ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία - Ξάνθη 0-0: Οι Σέρβοι τερματοφύλακες κράτησαν το μηδέν

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Λισγάρας EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την Ξάνθη στη Φθιώτιδα, στο ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής. Παρότι έγιναν 27 τελικές, Σαράνοβ και Ζίβκοβιτς κράτησαν απαραβίαστες τις εστίες τους.

Η 5η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με το εντός έδρας 0-0 της Λαμίας απέναντι στην Ξάνθη. Οι Φθιωτοί που είχαν 16 τελικές και πίεσαν πολύ τους ακρίτες στο δεύτερο μέρος, έμειναν χωρίς νίκη και έφτασαν τους δύο βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν και εκείνοι σημαντικές ευκαιρίες, πήγαν στους έξι βαθμούς.

Οι δύο γκολκίπερς, Σαράνοβ και Ζίβκοβιτς, έβαλαν την... υπογραφή τους στη "λευκή ισοπαλία". Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα στη Λαμία.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Λαμία - Ξάνθη 0-0: Οι Σέρβοι τερματοφύλακες κράτησαν το μηδέν
Λαμία - Ξάνθη 0-0: Οι Σέρβοι τερματοφύλακες κράτησαν το μηδέν

1. ΛΙΣΓΑΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, Χρήστος Λισγάρας, έκανε την πιο μεστή εφετινή του εμφάνιση. Έδωσε πολλές μάχες με τον Χερόνιμο Μπαράλες στον αέρα. Και στο πρώτο μέρος, αλλά κυρίως στο δεύτερο, ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός των ακριτών έπαιξε κομβικό ρόλο στο να διατηρηθεί απαραβίαστη η εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ηγετική εμφάνιση από τον 32χρονο αμυντικό, ο οποίος θα μπορούσε μάλιστα να χριστεί σκόρερ στο πρώτο 45λεπτο, αν την κεφαλιά του δεν "έβγαζε" με το δεξί πόδι ο Σαράνοβ. Γκολ θα μπορούσε να βάλει και στο 72', αλλά αιφνιδιάστηκε και απέτυχε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

2. ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕ

Ο Λαμιώτης εξτρέμ Θανάσης Καραγκούνης ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αρχηγό της Ξάνθης, Δήμο Μπαξεβανίδη. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων τα βρήκε... σκούρα, καθώς δεν μπόρεσε να τον κερδίζει σχεδόν σε καμία μονομαχία. Στο πρώτο μισό, βέβαια, είχε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, μετά την κεφαλιά στο 45'+1' που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Μάκης Χάβος άλλαξε πλευρές τους ακραίους του επιθετικούς και στο δεύτερο μισό ανέβηκε κατά πολύ η Λαμία, κυρίως χάρη στον Καραγκούνη, ο οποίος βρέθηκε τουλάχιστον δύο φορές σε θέση βολής, αλλά... έπεσε πάνω στον Λισγάρα.

3. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ

Ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης με τα τρία γκολ, Έρικ Γέντρισεκ, δεν έπιασε καλή απόδοση στον αγώνα της Λαμίας. Μία φορά μόνο έκανε αισθητή την παρουσία του ο Σλοβάκος στράικερ, στο 23', όταν από γύρισμα του Σαρπόνγκ, ο σέντερ φορ των Θρακιωτών έκανε σουτ στην κίνηση από κοντά, αλλά ο Σαράνοβ έδιωξε ενστικτωδώς. Τόσο ο Αναστασιάδης όσο ο και ο Αντέτζο περιόρισαν τον Γέντρισεκ και δεν του επέτρεψαν να απειλήσει δεύτερη φορά. Σημειώνεται πως ο Αναστασιάδης τέθηκε για δέκατη φορά αντιμέτωπος με τους ακρίτες, με απολογισμό τέσσερις ήττες και έξι ισοπαλίες. Νίκη... ποτέ!

4. ΣΕΡΒΟΙ... ΚΕΡΒΕΡΟΙ ΣΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ

Το τελικό 0-0 φέρει την υπογραφή και των δύο γκολκίπερ του αγώνα. Ο Μπόγιαν Σαράνοβ της Λαμίας και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης, συμπατριώτες, ήταν σταθεροί και καταλυτικοί για την έκβαση του ματς. Ο πρώτος με εξαιρετικές αποκρούσεις στο πρώτο μέρος και ο δεύτερος στο δεύτερο. Φανταστείτε ότι η Λαμία έκανε 16 τελικές, η Ξάνθη 11, αλλά γκλολ δεν μπήκε.

Άξιο αναφοράς ότι ο Ζίβκοβιτς έχει παίξει και στα 65 παιχνίδια πρωταθλήματος, από τότε που έχει πάει στην Ξάνθη. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης της με τέτοιο σερί. Σημειώνεται ότι η Λαμία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 60% κατοχή μπάλας, σε έναν αγώνα που ίσως να άξιζε κάτι περισσότερο από τους φιλοξενούμενους.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Μπερτόγλιο, Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Γήπεδο:

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών), Δημήτριος Φίλος (Βοιωτίας)
4ος
: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)


ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):Σαράνοβ, Σκόνδρας (85' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Καραγκούνης (73' Καραμάνος), Μπερτόγλιο, Επστάιν (81' Μαστούρ), Μπαράλες.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (67' Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ, Καντά (89' Αλμέιδα), Οκάν Σουλεϊμάν (52' Ντουρίτκοβιτς), Γέντρισεκ.

Γκολ: -

Κάρτες: 5' Σιλά, 58' Ντουρίτσκοβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Πατήστε εδώ και δείτε τη βαθμολογία της Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ