ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξένοι διαιτητές: Τι είδαμε στα ντέρμπι της Super League

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο πρώτος γύρος της Super League την τρέχουσα σεζόν είχε ξένους διαιτητές στα περισσότερα ντέρμπι των "μεγάλων". Το Sport24.gr καταγράφει τις εντυπώσεις από που άφησαν οι ρέφερι από το εξωτερικό.

Φινλανδός, Ελβετοί, Δανοί, Ιταλός κι Αυστριακός! Αυτές είναι οι εθνικότητες των ρέφερι που σφύριξαν τα ντέρμπι του πρώτου γύρου της Super League. Η "μόδα" των αλλοδαπών ρέφερι κατέκτησε την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποιος ήταν ο καλύτερος;

Το Sport24.gr θυμίζει "έργα και ημέρες" των Γκεστράνιους, Φενταγί, Κριστόφερσεν, Ντόβερι, Μάε, Ντράχτα και Γιάκοτετ.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 (ΜΑΤΙΑΣ ΓΚΕΣΤΡΑΝΙΟΥΣ)

Ο 40χρονος Φινλανδός διαιτητής, Ματίας Γκεστράνιους, ήταν αυτός που πήρε το "βάπτισμα του πυρός". Ήταν ο πρώτος ξένος διαιτητής σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος - γιατί στο Κύπελλο τον τελικό της περυσινής διοργάνωσης σφύριξε ο Φερνάντεθ Μπορμπαλάν - μετά τα από 43 χρόνια.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Γκεστράνιους MOTIONTEAM

Μάλλον ήταν κι ο καλύτερος από όσους ξένους σφύριξαν ελληνικά ντέρμπι στο πρώτο μισό της σεζόν. Κανένα παράπονο από τους δύο "Δικεφάλους" για τον Φινλανδό, ο οποίος αποκάλυψε ότι έλαβε τη μισή αμοιβή από την αντίστοιχη των Ελλήνων ρέφερι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-1 (ΣΑΝ ΦΕΝΤΑΓΙ)

Αρχικά ορίστηκε ο Ελβετός, Ζάντρο Σέρερ, αλλά τραυματίστηκε. Έτσι τη θέση του για να διευθύνει το ματς του "Γ. Καραϊσκάκης", πήρε ο Σαν Φενταγί. Κι εδώ δεν υπήρχαν παράπονα για τον 36χρονο.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί στο παρελθόν η περιπέτεια να... κυνηγούσε τον Φενταγί - βρέθηκε να είναι πρωταγωνιστής σε τρία "τρελά" περιστατικά εντός αγωνιστικού χώρου - αλλά από το Φάληρο έφυγε έχοντας μια αθόρυβη διαιτησία στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 (ΜΑΝΤΣ-ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡΣΕΝ)

Και η 6η αγωνιστική είχε ντέρμπι. Αυτό σήμαινε ξένο διαιτητή σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος για τρίτη διαδοχική αγωνιστική. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και την αναμέτρηση διηύθυνε ο Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο 35χρονος Δανός τραπεζικός στο κύριο επάγγελμα δέχθηκε διαμαρτυρίες κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων μετά τη λήξη του ματς. Όχι για κάποια "κραχτή φάση", αλλά για μικροσφυρίγματα.

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2 (ΝΤΑΝΙΕΛΕ ΝΤΟΒΕΡΙ)

Το σερί των ξένων διαιτητών συνεχίστηκε, καθώς υπήρχε ανάλογο σερί και στα ντέρμπι. Αυτή τη φορά ήταν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει με τα δύο γκολ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς τη νίκη (1-2) επί του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 7η αγωνιστική.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν η πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν που δεν είχαμε ρέφερι από το... Βορρά, αλλά από το Νότο. Ο Ιταλός, Ντανιέλε Ντόβερι, ήταν ο "άρχων" της αναμέτρησης. Εδώ διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, κυρίως για τη φάση του πέναλτι του Μανώλη Τζανακάκη - σε χέρι πάνω σε σέντρα του Βιεϊρίνια - στην εκτέλεση του οποίου ευστόχησε ο Σέρβος φορ του "Δικεφάλου".

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0 (ΓΕΝΣ ΜΑΕ)

Δανός στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής και την αναμέτρηση διηύθυνε ο Γενς Μάε. Ο 36χρονος ρέφερι έβγαλε ήσυχα το ντέρμπι παρά τις μικροδιαμαρτυρίες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων.

Ξένοι διαιτητές: Τι είδαμε στα ντέρμπι της Super League
MOTIONTEAM

Η αλήθεια είναι ότι άφηνει λίγο παραπάνω το σκληρό παιχνίδι ο Μάε, αλλά στο τέλος της βραδιάς δεν βρέθηκε κάποιος να του καταλογίσει κάποιο σοβαρό λάθος. Καθώς επέστρεψε στην Κοπεγχάγη, μάλλον δεν θα τον θυμάται κανείς στην Ελλάδα...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 0-0 (ΟΛΙΒΕΡ ΝΤΡΑΧΤΑ)

Ο Όλιβερ Ντράχτα ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Το ματς του ΟΑΚΑ δεν είχε γκολ, καθώς "κιτρινόμαυροι" και "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Μία δύσκολη φάση αντιμετώπισε ο Αυστριακός και διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν η επαφή του Πούγγουρα με τον Λιβάγια στο 49ο λεπτό, με την Ένωση να διαμαρτύρεται για πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, οι οποιεσδήποτε αντιρρήσεις για τις αποφάσεις περιορίστηκαν στις επόμενες ώρες και δεν υπήρξε περισσότερη συζήτηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (ΑΝΤΡΙΕΝ ΓΙΑΚΟΤΕΤ)

Ο 35χρονος Ελβετός, Αντριέν Γιάκοτετ, ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο "αιώνιο" ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ματς δεν ανέδειξε νικητή, καθώς οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα γκολ κι αναδείχθηκαν ισόπαλες. Διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Ελβετού εξέφρασαν κυρίως οι "ερυθρόλευκοι". Για ένα χέρι του Φεντερίκο Μακέντα στην περιοχή.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ