STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΑΕΚ 2-2: Ματσάρα με το μυαλό στη ρεβάνς Κυπέλλου

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λαμία και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2) στη Φθιώτιδα για την 28η αγωνιστική της Super League. Μάνταλος και Μπογέ τα δύο κιτρινόμαυρα γκολ, ο Μπαράλες και τα δύο κυανόλευκα. Διαμαρτυρήθηκε η Ένωση για το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-1.

Η Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΚ για την 28η αγωνιστική της Super League - με το μυαλό στη ρεβάνς ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας τη Μεγάλη Πέμπτη - και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς από γκολ του Πέτρου Μάνταλου.

Η Λαμία ισοφάρισε σε 1-1 με τον Χερόνιμο Μπαράλες ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για την υπόδειξη του οποίου διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με γκολ στο 53', αλλά ο Λούκας Μπογέ ισοφάρισε για την Ένωση στο 67' και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

1. Ο ΜΠΟΓΕ "ΦΩΝΑΖΕΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Πέτρο Μάνταλο μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Λαμία. Ο σκόρερ έβγαλε στον Τάσο Μπακασέτα αριστερά, αυτός επέστρεψε την μπάλα στον αρχηγό της Ένωσης, ο οποίος στο πρώτο δοκάρι - εντός περιοχής κι ελαφρώς αριστερά - με ωραίο σουτ νίκησε τον Μελίσσα κι άνοιξε το σκορ.

Η Λαμία κατάφερε κι επέστρεψε στο ματς. Αρχικά, δέχθηκε στην ισοφάριση κι έπειτα την ανατροπή. Τελικά, όμως, ήταν ο Λούκας Μπογέ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Μπορεί από την έκβασή της να μην κρίθηκε κάτι συγκλονιστικό, αλλά ο Αργεντινός που ανήκει στην Τορίνο δείχνει με τα διαδοχικά γκολ στα τελευταία ματς διαφορετικό πρόσωπο.

Καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση συνετέλεσε και η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας με την παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Ο Μπογέ "φωνάζει" για δεύτερη ευκαιρία με τις εμφανίσεις του.

2. ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Πολλοί αναρωτήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, όταν η Λαμία έφερε τον Χερόνιμο Μπαράλες εάν ο Αργεντινός θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντικειμενικά θα ήταν δύσκολο να επαναλάβει τη σεζόν του Αστέρα, με τον οποίον βγήκε πρώτος σκόρερ, κι ενώ έχουν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια και ένας τραυματισμός.

Κι όμως ο Αργεντινός διέψευσε τους επικριτές του, όταν δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Με κρίσιμα γκολ στη σεζόν απέδειξε ότι αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών της καλής πορείας της ομάδας της Φθιώτιδας.

Πρώτος σκόρερ αυτής στο πρωτάθλημα με έξι γκολ. Ισοφάρισε σε 1-1 στο 34ο λεπτό ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο Εμμανουήλ Σκουλάς σε επαφή του Τάσου Μπακασέτα με τον Ντάνι Μπεχαράνο και για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες της Ένωσης.

Ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους κυανόλεκους με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στο 53ο σουτ. Ο "Μόμο" είναι "πύργος" για τη Λαμία με τι μάχες που δίνει ακόμη κι όταν δεν βάζει γκολ, πόσο μάλλον όταν βάζει σε ομάδες επιπέδου ΑΕΚ.

Ένα ακόμη συμβόλαιο που εκπνέει και για το οποίο η ομάδα από τη Λαμία θα κληθεί να καθίσει στο τραπέζι για διαπραγμάτευση.

3. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ

Με τη φανέλα της Λαμίας αγωνίστηκε κι ένας παίκτης, ο οποίος ανήκει στην ΑΕΚ. Ο 27χρονος δεξιός μπακ ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο πρώτο ημίχρονο, σε μια περίοδο που τα ρεπορτάζ θέλουν την Ένωση να σκέφτεται την επιστροφή του.

Είχε ανεβάσματα από τη δεξιά πλευρά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εξέθεσε τον αριστερό μπακ των "κιτρινόμαυρων", Νίκλας Χουλτ. Σε δύο περιπτώσεις βγήκε από τη δεξιά πλευρά, έκανε τις σέντρες, αλλά δεν βρέθηκε ο Μπαράλες εκεί που νόμιζε εντός περιοχής.

Με την εμφάνισή του έστειλε ένα μήνυμα στον Ανδαλουσιάνο προπονητή ότι μπορεί να έχει θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν...

4. ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ - ΠΟΝΣΕ

Η ΑΕΚ θα καταλάβει την τρίτη θέση, η Λαμία θα κινηθεί στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας, είναι αρκετά εύκολο ν' αντιληφθεί κανείς ότι το διακύβευμα της αναμέτρησης δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλο για τις δύο ομάδες.

Τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλο, όσο αυτό του ματς της Μεγάλης Πέμπτης για τη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς είχε σημασία για τον Εσεκιέλ Πόνσε, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Νίκο Μελίσσα.

Έτσι έμεινε στα 15 γκολ. Αντίθετα ο φορ του Ατρόμητου, Ευθύμης Κουλούρης, σκόραρε στη νίκη της ομάδας του επί του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Έφθασε τα 18 γκολ και με δύο ματς ν' απομένουν γι' αμφότερους, η διαφορά άνοιξε στα τρία γκολ.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς

Βοηθοί: Χρήστος Τζιώτζιος, Νίκος Σάββας


ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):
Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο (73' Μπλάζιτς), Δημούτσος, Μπερτόγλιο (81' Τομάς), Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπαράλες (78' Ρόμανιτς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (86' Γιαννιώτας), Σιμόες, Μάνταλος, Μπακασέτας (66' Μπογέ), Κλωναρίδης (λ.τρ. 31' Αλμπάνης), Πόνσε.

Γκολ: 34' πεν., 53' Μπαράλες / 4' Μάνταλος, 67' Μπογέ

Κάρτες:18' Σβάρνας, 33' Μάνταλος, 44' Τσόσιτς, 65' Σιμόες

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ