STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΟΦΗ 2-1: Σπουδαία ανατροπή και άλμα για την 6άδα

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε νωρίς αλλά η Λαμία έκανε τη μεγάλη ανατροπή με Τουράμ και Δημούτσο για να πάρει τη νίκη με 2-1 και να πανηγυρίσει το τρίτο σερί εντός έδρας τρίποντο (VIDEOS).

Την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα πιστοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Λαμία, η οποία αν και να βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ τον ΟΦΗ μετά το γκολ του Ναμπί στο 11' έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 2-1 χάρη στα τέρματα των Τουράμ και Δημούτσου.

Οι Φθιώτες πανηγύρισαν έτσι την τρίτη διαδοχική εντός έδρας επιτυχία τους μετά το 1-0 απέναντι σε Ξάνθη και Βόλο και επέκτειναν σε πέντε ματς το αήττητο σερί τους, ενώ στον αντίποδα ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη του επί της ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα του στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. H ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, Ο ΜΑΝΟΣ ΤΑ ΕΞΕΘΕΣΕ

Η Λαμία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα της ομάδας που δεν είχε δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ως γηπεδούχος, όμως δεν πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και οι παίκτες του ΟΦΗ όχι μόνο το διέγνωσαν αλλά φρόντισαν να αναδείξουν τα προβλήματα της ομάδας του Άκη Μάντζιου στον άξονα. Από εκεί άλλωστε βγήκαν οι δύο μεγάλες φάσεις που έφτιαξαν οι Κρητικοί στο πρώτο 20λεπτο με τον ίδιο μάλιστα πρωταγωνιστή: στο 11ο λεπτό ο Μάνος τρύπησε την καρδιά της άμυνας της Λαμίας και βγήκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο κερδίζοντας πέναλτι ενώ στο 20' βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας και έστειλε τη μπάλα άουτ με διαγώνιο πλασέ. Στη φάση του 11' ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, όμως κατόπιν χρήσης VAR ο διαιτητής Γκορτσίλας έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ναμπί έκανε το 1-0 με εύστοχο πέναλτι, για να αποχωρήσει ένα λεπτό αργότερα λόγω θλάσης.

2. Ο ΟΦΗ ΕΚΑΝΕ ΦΑΣΕΙΣ, Η ΛΑΜΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 1-1

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τον ΟΦΗ να έχει την κυριαρχία από τη στιγμή που οι παίκτες του κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα χωρίς να δέχονται πίεση, ωστόσο μετά το 20λεπτο το ματς ισορρόπησε, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα και να προσπαθούν να τροφοδοτήσουν τον Τουράμ για να γίνουν πιο απειλητικοί. Ακόμα και έτσι, οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ και στο 35' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει όμως σωτήρια το δυνατό σουτ του Σεμέδο από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δεν ήρθε όμως το γκολ και στο φινάλε του πρώτου μέρους ήρθε η ισοφάριση, με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει τον παίκτη που έβαλε στο 37', τον Βασιλόγιαννη (αντί του Τιρόνε) να τον δικαιώνει. Και αυτό γιατί κυνήγησε με πείσμα και πάθος τη μπάλα, υποχρεώνοντας τον Κοροβέση να τον ανατρέψει, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα με τη χρήση του VAR και τον Τουράμ να κάνει το 1-1 στις καθυστερήσεις.

3. Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 από δύο εκτελέσεις πέναλτι των Ναμπί (11') και Τουράμ (45+1'), όμως στο δεύτερο μέρος η κατάσταση άλλαξε δραματικά, με το γήπεδο να γίνεται... κατηφορικό και τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να βάζουν εκείνους τους Γιώργου Σίμου στα καρέ τους. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν κατά κράτος όλες τις διεκδικούμενες μπάλες και περιόρισαν τους αντιπάλους τους σε εντελώς παθητικό ρόλο, με την ανατροπή να μην αργεί να έρθει. Συγκεκριμένα έλαβε χωρα στο 57', με τους γηπεδούχους να πλαγιοκοπούν την κρητική άμυνα από τα αριστερά και τη μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Δημούτσο, για να κάνει με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι το 2-1. Γκολ που άξιζει 100% η Λαμία, βάσει του πείσματος, του πάθους, του τσαμπουκά και της επιθετικότητας που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ήταν εντελώς μεταμορφωμένη σε σχέση με το πρώτο.

4. MΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Θα περίμενε κανείς μετά το γκολ του Δημούτσου να χτυπούσε καμπανάκι για τον ΟΦΗ και να προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές για να διεκδικήσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα μετά το 60' να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους και μάλιστα αν ήταν κάποια ομάδα που κυνήγησε με πάθος αλλά και με σχέδιο και οργάνωση το γκολ στην τελική ευθεία, ήταν εκείνη του Μάντζιου. Ο Τουράμ είχε την ευκαιρία στο 81' να δώσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στη νίκη της ομάδας του αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να μείνει έτσι το 2-1 και να υπογράψει μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση της Λαμίας το τελευταίο διάστημα. Στον αντίποδα ο ΟΦΗ έμεινε στις δάφνες από τη νίκη επί της ΑΕΚ και επέστρεψε στα άσχημα αποτελέσματα, με την εμφάνιση δε του δευτέρου ημιχρόνου να είναι απογοητευτική.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ