θεωρώ ότι μία συνάντηση θα υπέκρυβε και πονηρές σκέψεις, μπορεί και όχι βέβαια. Είναι εκτίμηση δική μου".

Στη συνέχεια υπήρχε η εξής συνομιλία του Ζήση Βρύζα με τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Βρύζας: "Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο, αν γνώριζα θα σας το έλεγα".

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Είπατε ότι το γεγονός ότι στο Χίλτον (αν συναντήθηκαν), είναι επιλήψιμο;"

Βρύζας: "Ενός υποψήφιος πρόεδρος ενός φορέα θα πρέπει να κατανείμει τις συναντήσεις με τρόπο που να αποδίδεται δικαιοσύνη".

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Υπήρξε συνάντηση Σαββίδη με 15 ΕΠΣ, αυτό δεν σας έβαλε σε ανησυχία;"

Βρύζας: "Σας εξέφρασα τη δική μου άποψη. Για τη συνάντηση αυτή, αν είχα όλες τις λεπτομέρειες..."

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Έγινε συνάντηση με Σαββίδη και Μελισσανίδη και 35+2 ενώσεις στο Μακεδονία Παλλάς, να μην θεωρήσω αποδεκτές τις συναντήσεις ενόψει εκλογών της ΕΠΟ".

Βρύζας: "Δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν η συνάντηση του κ. Μαρινάκη έγινε. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Υπήρξε μία περίοδος, γι αυτή που καταθέτω ότι ήταν περισσότερη. Σας είπα την δική μου αίσθηση".

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από Ολυμπιακό προς διαιτητές Κάκο και Μάνταλο. Τους πείραξε κανείς;"

Βρύζας: " Όχι".

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Ερώτηση για φετινούς δανεικούς του ΠΑΟΚ προς Βόλος και Ξάνθη και αν υπάρχει εξάρτηση".

Βρύζας: "Το δικαστήριο πρέπει να γνωρίζει, η αίσθηση που έχω για δανεισμούς είναι ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Ο δικός μου ΠΑΟΚ μιλούσε για περιορισμό, δεν έγινε δεκτό το αίτημα".

Δικηγόρος Σπάθα: "Έχετε να πείτε κάτι για χειραγώγηση από τον πελάτη μου σε αγώνα Ολυμπιακός - Αστέρας το 2014;"

Βρύζας: "Δεν γνωρίζω κάτι. Για τον Σπάθα ως διαιτητή κρατάω επιφυλάξεις μου, αλλά καθαρά από τεχνική άποψη, όσον αφορά την ποιότητά του. Δεν έχω τίποτα ώστε να του προσάψω κάτι".

Ερώτηση από έδρα: "Ποιο άλλο όνομα εντάσσεται στο Σύστημα;"

Βρύζας: "Δεν ξέρω γι' άλλα πρόσωπα. Κατέθεσα αυτά που είπα στον κ. ανακριτή".

Ερώτηση από έδρα: "Ο κ. Σπάθας παρά τα όσα είπατε είχε θετικές αξιολογήσεις, τι έχετε να πείτε;"

Βρύζας: "Η αξιολόγηση δεν γινόταν με αξιοκρατικό τρόπο. Πιθανόν να ήταν καλός διαιτητής. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η διοίκηση της ΚΕΔ δεν γινόταν με σωστό τρόπο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ