STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Αστέρας 2-1: Με Στούρτζεον στο 3/3 και την κορυφή

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον Αστέρα, έκανε το 3/3 για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εκκίνηση πρωταθλήματος και βρίσκεται με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή. Γκολ και ασίστ (στον Τζουρίτσκοβιτς) ο Στούρτζεον, ο Μ. Φερνάντεθ μείωσε για τους Αρκάδες αλλά μηδέν εις το πηλίκο.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Αστέρα για την τρίτη αγωνιστική της Super League 1 και τον νίκησε με το αγαπημένο της σκορ. Με το 2-1, με το οποίος νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα και τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για τη δεύτερη αγωνιστική.

Η ομάδα της Θράκης έχει τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς της πρώτης κατηγορίας, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ακόμη μια παράσταση για τον Φάμπιαν Σούρτζεον, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ, αυτή που έδωσε στον Τζουρίτσκοβιτς.

Ο Αστέρας μείωσε με τον Μαρκ Φερνάντεθ, κυνήγησε την ισοφάριση με τον καλύτερό του παίκτη, Χερόνιμο Μπαράλες, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει σε αυτή. Η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει μετά από τρία ματς κι εν μέρει δύσκολο πρόγραμμα (Ολυμπιακό, ΑΕΚ) ακόμη βαθμό. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΤΖΕΟΝ

Το Sport24.gr σας ενημέρωσε στις 19 Ιουλίου για το ενδιαφέρον της Ξάνθης για τον Φάμπιαν Στούρτζεον. Ο 25χρονος γεννήθηκε στην Αλμάδα και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπελενένσες. Το 2017 μετακινήθηκε στην Γκιμαράες και το καλοκαίρι του 2018 τον απέκτησε η Φεϊρένσε αντί 1.000.000 ευρώ!

Μπορεί ο Ίβηρας να ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά. Πέτυχε το γκολ της νίκης στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Και το απόγευμα της Κυριακής έδωσε ακόμη μία παράσταση.

Ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για να πετύχει το πρώτο γκολ και ν' ανοίξει το σκορ ο Τζουρίτσκοβιτς. Ο Πορτογάλος κινήθηκε εξαιρετικά από αριστερά και τροφοδότησε τη σωστή στιγμή τον Σέρβο στο 19ο λεπτό.

Στο 55ο ήταν αυτός που νίκησε τον Παπαδόπουλο και διεύρυνε το προβάδισμα για την ομάδα της Θράκης. Ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων χωρίς αμφιβολία, ο πιο επικίνδυνος για τους φιλοξενούμενους.

2. Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Ο Χερόνιμο Μπαράλες μπορεί να μην ο ίδιος παίκτης με την προηγούμενη θητεία του στον Αστέρα. Αλλά, έδειξε και πέρυσι φορώντας τη φανέλα της Λαμίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας σίγουρα θα το έχει μετανιώσει που επέλεξε η ίδια να μην του κάνει πρόταση ανανέωσης.

Ο Αργεντινός έδειξε την κλάση του και στα τρία ματς του Αστέρα. Με την ΑΕΚ σκόραρε από εκτέλεση πέναλτι, στην Ξάνθη ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ - πολύ έξυπνη και πολύ όμορφη - για να σκοράρει ο Μαρκ Φερνάντεθ σε μια φάση που ελέχθηκε με VAR και σωστά το γκολ μέτρησε.

Μπορεί ο Αστέρας να έχει πάρει αρκετούς παίκτες το καλοκαίρι που πέρασε, μπορεί όλοι ή οι περισσότεροι εξ αυτών ν' αποδειχθούν καλοί, αλλά ο Μόμο αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος της ομάδας της Τρίπολης τουλάχιστον στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο "Χέρο" είχε τη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ άγγιξε την ισοφάριση. Είδε, ωστόσο, τον Μπέντο να κάνει εξαιρετική απόκρουση.

3. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΑΣ ΕΧΑΣΕ

Η Ξάνθη πήρε τρεις βαθμούς, ο Αστέρας έφυγε από τη Θράκη χωρίς βαθμό. Αυτό μετρά στη συνολική συγκομιδή. Σε μια πιο ενδελεχή ανάλυση και ανάγνωση του οι Αρκάδες έκαναν το σωστό, ακόμη κι αν δεν έφθασαν στην ισοφάριση.

Δεν σήκωσε την μπάλα, παρά μόνο όταν είδε ότι υπήρχαν προϋποθέσεις για τον Μπαράλες ή τον Χαουρέγκι, όταν μπήκε ο δεύτερος. Με παιχνίδι στρωτό, προσπάθησε από τα πλάγια να σπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Το σακούλι των βαθμών είναι άδειο ακόμη κι αυτό προκαλεί προβληματισμό. Σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος βρίσκεται στην επιθετική αστοχία.

4. ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

Το ποδόσφαιρο έχει παγκοσμιοποιηθεί, σαφέστατα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ελληνικές ομάδες με ενδεκάδες σχεδόν αποκλειστικά ξένων παικτών. Σε αυτό το ματς είχαμε δυο συμπατριώτες προπονητές.

Τους Ισπανούς Κίκο Ραμίρεθ και Μπόρχα Χιμένεθ. Στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησαν μόλις τέσσερις Έλληνες. Ο Λισγάρας και ο Καρασαλίδης από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Παπαδόπουλος με τον Πασαλίδη από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Η γλώσσα που μιλήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο γήπεδο ήταν η ισπανική, η δεύτερη σίγουρα η πορτογαλική.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ