STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1: "Πνίγηκε" στα Πηγάδια

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε Ξάνθη - ΠΑΟΚ
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε Ξάνθη - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ άφησε δυο βαθμούς στα Πηγάδια κόντρα την ψυχωμένη Ξάνθη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 και θα ξεκινήσει τα playoffs στο -7 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. (VIDEOS)

Σε έναν αγώνα που προηγήθηκε νωρίς, ο ΠΑΟΚ "μάτωσε" κόντρα στην Ξάνθη αλλά δεν κατάφερε να τη νικήσει, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 για την 26η αγωνιστική της Super League 1. Εκτός από τους βαθμούς, έχασε και τον Φερνάντο Βαρέλα που έγινε αναγκαστικά αλλαγή και είναι αμφίβολος για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (04/03, 21:30).

Επίσης, είδε τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ίνγκι Ίνγκασον να συμπληρώνουν κάρτες και στις καθυστερήσεις τον Γιώργο Βρέσκα να καλείται από το VAR να εξετάσει ένα χέρι του Χρήστου Λισγάρα εντός περιοχής αλλά να μην πείθεται και να δείχνει "παίζετε". Πλέον, ο Δικέφαλος μπαίνει στη μάχη των playoffs στο -7 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα.

1. ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα Πηγάδια χωρίς περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες αλλά και με το μυαλό στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη (04/03, 21:30) με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Έτσι ήταν λογικό ο Αμπέλ Φερέιρα να κάνει κάποιες αλλαγές προκειμένου να δώσει ανάσες σε κάποιους από τους παίκτες του. Ο Μαουρίσιο για παράδειγμα έδωσε τη θέση του στην ενδεκάδα στον Ντόουγκλας Αουγκόστο, ο Λάμπρου αγωνίστηκε αντί του Μπίσεσβαρ, ο Άκπομ αντί του Σβιντέρσκι και ο Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα που έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Την αλλαγή που περίμεναν όλοι πάντως δεν την έκανε επιμένοντας στην επιλογή του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας με το Λέο Μάτος να μένει για ένα ακόμη παιχνίδι στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά στην Ξάνθη του Γιώργου Παράσχου γνώριζε πως υπήρχαν μαθηματικές ελπίδες για να προλάβουν τα playoffs, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν πήρε ούτε μία νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, ήταν το καθοριστικό στην προσπάθεια τους. Νίκη επί του ΠΑΟΚ και συνδυασμός αποτελεσμάτων στα άλλα παιχνίδια με ήττες όλων των ενδιαφερόμενων θα μπορούσαν να φέρουν τους Ακρίτες στην έκτη θέση ωστόσο τα πράγματα φάνταζαν εξ αρχής πολύ δύσκολα. Ο έμπειρος τεχνικός που συν τοις άλλοις είχε να αντιμετωπίσει και αρκετές απουσίες παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές.

2. ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ ΔΕΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής και το γρήγορο γκολ του Άκπομ στο 4΄θα περίμενε κανείς να απλοποιήσει σημαντικά τα πράγματα για τους πρωταθλητές. Ο Δημήτρης Γιαννούλης ανέβηκε την αριστερή πλευρά για να πάρει την μπάλα από το γέμισμα του Φερνάντο Βαρέλα, απέφυγε τον Δήμο Μπαξεβανίδη και πέρασε μια μπαλιά στον Ομάρ Ελ Καντουρί που είχε ήδη πατήσει περιοχή. Ο Μαροκινός με την μια έβγαλε την πάσα στον Άκπομ που πλάσαρε όμορφα τον Άμπαντ για να ανοίξει το σκορ την ομάδα του.

3. ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Η ΞΑΝΘΗ

Το προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στο σκορ ανάγκασε την Ξάνθη να ανέβει ψηλότερα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να κάνει ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά ούτε οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που άφησαν οι Ακρίτες μέχρι και το 18΄και το γκολ της ισοφάρισης.

Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Ξάνθη στο παιχνίδι ο Εντουάρντο εκτέλεσε από τα δεξιά. Ο Πασχαλάκης δεν βγήκε, η άμυνα ζώνης του ΠΑΟΚ στο ύψος της μικρής περιοχής του δεν λειτούργησε και ο Λισγάρας πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ της ισοφάρισης δεν αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ καθώς λίγο αργότερα στο 22΄η άμυνα του Δικεφάλου βρέθηκε και πάλι εκτεθειμένη με τον Μπαξεβανίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη αλλά να βρίσκεται σε αντικανονική θέση οφ σάιντ.

Στο διάστημα αυτό η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας 54%-46%, στατιστικό ενδεικτικό της εικόνας που είχαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να έχει μόνο μια καλή φάση με το Λημνιό στο 34΄που προήλθε από την πρώτη καλή ενέργεια του Μίσιτς στο παιχνίδι.

4. ΜΕ ΤΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Στο 38΄ ήρθαν τα άσχημα μαντάτα για τον Αμπέλ Φερέιρα. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας με το Φοσέ ο Βαρέλα αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και έγινε αναγκαστικά αλλαγή. Τη θέση του στο παιχνίδι πήρε ο Λέο Μάτος και στα στόπερ ο Βιεϊρίνια αφού Μιχάι και Μιχαηλίδης είχαν μείνει εκτός αποστολής. Το θέμα βέβαια για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι αν θα έχει στη διάθεση του τον Φερνάντο Βαρέλα στον ημιτελικό αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό με τον Αφρικανό στόπερ να περνά αύριο από μαγνητική.

5. ΚΑΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν καθαρές, τουλάχιστον, ευκαιρίες. Η μπάλα έφτανε σχετικά εύκολα κοντά στις δύο περιοχές, ωστόσο έλειψε και από τις δύο ομάδες η καλή τελική πάσα. Η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από στατικές φάσεις και εκτελέσεις κόρνερ ενώ ο ΠΑΟΚ και πάλι παρουσίασε μονοδιάστατη ανάπτυξη από την αριστερή πλευρά με το Δημήτρη Γιαννούλη αιχμή του δόρατος.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 72΄με ένα δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή της Ξάνθης που έφυγε λίγο άουτ.

6. ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ

Ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Βαρέλα με το Μάτος, έκανε τη δεύτερη του κίνηση, βγάζοντας από το γήπεδο το Λάμπρου, που βρέθηκε σε μια μέτρια βραδιά και περνώντας στη θέση του τον Μπίσεσβαρ και ο Γιώργος Παράσχος απάντησε λίγο αργότερα με τον Μπαριέντος στη θέση του Κοβάσεβιτς που έδειξε να μένει από δυνάμεις.

Η τρίτη και τελευταία κίνηση του Πορτογάλου άλλαξε και το σχήμα του Δικεφάλου. Με τον Σβιντέρσκι να παίρνει τη θέση του Αουγκούστο η παράταξη άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να παίζει στα τελευταία 15΄ με 2 επιθετικούς στην αντίπαλη περιοχή.

7. ΠΙΕΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα πιεστικοί έχοντας ήδη πάρει υπέρ τους την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο του 10λεπτο με τον ΠΑΟΚ να έχει μια ευκαιρία με την εκτέλεση ενός φάουλ μέσα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της Ξάνθη του Μπίσεσβαρ και τον ίδιο ποδοσφαιριστή να βγάζει ουσιαστικά την πρώτη αντεπίθεση του Δικεφάλου στο παιχνίδι αλλά να σουτάρει βιαστικά πάνω σε αντίπαλο στο 84’ .

8. ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ VAR Ο ΒΡΕΣΚΑΣ

Στις καθυστερήσεις έγινε μια φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ο Λισγάρας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μαζί με τον Κασάδο την βρήκε με το χέρι εντός περιοχής και ο Βρέσκας κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ξόδεψε αρκετή ώρα παρακολουθώντας τα replay δεν πείστηκε ότι υπήρχε πρόθεση από τον κεντρικό αμυντικό της Ξάνθης και τελικά έδειξε παίζετε.

Το παιχνίδι έκλεισε με μια μεγάλη ευκαιρία του Λημνιού που από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ και το τέλος του βρήκε τον ΠΑΟΚ να χάνει δυο πολύτιμους βαθμούς, τους φίλους του να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του και την εσωστρέφεια στο στρατόπεδο του Δικεφάλου να μεγαλώνει.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Super League: Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου
Super League: Οι ομάδες των playoffs και των playouts
Ξάνθη - ΠΑΟΚ: Με Άκπομ στο 4' το 0-1
Ξάνθη - ΠΑΟΚ: Απάντηση με Λισγάρα για το 1-1
Ξάνθη - ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή ο Βαρέλα
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ