STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Άρης 2-2: Άγγιξε ανατροπή και playoffs

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία προηγήθηκε με τα δυο γκολ του Αραβίδη στο ντεμπούτο του, ο Άρης ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε τρία λεπτά, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, η οποία θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά από το Σάββατο την παρουσία στα playoffs. Οριστικά στα playouts οι Φθιώτες.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον Άρη για την 25η αγωνιστική της Super League 1 σε μια αναμέτρηση που επιφύλαξε έντονες συγκινήσεις ως προς την εξέλιξή του. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τα δυο γκολ του Χρήστου Αραβίδη στο ντεμπούτο του, αλλά ο Άρης ισοφάρισε μέσα σε τρία λεπτά με τους Λάρσον και Ιντέγε.

Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, η οποία θα τους εξασφάλιζε από το Σάββατο την παρουσία στα playoffs. Οριστικά στα playouts οι Φθιώτες. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΔΗ

Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Χρήστο Αραβίδη. Το πιο πρόσφατο απόκτημα των Φθιωτών κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα.

ο έκανε μάλιστα κόντρα σε μία από τις πρώην του ομάδες, τον Άρη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 32χρονου επιθετικού σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 469 ημέρες. Τελευταίο του γκολ ήταν στις 10 Νοεμβρίου 2018 στην εκτός έδρας ήττα (2-1) του ΟΦΗ στη Λιβαδειά.

Στο 24ο λεπτό ο Ελίνι Δημούτσος επιχείρησε το σουτ - ήταν περισσότερο στραβοκλωτσιά - αυτό κατέληξε σε πάσα στον Αραβίδη, ο οποίος καλυπτόταν και με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Χουλιάν Κουέστα.

Ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε και δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48ο λεπτό ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νιάς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Αραβίδης ων αφύλακτος στο κέντρο της άμυνας σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0:

Ο Αραβίδης με λίγες προπονήσεις, στην πρώτη του αποστολή με την ομάδα της Φθιώτιδας έβαλε δυο γκολ. Ποιος θα περίμενε πιο ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Έλληνα φορ; Δεν έχει σημασία ποιοι και πόσοι τον πίστεψαν, σημασία έχει ότι το πίστεψε ο ίδιος.

2. ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ, ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ

Ο Άρης δεν υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ίσως το χειρότερο 45λεπτο του Άρη στην τρέχουσα σεζόν. Απόλυτη απογοήτευση οι κίτρινοι. Δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία.

Γι 'αυτή την εικόνα δεν έχει ευθύνη ο Μπράουν Ιντέγε. Η μπάλα δεν έφθασε ποτέ στον Νιγηριανό. Η τριάδα από πίσω του ήταν πολύ κακή. Μπρούνο Γκάμα, Γιάννης Φετφατζίδης και Ντάνιελ Λάρσον υπήρχαν, αλλά ήταν σαν να μην υπήρχαν.

Μπορεί όλοι τους να έχουν κάνει άσχημα ματς. Και οι τρεις ταυτόχρονα τόσο άσχημο σε ένα ημίχρονο, πολύ δύσκολα. Πολύ σπάνια.

3. ΤΟ ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Ο Άρης, ωστόσο, κατάφερε να βρει πολύ γρήγορα το δρόμο για την ισοφάριση. Οι κίτρινοι μείωσαν αρχικά σε 2-1 με την γκολάρα του Λάρσον στο 52ο λεπτό και έφθασαν στο 2-2 με τον Ιντέγε μέσα σε τρία λεπτά.

Ο Νιγηριανός μετά από ασίστ του Μπρούνο Γκάμα πρόλαβε τον Θεοδωρόπουλο και ισοφάρισε στο 55ο.

Ένα τρίλεπτο που ήταν αποτέλεσμα της ποιότητας των παικτών του Άρη. Αυτό που δεν κατάφερε σε 50 λεπτά, τα κατάφερε μέσα σε τρία. Έτσι κι αλλιώς οι κίτρινοι είναι με το ενάμιση πόδι στα playoffs, μόνο σε περίπτωση συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνουν εκτός. Από την Κυριακή κιόλας - ανάλογα με το αποτέλεσμα του ματς ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ξάνθη - θα γνωρίζουν εάν θα έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παρουσία τους και τι λογαριασμούς πρέπει να κάνουν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ