STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Αστέρας 1-1: Του πήρε τη μπουκιά από το στόμα με δέκα παίκτες

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας βρέθηκε να χάνει 1-0 από τη Λαμία, κλήθηκε να παίξει και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σουάρεθ, αλλά με πέναλτι στο 91' διαμόρφωσε το τελικό 1-1, για την 21η αγωνιστική της Super League.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στη Φθιώτιδα ανάμεσα σε Λαμία και Αστέρα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους Αρκάδες να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις, με πέναλτι του Ιγκλέσιας. Τη φάση αυτή, μάλιστα, πήγε να ελέγξει ο ίδιος ο Ζαχαριάδης στο VAR. Είχε ανοίξει το σκορ ο Μπιανκόνι στο 64'

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ

Λαμία και Αστέρας δεν είχαν σκοπό να κλειστούν στα καρέ τους και να προστατέψουν το μηδέν. Και οι δύο κυνήγησαν τη νίκη. Όχι πως δεν πρόσεχαν τα μετόπισθεν, αλλά όταν τους δινόταν η ευκαιρία έφευγαν στην επίθεση για να παραβιάσουν τα αντίπαλα καρέ. Για τους γηπεδούχους τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Πλιάτσικας τραυματίστηκε και στο 9' έγινε αλλαγή από τον Βύντρα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα της Φθιώτιδας ζήτησε πέναλτι, καθώς στην προσπάθειά του ο Βαλιέντε να διώξει με τάκλιν, η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Ο Ζαχαριάδης συμβουλεύτηκε το VAR, αλλά ο Ευαγγέλου έκρινε πως το χέρι ήταν σε φυσική θέση.

2. ΟΙ ΕΠΤΑ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Η κάθε ομάδα ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό της, αλλά ήταν ανέφικτο. Γρήγορος ρυθμός, αρκετά λάθη και κακές μεταβιβάσεις. Το φινάλε του 45λέπτου βρήκε τον Αστέρα να έχει καταγράψει επτά τελικές, τρεις η Λαμία, με τους Αρκάδες να έχουν 52% κατοχή μπάλας.

Ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο κάθε ομάδα θα μπορούσε να προηγηθεί.

3. ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΜΠΙΑΝΚΟΝΙ

Ο Αστέρας ξεκίνησε το δεύτεορ ημίχρονο με μία αλλαγή, τον Κρέσπι αντί του Ριέρα. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς ευκαιρίες, με τη Λαμία να έχει κατοχή και να ψάχνει τρόπο να διασπάσει τα καρέ των Αρκάδων. Στο 60' ο Άκης Μάντζιος πήρε την απόφαση να ρίξει στο ματς τον Μπιανκόνι και να περάσει εκτός τον Τιρόνε.

Η αλλαγή αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς στο 64' ο Βραζιλιάνος έπαιξε καταπληκτικά το 1-2 με τον Ρόμανιτς, εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Παπαδόπουλου, τον άφησε πίσω του και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Ο Μπιανκόνι, που υπέγραψε στη Λαμία για να αντικαταστήσει έναν συμπατριώτη του, τον Τουράμ, είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

4. ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ 91'

Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δέχτηκαν γκολ στο 64', αλλά στο 72' βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Σουάρεθ, ο οποίος στο 61' έφτασε κοντά στο 0-1 με κεφαλιά. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν τα έβαψε μαύρα. Ο Ιγκλέσιας, που είχε στο ματς στο 66', δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Αντέτζο έπειτα από σέντρα του Μουνάφο και αφού ο Ζαχαριάδης τσέκαρε ο ίδιος τη φάση στο VAR, καταλόγισε πέναλτι.

Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση στο 91' και δεν έκανε λάθος. Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-1, που έμεινε μέχρι τέλους. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, αποτέλεσμα που όπως εξελίχθηκε ευνοεί τον Αστέρα.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ