STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Λαμία 0-0: Δυσκολεύει η εξάδα

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξάνθη και Λαμία έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στα Πηγάδια, αλλά γκολ δεν έβαλαν. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία, κυρίως τους Θρακιώτες, αφού η έκτη θέση απομακρύνεται.

Η αναμέτρηση στα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Λαμία ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, παρότι στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Η έκτη θέση απομακρύνεται πλέον, κυρίως για τους Θρακιώτες.

Η Ξάνθη καλείται την επόμενη αγωνιστική να παίξει εκτός έδρας με τον Ατρόμητο και για την 26η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ. Η Λαμία έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την εξάδα, αλλά τουλάχιστον απομακρύνθηκε κι άλλο από την 13η θέση, αν και έτσι κι αλλιώς η διαφορά από τον Παναιτωλικό είναι μεγάλη.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1 .ΥΠΕΡΟΧΗ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, αυτή τη φορά η Ξάνθη κατέβηκε εξ' αρχής με δύο επιθετικούς. Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2, με Κάστρο και Φοσέ στη γραμμή κρούσης. Η Λαμία από την πλευρά της με διάταξη 4-2-3-1, με βασικό εξτρέμ τον Βιγιάλμπα. Η Ξάνθη είχε σε όλο το πρώτο ημίχρονο τον έλεγχο της αναμέτρησης. Έπαιζε πιο επιθετικά, την ίδια ώρα που πρώτος στόχος των φιλοξενούμενων ήταν η διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα. Βέβαια, παρά τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων, η εστία του Θεοδωρόπουλου δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ακόμα και Καραμάνος γυρνούσε πίσω από το κέντρο για να βοηθήσει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Το 45λεπτο ήταν γενικά κακό, ελάχιστες ευκαιρίες και καθόλου ποιοτικό ποδόσφαιρο.

2. "ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΛΑΜΙΑ"

Η παθητική εικόνα της Λαμίας του πρώτου ημιχρόνου δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έφευγαν ταχύτατα στην κόντρα επίθεση και αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν τη "ζημά" στην Ξάνθη.

Στο 56' ο Βιγιάλμπα νικήθηκε από τον Αμπάντ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Νιάς από κοντά στο δεύτερο δοκάρι πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν και πάλι κατοχή, αλλά έβλεπαν πως οι Φθιωτοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση και έπρεπε να προσέξουν πολύ.

3. ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΣΑΛΙΑΚΑ

Στο 65' ο Μάντζιος αντικατέστησε τον Βιγιάλμπα με τον Σάλιακα, θέλοντας να πάρει φρεσκάδα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στο 71' ο νεοεισελθών Σάλιακας έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά έχοντας πάρει το ριμπάουντ από απομάκρυνση του Αμπάντ, δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή στο 80', όταν ο Ισπανός κίπερ τον σταμάτησε σε τετ α τετ.

ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Ο Γιώργος Παράσχος μπορεί να έβλεπε το πόσο επικίνδυνη γινόταν η Λαμία, αλλά φρόντισε να κάνει αλλαγές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, για να πάρει τη νίκη. Στο 86' το σουτ του Ντουρίτσκοβιτς χτύπησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 94' ο Κοβάτσεβιτς έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Η Ξάνθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με έντεκα τελικές (οι τρεις στην εστία) και 62% ποσοστό κατοχής μπάλας. Η Λαμία είχε πέντε τελικές, οι τρεις στην εστία, με ποσοστό κατοχής μπάλας 38%.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ